KerG Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 WITAM ! MAM MAŁY PROBLEM ZE SWOJĄ KARTĄ GRAFICZNĄ (GF2 MX400) NA PŁYCIE ABIT KT7133A ATHLON XP 1,7 256Mb PRACUJĘ ZE STANDARDOWĄ CZĘSTOTLIWOŚCIĄ FSB 133 PCI 33 WYJAŚNIJCIE MI PROSZĘ DLACZEGO MOJA KARTA PRACUJE TYLKO W TRYBIE AGP x2 ?? (NA 3DMARKU WIESZA SIĘ NA POCZĄTKU PIERWSZEGO TESTU) ZSZEDŁEM Z FSB NA 100 MYŚLĄC NAIWNIE ŻE TO COŚ DA ALE NIESTETY, WYŁĄCZYŁEM TEŻ SZYBKIE ZAPISYWANIE W BIOSIE I 1WS WAIT'Y DLA GRAFY I TEŻ NIC ! POMÓŻCIE PROSZĘ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jeżeli jesteś pewien, że włączyłeś w biosie AGPx4, to spróbuj pobawić się RivaTunerem, i z jego pomocą wymusić AGPx4. http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KerG Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Dzięki za odpowiedź ale komp mi działa w AGP x4 wykrywa to sysytem ale co z tego jak jest totalny zwis przy testach w 3d marku lub w grach 3d dlatego pracuję na agp x2 może mam uszkodzoną płytę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Wyłącz riva tunerem SideBank Adressing na karcie, mi GF3 Ti200 nie chciał na płycie BX'owej chodzić na podwyższonym AGPx2 po wyłączeniu SBA, wszystko ładnie śmiga. Inna sprawa że nie miałem żadnej różnicy w wydajności pomiędzy trybem AGPx1 a AGPx2 :( Aha problem dotyczył win98 w XP karta standardowo uruchomiała się z wyłączonym SBA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...