tayler Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 poszukauje sterownikow najlepiej uniwersalnych do karty muzycznej pod dos'a . czy wogole takowe sa? albo jezeli ktos mialby to dokladnie chodzi mi o ESS 1868 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 1. Pod dosem nie bylo driverow, jedynie trzeba ustawienia karty w autoexec-u albo config-u wpisac. 2. Jakiego producenta masz ta karte (Ess 1868 to typ ukladu jest) i na jakim zlaczu -> poszukaj na jego stronie stronie opisu ustawien dosowskich (ew. sterow pod win95 - czesto zawieraja tez plik, ktory modyfikuje pliki startowe dosa, lub osobno czegos takiego do dosa). 3. Z jakim SB jest zgodna twoja karta - mozesz recznie probowac ja skonfigurowac w plikach startowych, bawiac sie dma i irq. Tu masz sterowniki producenta ukladu, moze sie przyda. Pozdro M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 producentem jest GENIUS , a karta o ile sie nie myle jest kompatybilna z sound blaster 16/PRO. dzieki za linka , pozniej cos pokombinuje, aha a jak to jest ze sa programy co odtwarzaja mp3 w dosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 podaj mi model karty (jak mozesz) i na co ci wyslac drivery czy jest na isa, czy to moze 1868f, takie rzeczy ... bo sa 3 wersje driver'ow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 tak wogole to jest :genius sound maker 18 pnp pro, ale windows domyslnie wykrywa jako ESS 1868 audiodrive. <b>baltazar</b> bezwzgledu czy masz sterowniki dokladnie do tej karty jak mozesz itak mi je wrzuc na meila tayler@o2.pl dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 poszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Przy ESS jak instalujesz sterowniki dla Win9x, zawieraja one standardowo tez drivery pod DOS. Ladowane sa one z autoexec.bat oraz config.sys... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 2002JSQ wiele razy sciagalem oryginalne sterowniki pod win 95 i je instalowalem , mimo to itak nie dzialay pod dos. baltazaar wielkie dzieki , zainstalowalem te stery pod dosa, poczatkowo nie dzialaly ale pozniej jeszcze pobawilem sie konfiguracja i wszystko dziala w dosie(teraz nie mam muzy w windzie ,ale to inna bajka). jeszcze raz dzieki wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 2002JSQ wiele razy sciagalem oryginalne sterowniki pod win 95 i je instalowalem , mimo to itak nie dzialay pod dos. baltazaar wielkie dzieki , zainstalowalem te stery pod dosa, poczatkowo nie dzialaly ale pozniej jeszcze pobawilem sie konfiguracja i wszystko dziala w dosie(teraz nie mam muzy w windzie ,ale to inna bajka). jeszcze raz dzieki wszystkim Po co ci muza w dosie??? Stare giery? To lepiej VDMSound Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 2002JSQ wiele razy sciagalem oryginalne sterowniki pod win 95 i je instalowalem , mimo to itak nie dzialay pod dos.Mialem wczesniej karte ESS tylko inny model. Pod DOSem wszystko bylo OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Po co ci muza w dosie??? Stare giery? To lepiej VDMSound po to mi jest muzyka potrzebna gdyz mam takiego slabego kompa ze divx'y pod winda mi skacza a w dosie w miare jak tako chodza, no a przeciez jak tu ogladac filmy bez dzwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 A ja mam podobny problem. Jak zrobić muzykę pod DOSem jeśli karta muzyczna jest zintegrowana z płytą. Jakby to było potrzebne, to mam płytę ECS K7S6A. Za pomoc Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...