dexter_oa Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 otoz sprawa wyglada nastepujaco: w naszym miescie hermit [jakze wielbiony admin :D] zalozyl 'osiedlowa siec komputerowa' na dobra sprawe fajna sprawa.. byla.. dopuki kilku z moich znajomych nie dostalo ip 192.168.2.NNN i nie mozna znalezc ich w ot sieciowym, ani nie mozna spingowac ich komputerow :evil: jest na to jakas rada :?: z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 inna podsiec i temu jedz najlepiej na tej samej podsieci czyli na np 192.168.0.xxx a jak na serwerze masz kilka sieciowek to stawiasz mostek nanich i mostkowi dajesz jeden IP i po klopocie chyba nie przekroczyles lczby 254 kompow ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 uhu :) tutaj mamy DHCP :D a z tego, co hermit muwil na serverze jest chyba 1 sieciuwka i switch modulowy >; ehh.. dzieki za pomoc.. ps.a najlepsze w tej sieci jest to, ze mamy ok 300 kompuw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 jemy chyba nie o to biega... ja sie nie znam ale tak sie zapytam: ich nie widac a oni widza wszystko i ze wszystkiego korzystaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 A nie postawil ich tak przypadkiem za jakims routerem? :> Jakos mi sie nei widzi zeby DHCP przydzielalo w klasie 0.x a oni mieli 2.x :? No wlasnie, jezeli oni widza wszystkich pozotalych to zupelnie zmieniac to postac rzeczy :P Podstawowe zasady ortografii sie wogole klaniaja :lol: :lol: :lol: ale sie juz nei bede czepial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Jakos mi sie nei widzi zeby DHCP przydzielalo w klasie 0.x a oni mieli 2.x :? No wlasnie, jezeli oni widza wszystkich pozotalych to zupelnie zmieniac to postac rzeczy :P po pierwsze kolezko.. ja nie powiedzialem, ze mam ip 0.x.. [mam 1.x] @ 2nd nie powiedzialem tez ze oni widza wszystkich etc.. my 1.x widza 1.x i analogicznie z 2.x a co do ortografii.. jestem dys... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Jak polowa tego forum :lol: :P No zapodalem przykladowo ;] W takim wypadku nic nei zrobisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...