daleth Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 dalo rade na 12.5x145 (prime stable) ale pow. 12.5x153 sa duze z prime problemy; procek na defaulf v-core; poleci wiecej (moim zdaniem) bo to samo na mnozniku 11x153 sie dzialo tez prime wywala a PS Athlon DUT3C KIUHB 1700+ PS2 na 12.5x145 39st po prime 2h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 a czemu chcesz tak zylowac KT266A :?: bezpieczniej (np dla danych na dysku) zapodac wysoki mnoznik - ta plyta i tak ma zwalone zarzadzanie pamiecia wiec takie zylowanie FSB nic nie da i tak beda na niej slabsze wyniki niz na przecietnych plytach na KT266A (przy identycznym ustawieniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 jak dam multi pow 12.5 (podkrecanie tylko przez drut-mod) sie nie odpala :( ; ciekawilo mnie ile pociagnie fsb maxymalnie plytka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 dodam ze mam tez od wczoraj msi na kt266a (model 6380 ver3) ktora lepsza bo jak narazie wszystko przemawia aby ta od asrocka zatrzymac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 jak dam multi pow 12.5 (podkrecanie tylko przez drut-mod) sie nie odpala :( ; ciekawilo mnie ile pociagnie fsb maxymalnie plytkau mnie miedzy 14x a 16x dzialaja :!: teraz jade na 15x133 bo kiepska seria DUT 0313 i dziadowy cooler FR2 :( a co do plyt to ten MSI K7T266 Pro2 ma taki sam slaby BIOS jak ASRock :?: jezeli mozna zmieniac napiecia i mnoznik w BIOSie to chyba bym ja wybral - przetestuj obie (choc pewnie jak to u MSI brak 5bitowego mnoznika) ja tylko dla tego kupilem K7VT2 bo wiedzialem ze przez kilka miechow bede lecial na SDR inaczej chyba bym nie kupil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 jak dalem u mnie 13.5x133 to zonk, a jak 12.5x145 to bez problemu goli, chyba ze drut moda zwalilem wtedy :/ na msi ma poludniowy 8233 i nie ma lana na pokladzie ale ma radiatorki na mosfetach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Ja max FSB 155 MHz i dotego SD RAmki NONAME. Na dodatek Prima po 2 godzinach dalej zasówała. Mam jedno pytanie, a mianowicie w BIOSIE jest taka opcja "PCI CLOCK" co to dokładnie jest, bo standardowo jest ustawione na 32 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Ja max FSB 155 MHz i dotego SD RAmki NONAME. Na dodatek Prima po 2 godzinach dalej zasówała. Mam jedno pytanie, a mianowicie w BIOSIE jest taka opcja "PCI CLOCK" co to dokładnie jest, bo standardowo jest ustawione na 32 ?? PCI CLOCK - nie pamietam jak dokladnie sie zwie ta opcja (nie chce mi sie kompa restartowac) ale czym mniej tym lepiej :) (tak jak w ramach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Kolega ma tez K7VT2. A XP 1800+. Maks mowil ze wyciska 155. Na SDRAM. Jak przyszedlem do niego na testy ze swoaja karta i moim ramem (KVR 256/266 infineon), to poszlo na 160. Dalej albo zwisy albo windy nie ladowal. Albo jak zaldowal to wykrywal nowy sprzet :]. Mnoznika nie ma odblokowanego. Sluchajcie na tweak'u ostatnio byla taka reklama o paskach ktore przyczepia sie na piny proca i odblokowuja mnoznik. Fajne o tyle ze nie trzeba w nic ingerowac i laczyc mostkow. Wiecie gdzie mozna takie cos kupic i za ile ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 no włąśnie gdzie można takie paski kupić ?? tylko z tego co wiem to mogą max ustawić 12,5 a to raczej mi się niepodoba :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Zobacz na to: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczer Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 mam ASRocka k7vt2 i nie wiem jak zmienic mnożnik. Nie ma takiej opcji w biosie. :( :( 3197917. To mój nr gg. jeśli mogłbyś udzielić porady na ten temat to byłbym bardzo wdzieczny jeśli napisałbyś mi.DZIĘKI[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 mam ASRocka k7vt2 i nie wiem jak zmienic mnożnik. Nie ma takiej opcji w biosie. :( :( 3197917. To mój nr gg. jeśli mogłbyś udzielić porady na ten temat to byłbym bardzo wdzieczny jeśli napisałbyś mi.DZIĘKI[/b] mnoznik to tylko drut-mod :) ale cos nie moge nioc powyzej 12.5 wycisnac, komp sie nie odpala choc proc na wyzszych (FSB) chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Daleth ktoś kiedyś z tego forum na tej płycie odpalił Bartona na 14x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...