KaT Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Wlasnie dostalem z Usa paczke zawierajaca oczekiwane od dawna pamieci. Niestety nie bardzo chca ze soba wspolpracowac; podczas logowania do XP-kow wywala sie jakoby na tym, ze moj profil uzytkownika jest uszkodzony i nie laduje sie. Pare razy nawet sie zaladowal lecz po gora 30 sekundach zwis. Pamiatki chodzily roznie ale nawet na najgorszych timingach i przy 133 mhz takze sie wywalaja. Jezeli wloze tylko jedna kosc, niewazne ktora, wszystko jest cacy. Nie wiem co sie dzieje, moze mam z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e banki na plycie albo co, nie mam pojecia. Mial ktos z was podobne problemy? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a proobowales wszystkie kombinacje bankooff? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Spróbuj wsadzić jedną kość do każdego z banków po kolei i sprawdzaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Oczywiscie - probowalem wszystkich kombinacji nawet lacznie z moja stara koscia 256 mb kinstona i mialem po zaladowaniu windows 1000 mb ramu :) ale i tak zwis po kilkunastu sekundach. Osobiscie podejzewam ze to wina plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Spróbuj wmštować te pamięci na kompie kolegi i sprawdz jak sie zachowujš. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 hmmmmmmmmm moze to byc wina plyty, albo kosci, sprawdz te kosci u jakiegos qmpla, czy chodza razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Kosci sa sprawne kazda z nich samodzielnie spisuje sie bez zarzutu, ale faktycznie warto bylo by sprawdzic u kogos. Jezeli nic nie pomoze to bede mial silna motywacje do zakupu nowej plyty:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Też miałem kiedys podobny problem, jedynym rozwiązaniem była zmiana pamięci lub płyty :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 moze sprobuj jakis inny bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Hmm, fakt mozna by sprobowac, mam aktualnie jakis beta - robiony i wszystko bylo cacy. Ale ktory? Mam tych biosow kilkanascie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Też miałem kiedys podobny problem, jedynym rozwiązaniem była zmiana pamięci lub płyty :( Ales mnie pocieszyl :) Jezeli tak to ktos moze reflektuje na moja plytke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Ales mnie pocieszyl :) Jezeli tak to ktos moze reflektuje na moja plytke? ja reflektuje na pamiatki :wink: czy mozesz zalatwic jeszcze takie Samsungi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 cześć! To chyba kwestia płyty. Ja miałem (mam nadal) MSI - podpis niżej, chciałem w nią wsadzić 2x 256 i 1x 512. 2x256(eliksir) już miałem i było OK. Kupiłem no name 512 i [gluteus maximus]. Oczywiście odpalałem samą 512tkę we wszystkich bankach i nic (nawet bios nie starował). Wymieniłem na inną - i nic. Wymieniłem na kingstona(nanya) - poszło ale tylko w 2 banku (dziwne?), za to ni w ząb nie poszły te 256-tki razem z 512 kingstona. Kupiłem sobie płytę asusa(poniżej). mogłem w niej obadzić wszystkie 3 kości (1GBramu!) i niby wszystko cacy ale gdy odpalam 3dsViz - wysypanko. Działają tylko dwie kości non ecc w tej płycie (tak jak pisze producent :( ) - pozostaje mi to polubić albo wyskoczyć z kupy szmalu na ecc 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 No wlasnie sprzedaje swoja plytke i zmieniam na EPOX 8K3A. Jak ktos na mojego reflektuje to zapraszam http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6522140 :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Wlasnie...problemy Epoxa z pamieciami to ostatnio norma. Nie wiem jak z supportem Epoxa ale np. MSI na swojej stronie podaje zestawienia jakie modele z jakimi pamiatkami smigaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...