Skocz do zawartości
tayler

Karta muczyczna pod DOS'a

Rekomendowane odpowiedzi

1. Pod dosem nie bylo driverow, jedynie trzeba ustawienia karty w autoexec-u albo config-u wpisac.

2. Jakiego producenta masz ta karte (Ess 1868 to typ ukladu jest) i na jakim zlaczu -> poszukaj na jego stronie stronie opisu ustawien dosowskich (ew. sterow pod win95 - czesto zawieraja tez plik, ktory modyfikuje pliki startowe dosa, lub osobno czegos takiego do dosa).

3. Z jakim SB jest zgodna twoja karta - mozesz recznie probowac ja skonfigurowac w plikach startowych, bawiac sie dma i irq.

Tu masz sterowniki producenta ukladu, moze sie przyda.

Pozdro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2002JSQ wiele razy sciagalem oryginalne sterowniki pod win 95 i je instalowalem , mimo to itak nie dzialay pod dos.

baltazaar wielkie dzieki , zainstalowalem te stery pod dosa, poczatkowo nie dzialaly ale pozniej jeszcze pobawilem sie konfiguracja i wszystko dziala w dosie(teraz nie mam muzy w windzie ,ale to inna bajka).

jeszcze raz dzieki wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2002JSQ wiele razy sciagalem oryginalne sterowniki pod win 95 i je instalowalem , mimo to itak nie dzialay pod dos.

baltazaar wielkie dzieki , zainstalowalem te stery pod dosa, poczatkowo nie dzialaly ale pozniej jeszcze pobawilem sie konfiguracja i wszystko dziala w dosie(teraz nie mam muzy w windzie ,ale to inna bajka).

jeszcze raz dzieki wszystkim

Po co ci muza w dosie???

Stare giery?

To lepiej VDMSound

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi