Skocz do zawartości
Pozyton

Chłodzenie kości RAM na R9100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowy na forum i mam być może trywialne pytanie, ale proszę o wyrozumiałość :)

Otóż od niecałego roku mam kartę grafiki Sapphire R9100 (250/230). Zastosowane kości RAM na tej karcie, to Samsungi o czasie dostępu 4ns. Maksymalnie kartę tę udało mi się podkręcić do 280/260 (tzn., że nie ma żadnych artefaktów).

Mam obecnie zapędy, aby kupić radiatorki na kości RAM karty graficznej. Radiatorki dostępne u mnie w sklepie to aluminiowe lub miedziane Coolermaster'y w cenie ok. 40zł. Mam pytanie, czy warto to kupować i pozbywać się 40zł na to? Czy może gra jest niewarta świeczki i są to pieniądze wyrzucone w błoto?:( Czy zamontowanie radiatorków pomoże mi podkręcenie RAM'u grafiki o ładnych ileś MHz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie taki temat juz byl , ale odpowiem . jak chcesz zeby to tez ladnie wygladalo to warto , ale jesli ci zalezy na lepszych i tanszych to po prostu kup stary radiator od procesora(cena do 5zl na WGK)i go potnij. bedzie wiekszy i wyzszy niz wiekszosc sprzedawanych radiatorow na ram. jedyne co musisz zrobic to go pociac i przyszlifowac. jak chcesz to ci przysle zdiecia na maila jak to u mnie wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...