Skocz do zawartości
daleth

jakie max fsb na asrock k7vt2 (via 266a)

Rekomendowane odpowiedzi

dalo rade na 12.5x145 (prime stable) ale pow. 12.5x153 sa duze z prime problemy; procek na defaulf v-core; poleci wiecej (moim zdaniem) bo to samo na mnozniku 11x153 sie dzialo tez prime wywala

a PS Athlon DUT3C KIUHB 1700+

PS2 na 12.5x145 39st po prime 2h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu chcesz tak zylowac KT266A :?:

bezpieczniej (np dla danych na dysku) zapodac wysoki mnoznik - ta plyta i tak ma zwalone zarzadzanie pamiecia wiec takie zylowanie FSB nic nie da i tak beda na niej slabsze wyniki niz na przecietnych plytach na KT266A (przy identycznym ustawieniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dam multi pow 12.5 (podkrecanie tylko przez drut-mod) sie nie odpala :( ; ciekawilo mnie ile pociagnie fsb maxymalnie plytka

u mnie miedzy 14x a 16x dzialaja :!:

teraz jade na 15x133 bo kiepska seria DUT 0313 i dziadowy cooler FR2 :(

a co do plyt to ten MSI K7T266 Pro2 ma taki sam slaby BIOS jak ASRock :?: jezeli mozna zmieniac napiecia i mnoznik w BIOSie to chyba bym ja wybral - przetestuj obie (choc pewnie jak to u MSI brak 5bitowego mnoznika)

ja tylko dla tego kupilem K7VT2 bo wiedzialem ze przez kilka miechow bede lecial na SDR inaczej chyba bym nie kupil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja max FSB 155 MHz i dotego SD RAmki NONAME. Na dodatek Prima po 2 godzinach dalej zasówała.

Mam jedno pytanie, a mianowicie w BIOSIE jest taka opcja "PCI CLOCK" co to dokładnie jest, bo standardowo jest ustawione na 32 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja max FSB 155 MHz i dotego SD RAmki NONAME. Na dodatek Prima po 2 godzinach dalej zasówała.

Mam jedno pytanie, a mianowicie w BIOSIE jest taka opcja "PCI CLOCK" co to dokładnie jest, bo standardowo jest ustawione na 32 ??

PCI CLOCK - nie pamietam jak dokladnie sie zwie ta opcja (nie chce mi sie kompa restartowac) ale czym mniej tym lepiej :) (tak jak w ramach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma tez K7VT2. A XP 1800+. Maks mowil ze wyciska 155. Na SDRAM. Jak przyszedlem do niego na testy ze swoaja karta i moim ramem (KVR 256/266 infineon), to poszlo na 160. Dalej albo zwisy albo windy nie ladowal. Albo jak zaldowal to wykrywal nowy sprzet :]. Mnoznika nie ma odblokowanego. Sluchajcie na tweak'u ostatnio byla taka reklama o paskach ktore przyczepia sie na piny proca i odblokowuja mnoznik. Fajne o tyle ze nie trzeba w nic ingerowac i laczyc mostkow. Wiecie gdzie mozna takie cos kupic i za ile ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ASRocka k7vt2 i nie wiem jak zmienic mnożnik. Nie ma takiej opcji w biosie.  :(  :( 3197917. To mój nr gg. jeśli mogłbyś udzielić porady na ten temat to byłbym bardzo wdzieczny jeśli napisałbyś mi.DZIĘKI[/b]

mnoznik to tylko drut-mod :)

ale cos nie moge nioc powyzej 12.5 wycisnac, komp sie nie odpala choc proc na wyzszych (FSB) chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...