spavatch Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Tak sie sklada ze zglebiajac tajniki systemu prawa RP trzeba niestety pogodzic sie z tym ze laciny nie da sie wyeliminowac, zawsze bedzie sie w przewijac zarowno w zyciu osobistym jak i zawodowym. Pewnego dnia przegladalem wlasnie slownik lacinski w poszukiwaniu poprawnej pisowni zasady ignorantia legis nocet gdy katem oka zauwazylem jakas znajoma nazwe. Co do diabla, komputery po lacinie? :? Moi kochani, invidia znaczy po polsku tyle co zazdrosc lub zawisc :). Czyzby jakas aluzja do nazwy naszego kochanego producenta ukladow graficznych? :twisted: Ciekawe do kogo czuja ta zazdrosc, pewnie dawniej do 3dfx'a a teraz do ATI :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 A intel: jedynie poprawnie działające procesory i lata trdycji z niewygorowana cene ;) No gdybyś znalazł nvidia o tym znaczeniu to było byl cos :) ps. poszukaj ati lub podobnych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 rotfl mialem lacine przez 3 lata liceum , ale nic nie kumam :D a jedyne zdanie ktore zostalo mi w glowie to 'rosa rubra est' :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jedyna lacina jaka znam to tzw. kuchenna :wink: Nie no, jeszcze to: deus ex machina, (wlasciwie to tylko deus ex :) ) ps. poszukaj ati lub podobnych ATI- a ti ti ti ti bobasku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ja to wiem jak jest krzywa po lacinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 juz kiedys o tym pisalem. NVIDIA dokladnie po HISZPANSKU znaczy zazdrosc :) wiec powiem... BBBBBYYYYYŁŁŁŁŁOOO - SZUKAJ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 No to moze tu sie dowiem jak po lacinie brzmi przyslowie "Wino prawde Ci powie" ?? Kiedys uslyszalem to w filmie ale mi ulecialo z glowy a bardzo mi sie podobalo. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Ja mam lacine w szkole i nic nie umiem:P tylko i wylacznie moja wina... a szkoda bo lacina przydaje sie nei tylko w prawie ale tez w medycynie. Najgorsze jest to zeby nauczyc sie laciny, trzeba wkuc koncowki pieciu deklinacji, nauczyc sie czterech odmian czasownika + duzo innych - lacina to czysta pamieciowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytooss Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 No to moze tu sie dowiem jak po lacinie brzmi przyslowie "Wino prawde Ci powie" ??"In vino veritas" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 weronica - ja ucze sie hiszpanskiego - te same bajery co w lacinie. Czasow od groma, w kazdym inne koncowki (zaleznie od osoby oczywiscie). Tak wiec... wiem co masz na mysli. Z drugiej strony nachodzi mnie mysl, ze angielski w porownaniu z hiszpanskim jest jezykiem kretynow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 No to moze tu sie dowiem jak po lacinie brzmi przyslowie "Wino prawde Ci powie" ??"In vino veritas" Dzieki wielkie. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 a putin po zdajsie francusku, to kur** i maja ubaw :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytooss Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 nachodzi mnie mysl, ze angielski w porownaniu z hiszpanskim jest jezykiem kretynow :(Hehehe... Ja mam to samo z włoskim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 co do putina to bardzo mozliwe, po hiszpansku el nino de la putana znaczy s|kur|wy|syn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytooss Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 co do putina to bardzo mozliwe, po hiszpansku el nino de la putana znaczy s|kur|wy|synCoś w tym jest... :D ITA -> figlio di puttana BTW. ciekawe czy mu powiedzieli? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...