mariusz994 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Od pewnego czasu komputer nie chce się włączyć gdy jest podłączony do niego napęd DVD Lite-on. Od razu po włączeniu cały czas świeci się dioda od dysku twardego, chodzą wiatraki, a monitor nawet nie reaguje.Żeby go wyłączyć trzeba odciąć zasilanie od kompa. Podłączałem na to miejsce CD ROM kolegi i jest to samo.Tak więc nie jest to wina napędu. A gdy żaden napęd nie jest podłączony to wszystko działa. Jak myślicie co jest tego przyczyną i jak rozwiązać ten problem, dzięki za odpowiedzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Prawdopodobnie Kabel IDE nie jest docisniaty na plycie glownej/CD-ROMie.... Tez tak czasem mialem ze w momencie wykrywania napedow byl zwis. Pod dopchnieciu kabli wszystko dziala ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 OK, dzięki spróbuje tak zrobić, chociaż taśme od napędu dociskałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Prawdopodobnie Kabel IDE nie jest docisniaty na plycie glownej/CD-ROMie.... Tez tak czasem mialem ze w momencie wykrywania napedow byl zwis. Pod dopchnieciu kabli wszystko dziala ok :) Może też być tak, że kabel jest podłączony "do góry nogami". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 To jest kwestia podlaczenia. Moze zworka na DVD jest zle ustawiona? Moze kabel rabniety? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Taśmy są dokładnie dociśnięte, sprawdzałem wszystkie. Ustawienie zworki jest chyba dobre, DVD na Slave, CD-R na master, dysk na master, tak jak było dawniej i nic się nie działo, tak jest teraz ustawione Została mi tylko wymiana taśmy, jeśli być może jest uszkodzona Macie może jeszcze jakieś pomysły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 a zobacz DVD na innej tasmie? Zanies DVD do kolegi i zobacz czy jest sprawny.Moze mu elektronika padla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...