metyl Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Witam! zakupiłem karte hercules 9800se AIW, karta w pełni moduje sie na 9800 AIW ale mam problem z zainstalowanie sterów do tunera TV pod win XP pro. Płyta na KT400, procekt to thorton@barton, DX9b+hotfix do obsługi PAL bo oczwyscie MS musiał to skopac w 9b i ludzie musili bawic sie w reczne podmianki z dx9a paru plików A wiec kolejnosc instalowanie wg. ATi i paru FAQ jest nastepujac: I.) pakietu Cataylsty: 1. tv-wdm (bez reseta) 2. stery do grafiki (bez reseta) 3.control panel (reset) do tego momentu jest oki karta sie pieknie moduje smiga w grach itp(sprawdzałem tez bez modowania dalsze kroki ale to samo) ATi pisze ze aby instalowac soft do tunera trzeba miec DX i Encoder do WMP a wiec sciagam ten encodre(link ze strony ATi) i podczas instalki dostaje taki cos: co z tym poczac, co moze byc przeczyna? II.)dalsze kroki powinny isc tak: 1.)MMC-DAO które nie wiem czy mi sie instaluje czy nie bo instaler sie odpala po czym cos porobi szuka zainstalowanych skladników, akutalizuje i wychodzi nie mówiac czy sie udało czy nie-czy to ma tak byc? 2.MMC-DVD Decoder Update ten nie widzi mi orginalnej płytki od ATi a czysta instalacja starej wersj enkodera konczy sie błedem o jakim za chwile. 3.MMC 8.7 konczy sie błedem 4.Ati remote wonder takze wywala z błedem a ten bład to we wszystkich przypadkach: jesli ktos ma AIW i jakos u to chodzi to prosze niech napisze jak zainstalowac bo dostaje <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy wczoraj cały dzien z tym wlaczyłem i nic. Wiem ze pewnie reinstall by pomógł ale chyba da sie bez miego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...