Skocz do zawartości
Gość

Dlaczego haczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam AXP 1700+, 512 DDR RAM, GF4 ti 4200 128 MB i Windows ME a jak gram w np. GTA3 lub SoF2 to mi haczy co chwile... dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam AXP 1700+, 512 DDR RAM, GF4 ti 4200 128 MB i Windows ME a jak gram w np. GTA3 lub SoF2 to mi haczy co chwile... dlaczego?

A jaki masz dysk i płyte główną??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zmienić stery do grafy i system na 98ES lub XP i reistaluj Directx

:P zmieniałem własnie pomiedzy tymi systemami a sterowniki do grafy mam najnowsze, z DX probowalem

Człowieku ta płyta jest na sis735 to już prędzej sisagp1.09f

a skąd to wziac?

sprawdz czy masz wlaczone DMA

mam

Jeśli przyczyna to kilka resetów, a ty po nich nie zrobiłeś scandisca to go zrób. W takich przypadkach pomaga(win xp).

:P mam Win ME zreszta to nie pomaga, nawet defragmentacja niewiele pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli przyczyna to kilka resetów, a ty po nich nie zrobiłeś scandisca to go zrób. W takich przypadkach pomaga(win xp).

:P mam Win ME zreszta to nie pomaga, nawet defragmentacja niewiele pomaga

wywal progs do backup`u na zywo, mi wtedy ME przyspieszyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś złożył kompa na tej płycie (z 1600+ i GF Ti 4400), byłem przy tym i widziałem takie jajca - w Windzie wszystko OK, divx furczały, że hej... zapuszczenie giercy = zwis ... Pomogło wymienienie DDRów, z tej samej serii, tylko inny egzemplarz.

Ale raczej zgadzam się z innymi, że to może być problem z AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś złożył kompa na tej płycie (z 1600+ i GF Ti 4400), byłem przy tym i widziałem takie jajca - w Windzie wszystko OK, divx furczały, że hej... zapuszczenie giercy = zwis ... Pomogło wymienienie DDRów, z tej samej serii, tylko inny egzemplarz.  

ja tez miałem podobny problem ...mam z kumplem identyko kompy tylko ze on ma gf2 mx400 a ja gf4 mx440 i tez mi chaczyło tylko ze na wolfie ...a u niego na gf2 nie wiec zaminilismy ddr i co sie okazało ze wszystko było ok .....wina moze byc pamieci ddr ...............ale dlaczego do takiego kompa nie wziołes lepszej płyty np. ecs k7s6a przynajmniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, to nie to bo chaczylo tez przed miesiacem zanim zmienilem 256 na 512 ram i GF2 MX 400 na GF4 Ti4200, a co do backupu na zywo... gdzie to sie wylacza??

a co do nowszej plyty: kiedy kupowalem kompa ta moja byla najlepsza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym postawil na agp aperture size, jezeli masz duzo systemowej ram to walnij wiecej agp aperture, wywal tego backupa bo ci w tle pracuje na 100 procent, plus jezeli masz jakiegos antywira to wylacz mu opcje ze jezeli komputer stoi nieuzywany to skanuje czy cos takiego, moze jak grasz to mysli ze nieuzywany i skanuje cos, mi na moim sprzecie sie tak tylko raz w sof2 zdazylo i po restarcie juz nic do dnia dzisiejszego mi sie nie tnie wiec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poza tym to ja nielubie win me i ci radze zmien go na cos innego bo to straszna hybryda i do tego udawana nieco, walnij xp albo 98 se albo nawet 2ooo, ale xp jest swietny, i nawet z indexowaniem wszystko smiga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie wylaczyc tego backupa?

a antywira zawsze wylaczam jak nie jestem w sieci

Prawy klawisz na Moj Komputer/Wlasciwosci -> Wydajnosc -> System Plikow -> Rozwiazywanie problemow i zaznacz ostatnia opcje. Osoby ktore narzekaja na ME niepotrafia go skonfigurowac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie wylaczyc tego backupa?

a antywira zawsze wylaczam jak nie jestem w sieci

Prawy klawisz na Moj Komputer/Wlasciwosci -> Wydajnosc -> System Plikow -> Rozwiazywanie problemow i zaznacz ostatnia opcje. Osoby ktore narzekaja na ME niepotrafia go skonfigurowac :P

hehe, ja tego gow** recznie kasowalem :) jakos sie pewniejszy czulem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...