Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Mam AXP 1700+, 512 DDR RAM, GF4 ti 4200 128 MB i Windows ME a jak gram w np. GTA3 lub SoF2 to mi haczy co chwile... dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Mam AXP 1700+, 512 DDR RAM, GF4 ti 4200 128 MB i Windows ME a jak gram w np. GTA3 lub SoF2 to mi haczy co chwile... dlaczego?A jaki masz dysk i płyte główną?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Może masz ustawione w biosie za mało "AGP Aperture Size". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Może masz ustawione w biosie za mało "AGP Aperture Size". na sto procent nie to :) mozna ustawic na 4 (min) i bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Mam AXP 1700+, 512 DDR RAM, GF4 ti 4200 128 MB i Windows ME a jak gram w np. GTA3 lub SoF2 to mi haczy co chwile... dlaczego?Wina tylko moze lezec po stronie hdd lub softu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 hdd mam 40 GB Baracuda 7200 a plyte glowna ECS K7S5A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Spróbuj zmienić stery do grafy i system na 98ES lub XP i reistaluj Directx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 hdd mam 40 GB Baracuda 7200 a plyte glowna ECS K7S5A Zainstaluj VIA 4in1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Zainstaluj VIA 4in1. Człowieku ta płyta jest na sis735 to już prędzej sisagp1.09f Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 sprawdz czy masz wlaczone DMA :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Jeśli przyczyna to kilka resetów, a ty po nich nie zrobiłeś scandisca to go zrób. W takich przypadkach pomaga(win xp). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Spróbuj zmienić stery do grafy i system na 98ES lub XP i reistaluj Directx :P zmieniałem własnie pomiedzy tymi systemami a sterowniki do grafy mam najnowsze, z DX probowalem Człowieku ta płyta jest na sis735 to już prędzej sisagp1.09fa skąd to wziac? sprawdz czy masz wlaczone DMAmam Jeśli przyczyna to kilka resetów, a ty po nich nie zrobiłeś scandisca to go zrób. W takich przypadkach pomaga(win xp).:P mam Win ME zreszta to nie pomaga, nawet defragmentacja niewiele pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 w przypadku GTA3 wina lezy po stronie developerow... wiele ludzi ze sprzetem jak ty (AMD+ATI) ma znaczne problemy z GTA3 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jeśli przyczyna to kilka resetów, a ty po nich nie zrobiłeś scandisca to go zrób. W takich przypadkach pomaga(win xp).:P mam Win ME zreszta to nie pomaga, nawet defragmentacja niewiele pomaga wywal progs do backup`u na zywo, mi wtedy ME przyspieszyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Może masz Antyaliasing załączony w sterowniakch !!! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jeżeli ten sof2 to beta to się nie ma co dziwić mi się beta cięła strasznie a full wersja wogule Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Jeżeli to Win Me to windows ten co jakiś cczas tworzy kopie zapasowa plikow i ustawień wyłącz i zobacz czy pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 wywal progs do backup`u na zywo, mi wtedy ME przyspieszyl o co w tym chodzi bo nie czaje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 sisagp masz na płytce cd od płyty głównej (poszukaj), a jak nie to www.nvidia.com.pl lub stronka ecs www.ecs.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Mam AXP 1700+, 512 DDR RAM, GF4 ti 4200 128 MB i Windows ME a jak gram w np. GTA3 lub SoF2 to mi haczy co chwile... dlaczego? Koleś złożył kompa na tej płycie (z 1600+ i GF Ti 4400), byłem przy tym i widziałem takie jajca - w Windzie wszystko OK, divx furczały, że hej... zapuszczenie giercy = zwis ... Pomogło wymienienie DDRów, z tej samej serii, tylko inny egzemplarz. Ale raczej zgadzam się z innymi, że to może być problem z AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Koleś złożył kompa na tej płycie (z 1600+ i GF Ti 4400), byłem przy tym i widziałem takie jajca - w Windzie wszystko OK, divx furczały, że hej... zapuszczenie giercy = zwis ... Pomogło wymienienie DDRów, z tej samej serii, tylko inny egzemplarz. Ale raczej zgadzam się z innymi, że to może być problem z AGP ja tez miałem podobny problem ...mam z kumplem identyko kompy tylko ze on ma gf2 mx400 a ja gf4 mx440 i tez mi chaczyło tylko ze na wolfie ...a u niego na gf2 nie wiec zaminilismy ddr i co sie okazało ze wszystko było ok .....wina moze byc pamieci ddr ...............ale dlaczego do takiego kompa nie wziołes lepszej płyty np. ecs k7s6a przynajmniej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Koleś złożył kompa na tej płycie (z 1600+ i GF Ti 4400), byłem przy tym i widziałem takie jajca - w Windzie wszystko OK, divx furczały, że hej... zapuszczenie giercy = zwis ... Pomogło wymienienie DDRów, z tej samej serii, tylko inny egzemplarz. Ale raczej zgadzam się z innymi, że to może być problem z AGP nie, to nie to bo chaczylo tez przed miesiacem zanim zmienilem 256 na 512 ram i GF2 MX 400 na GF4 Ti4200, a co do backupu na zywo... gdzie to sie wylacza?? a co do nowszej plyty: kiedy kupowalem kompa ta moja byla najlepsza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Ja bym postawil na agp aperture size, jezeli masz duzo systemowej ram to walnij wiecej agp aperture, wywal tego backupa bo ci w tle pracuje na 100 procent, plus jezeli masz jakiegos antywira to wylacz mu opcje ze jezeli komputer stoi nieuzywany to skanuje czy cos takiego, moze jak grasz to mysli ze nieuzywany i skanuje cos, mi na moim sprzecie sie tak tylko raz w sof2 zdazylo i po restarcie juz nic do dnia dzisiejszego mi sie nie tnie wiec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a poza tym to ja nielubie win me i ci radze zmien go na cos innego bo to straszna hybryda i do tego udawana nieco, walnij xp albo 98 se albo nawet 2ooo, ale xp jest swietny, i nawet z indexowaniem wszystko smiga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 MILENIUM SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a gdzie wylaczyc tego backupa? a antywira zawsze wylaczam jak nie jestem w sieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a gdzie wylaczyc tego backupa? a antywira zawsze wylaczam jak nie jestem w sieci Prawy klawisz na Moj Komputer/Wlasciwosci -> Wydajnosc -> System Plikow -> Rozwiazywanie problemow i zaznacz ostatnia opcje. Osoby ktore narzekaja na ME niepotrafia go skonfigurowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a gdzie wylaczyc tego backupa? a antywira zawsze wylaczam jak nie jestem w sieci Prawy klawisz na Moj Komputer/Wlasciwosci -> Wydajnosc -> System Plikow -> Rozwiazywanie problemow i zaznacz ostatnia opcje. Osoby ktore narzekaja na ME niepotrafia go skonfigurowac :P hehe, ja tego gow** recznie kasowalem :) jakos sie pewniejszy czulem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 :P nie lubie windowsa :P wole dosa albo cos :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 eh... teraz sprawdzam a tu jest juz zaznaczone "wylacz przywracanie systemu" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...