Demboch Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 No wiec mam gf2 mx400 64 mb 128 bit i wzioelm sie za jego podkrecanie ... warto zauwazyc ze byla to wersja z tylko radiatorem a wiec bylo calkiem goraco i nawet ladnie sie krecila bo dawala z sibie cisnac gpu 200@240 czyli to chyba calkiem spoko wynik a teraz dostalem od qmpla cooler od celiny i juz wzioelm sioe do modyfikacj mojej VGA ... juz po zapodaniu wentyla na moj radiator na procu karty mam 270 stabilnie i pne sie dalej .... a apropo ramu oryginalnie bylo 144 a teraz mam 185 stabilnie .... po zapodaniu radiatorkow z radiatora od tej celiny mam zamiar dojsc do tych 190 .... a wiec co wy na te moja modyfikacje .... co wy na moje efekt .. a jak wam udaje sie mocno podkrecac karty gf2 ???? Moze podzielicie sei ze mna swoimi osigami ... ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 sdr -y w tej karcie sie prawie nie grzeja wiec nie wiem czy te radiatory na pamiatkach cos ci pomoga... ps:jakie masz pamiatki 6ns?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 kompletnie nie wiem tyle tylko ze elpida ale numerkow nie spisalem a nie chce mi sie jej wyjmowac i wkladac spowrotem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 też miałem mx400 128 bit 200/143 i rdzeń nie podkręcał się ani o 10MHz bo zwis od razu ale pamięci stabilnie chodziły na 166 MHz, na 175 z malutkimi radaitorkami a na 200 były już małe artefakty. pamięci miałem samsunga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 no to chyba mam rekord swiata w tej chwili ;) ramy bez zmian (elpidy to sa) a gpu stabilnie psozlo na 290 mhz a na 300 mhz to juz strasznie strajkuje ? dlaczego on moze strjkowac przy 300mhz ? jkaiegos v-moda zapodac ? co zrobic ? co sie moze na nim tak grac (proc grafy jest letni ale z drugirj strony jest raczej cieply ) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 jakbyś miałDDR to możnaby kupić uszkodzonągrafę z lepszymi pamięciami i zaszaleć :D a tak to nie wiem co by się działo jakby DDR'y przelutować zamiast SDR, może by chodziły na połowie szybkości ale raczej nic by nie chodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 jakbyś miałDDR to możnaby kupić uszkodzonągrafę z lepszymi pamięciami i zaszaleć :D a tak to nie wiem co by się działo jakby DDR'y przelutować zamiast SDR, może by chodziły na połowie szybkości ale raczej nic by nie chodziło. możę jeszcze jakies bga miałby wlutowac co to jeszcze bym miał ma otworu na mocowania hehehe myśle ze po takiej modyfikacji to by juz nie działalo bo pamięci pewnie pracują na iinych napięciach i w ogóle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 rdzen mojego gf idzie na 200@240 a pamiatki na 166@190. chyba tez sobie zalatwie wiekszy coller na gpu, to moze cos jeszcze wycisne:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Ja na MX400 wydusilem max 245/210 i wynik 4024 jak chcecie linka to pisac teras mi sie nie chce wchodzic na futuremark Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 W przypadku gf2mx większego kopa (w punktach 3dmarka) daje podkręcanie pamięci. Typowy v-mod gf2mx dotyczy tylko gpu (jest tylko jeden kontroler napięcia na karcie). V-modem memorek będzie podniesienie napięcia AGP w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Ja tesik mam GF2MX400 pamięci Vigoura 6ns! Aktualnie jade na cpu210 i mem360 :twisted: , ale hasałem już na 214/365 tylko chłodzenie standardowe i się memorki straszenie grzeją!Zmienie wihajster i nałoże radiatorki to bede dopiero śmigał :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 moj palit smiga tak jak w podpisie 220/220 (radiatory na pamieciach i gpu wlasnej roboty, temp. 40-50*C), pamiatki to jakies 6ns (firma nieznana/niepamiatem) i wsio ok. na razie dalsze praca nad karta wstrzymane bo pracuje nad pixelview i hd mod na quadro. ale palit jeszcze nie powiedzial ostaniego slowa ... tylko ze mi to nic nie daje bo proc i reszta "troche" powolna ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 No wiec troche sie pobawilem i nadal nie moge przeskoczyc briry a ramy juz skwielcza ostatkiem sil bo na 190 nie daje rady wiecej bo zaraz artefakty leca ... a i procek dochodzi do kresu sil bo na 290 to juz takie dziwne rzeczy czasem sie pojawiaja ale moim zdaniem to przez to ze nie ma radiatora po drugiej stronie gpu i tu tkwi prblem ... w stosonym dzial.e dalem zapytanie na ten temat a swoja droga bardzos ei ciesze ze buzzy napsial w tym temacie bo to juz taki moj cichy idol .... po wyczynach z rivka .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...