Marian16 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Sorka za maly OT ale mam problem. Mam radka 9800pro od herca (narazie nie krecony) i tak po kilkunastu minutach CoD'a pojawia sie takie cos www.jackko-rower.webpark.pl/jakis1.jpg po takim samym czasie Mohaa komp wogule staje. Prubowalem caty 3.4 i 3.8 na obu to samo :( . Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Sorka za maly OT ale mam problem. Mam radka 9800pro od herca (narazie nie krecony) i tak po kilkunastu minutach CoD'a pojawia sie takie cos www.jackko-rower.webpark.pl/jakis1.jpg po takim samym czasie Mohaa komp wogule staje. Prubowalem caty 3.4 i 3.8 na obu to samo :( . Help Musisz poszukac poprawionych Catalystów http://www.ati.com/support/products/pc/rad...ssuesgames.html na stronie ATI piszą o tym właśnie błedzie....ściągnij Catalysty 3.10 albo poczekaj na nowe Omegi link do Catlyst 3.10 <najnowsze> http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-catalyst-7-962-031202m1-012924c.exe ://http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k...m1-012924c.exe Ten TEMAT był na Forum wiele razy .....na przyszłość click "SZUKAJ" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 turtles5-maja radiatory tylko na pamieciach z jednej strony wiec zadzwon do sklepu w ktorym chcial bys kupic i sie spytaj Odpisali mi z Siriusa, ze FIC r9700pro jest na Samsungach 2.8 ns - juz wiem, co sobie kupie na gwiazdke :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 panowie jest mozllliwosc dostania r9800 od herculesa ktorego nie dalo by sie prarobic na pro bez problemowo nie mowie o mega o/c ale zeby n luzaka byl pro ??? tak dla wiadomosci co by ludzie info mieli mialem mozliwosc pracy z HIS radeon 9800 na infeonach 3,0 ns ale zdaje sie ze sa niedopradowane :F i na pro nie chcialy chodzic chodz szczegolowe proby jeszcze trwwaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 No bo infineony nie są w stanie osiągnąć 680MHz i stąd ten problem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 wracajac do pierwszego pytania jakie pamieci montuja na herculesach po przeczytalem takie oto info cytuje "W naziązaniu wcześniejszej wypowiedzi ze karty 3d prophet 9800 mają dwa rodzaje pamięci - 2,86 i 3,3 ns. Prawda jest taka że karty te mają tylko pamięci 2,86 - zródło producent, pytałem bezpośrednio tam bo przez radiatorki cieżko sprawdzić. W każdym razie zastosowane pamięci 2,86 umożliwiają bardzo ładne podkręcanie. 380/340 pod kilku godzinach z grafiką 3D podowuje tylko nieznaczne grznie pamięci, gożej jest z rdzeniem, warto na niego założyć jakis lepszy wiatrak i wtedy mamy non-stop 3d Prophet 9800 PRO." wiec jak to jest katra miodna ale trzeba w ciemno kupowac bo nikt nie jest w stanie powiedziec co tam wsadzili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoX Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja tam mam Radeona 9800pro od Herca i wszystko gra. Karta kreci sie bez zadnego problemu na 425/760 przy standardowym chlodzeniu bez zadnych zmian. Nie probowalem wyzej ale pewnie pojdzie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoX Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja tam mam Radeona 9800pro od Herca i wszystko gra. Karta kreci sie bez zadnego problemu na 425/760 przy standardowym chlodzeniu bez zadnych zmian. Nie probowalem wyzej ale pewnie pojdzie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 pytanie nie tyczylo sie wersji pro wiec na temat prosze ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba_acn Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 mam takie pytanie wlasciwie chodzi mmi o potwierdzenie pewnego wniosku jaki wyciagnolem czy jesli aida pokazuje mi wersje biosu BK-ATI VER008.004.008.020 to oznacza ze pamieci na karcie to samsungi 2,86 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Co siadzicie o Hynix'ach 3.6ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Co siadzicie o Hynix'ach 3.6ns?sa lepsze pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Turtles5, wyżej rdzenia nie możesz? Rozumiem ,że pamiatki w DDR 714? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Wy tu piszecie o wykręcaniu 9800 jak się da, a u mnie Herc 9800 jak wymacam palochem radiatory na pamięciach to są gorące jak cholera? I teraz zastanawiam się, czy normalnie tak jest i po podkręcaniu niewiele cieplejsze są, czy u mnie jest licho.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Turtles5, wyżej rdzenia nie możesz? Rozumiem ,że pamiatki w DDR 714?Tak, w ddr 714, ale dla mnie wygodniej jest nie mnozyc przez 2. Rdzen na razie tyle, bo nie modyfikowalem chlodzenia. Zamowilem bloczek z cfd, zobaczymy co bedzie na wodzie. Licze na wynik pow. 400. A Ty jakie masz chlodzenie? Zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Postanowiłem odświerzyć temat, gdyż zawiera w sobie wiele informacji i moze być pomocny dla początkujących... A moze by tak go podwieśić? Zacznijmy teraz rozmowę nad modem 9800@9800XT (Biosem):) bo to kolejny gorący temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusterX Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Czesc Podpinam sie pod watek zeby nie mnozyc bytow :-) Mam Herculesa 9800 non-pro i jako pro chodzi bez problemu. Patrzac na wyniki podkrecania tej karty na forum sprobowalem wycisnac cos wiecej. Za pomoca atitool (wczoraj sciagnalem- wczesniej podkrecalem RivaTuner-em) podkrecilem rdzen do 405 Mhz a pamiec do 350/700 Mhz (zrobilem pare rund Mother Nature i było OK). Dalej juz zaczynaja sie pojawiac artefakty. Radiatorki na pamieciach sa gorace :-). Co zrobic zeby pojsc dalej ?. Zainstalowalem VGA Silencera + AS5 (te wyniki juz wlasenie z nim). Z tego co widze to pamieci chodza na 365/730 ale u mnie jak ustawie 360 to juz jest kaszana. Moze dokleic jeszcze jakies radiatorki lub zainstalowac jakis wolny (lubie cisze :-) ) wiartak zeby wial na karte i pamieci ? Wszelki sugestie mile widziane :-) pozdrawiam BusterX P.S. Myslalem o flashowaniu na Pro lub XT ale z tego co czytalem to przy flashowaniu na XT mogo byc artefakty poza tym trzeba miec pewnosc ze rdzen i pamieci wytrzymaja taktowanie XT P.S2 Jak to jest w koncu z tymi pamieciami ? Wszystkie Herculesy maja Samsungi 2,86 ? mozna to jakos sprawdzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Postanowiłem odświerzyć temat, gdyż zawiera w sobie wiele informacji i moze być pomocny dla początkujących... A moze by tak go podwieśić? Zacznijmy teraz rozmowę nad modem 9800@9800XT (Biosem):) bo to kolejny gorący temat... Wie ktoś może jak leciała ta komenda do wgrania(oraz do kopii zapasowej) biosu z pod dos mam flashrom1.3 bo już zapomniałem :oops: Jest możliwość wgrania biosu po przez windowsa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 komenda jest tak: flashrom -s(zapis kopii zapasowej/-p(wgranie odpowiedniego BIOSu) 0 nazwabiosu.bin czyli żeby było bardziej widzoczne: flashrom -s 0 nazwabiosu.bin flashrom -p 0 nazwabiosu.bin Nie da sie wgrać przez Winzgrozę(przynajmniej nie słyszałem o takim sposobie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...