xthcx Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Mam plyte glowna GA-7VA i procesor amd 1000mhz, postanowilem go podkrecic po tym jak przeczytalem opis o podkrecaniu znajdujacy sie na tej stronie, wiec zaczelem, krok pierwszy ustawic mnoznik na jak najmniejszy opcja ta nosi nazwe "clk ratio" jak napisano na tej stronie, lecz opsji takiej nie posiadam wiec pisalo iz niektore plyty maja te opcje na plycie glownej ustawia sie za pomoca "dzwigienek" wiec znalazlem jakies ale to chyba nie te poniewaz tam sie ustawia fsb czyli sa 3 opcje 100mhz, 133mhz, 166mhz tak wiec przestawilem te dziginki tak aby bylo 100mhz i krecilem myslac ze to jest wlasnie ten mnoznik procesor zmienil sie na 750mhz. wiec zaczelem podkrecac co 5 mhz o podkrecilem do 990 i zmienilem "niby mnoznik" na opcje jaka byla wczesniej czyli 133mhz noi myslalem ze podkrecil sie procesor o ta podkrecona wartosc o ktora posskoczylo wczesniej przy ustawieniu na 100mhz. ale nic procesor mial 1000mhz. i szyne 133mhz, aha jeszcze jedno przy podkreceniu buhahah napiecie strasznie mi skakalo z 34 do 49 nawet, prosze pomozcie :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 no jak Ci napięcie skakało z 34 do 49 to już nic jest Ci w stanie pomóc 8O :lol: Jaki..LOL... :lol: no i procka podkręciłeś z 1000 MHz na 990 Mhz ...no gratuluję...niezły wynik... :lol: no to chyba niedokładnie przeczytałeś topic o podkręcaniu...SZUKAJ BYŁO... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xthcx Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 czytalem dokladnie raz jeszcze no ale nic tam nie pisze o mojej sytuacji bylo tylko napisane ze jesli niema w biosie to jest na plycie glownej a na plycie niema, zadalem pytanire a ty mi w niczym nie pomogles prosze o odpowiedz zetelna jesli mozna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 płyta ga7-va nie ma możliwosci zmiany mnoznika, brak na niej dipów do przełącznia, mozesz obie najwyzej magistrale zmieniać. Skakało ci nie napięcia a temperatura. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Sadze ze zostaniesz lolem miesiaca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 płyta ga7-va nie ma możliwosci zmiany mnoznika, brak na niej dipów do przełącznia, mozesz obie najwyzej magistrale zmieniać. Skakało ci nie napięcia a temperatura.W biosie i za pomocą DIP'ów nie ... ale zawsze jest EasyTune na płytce dołączonej do MOBO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Sadze ze zostaniesz lolem miesiaca :)Już nim jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xthcx Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 skakala mi temperatura 34 stopnie do 49stopni, no tez jest easy tune no ale ponoc krecenie w biosie jest niezastapione "LOL MIESIACA" for you RAZOR forum jest poto by pytac a ty mi tu skaczesz no tak nobo ty odrazu friko umiales, nie potrafisz mi odpowiedziec na pytanie ale za to potrafisz konia walic na monitor wkladac pytosa w wiatrak procesora no aby lepiej chlodzil co nie buahahaha LAMUSIE buhahahah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 skakala mi temperatura 34 stopnie do 49stopni, no tez jest easy tune no ale ponoc krecenie w biosie jest niezastapione "LOL MIESIACA" for you RAZOR forum jest poto by pytac a ty mi tu skaczesz no tak nobo ty odrazu friko umiales, nie potrafisz mi odpowiedziec na pytanie ale za to potrafisz konia walic na monitor wkladac pytosa w wiatrak procesora no aby lepiej chlodzil co nie buahahaha LAMUSIE buhahahah A to nie doczytales ze bez tych zabiegow nie da sie podkrecic procka ? Kazdy porzadny overclocker tak sie zachowuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 A moze ci sie pomylil overclocking z underclockingiem ?? :lol: ps. callvote lolmiesiaca_xthcx 1 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 i dlatego powinno sie klasc w szkole nacisk na umiejetnosc czytania ze zrozumieniem :/ bo potem takie LOLe wychodza :/ ehhhh biedne te sprzety co w takie lapki wpadaja :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xthcx Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 WALCIE SIE W DUPE GNOJE Z OHP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 zamiast pasty termoprzewodzacej najlepsza jest sper....biala maz pochodzenia intymnego ... najlepiej przewodzi prad ... lepiej od miedzi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 WALCIE SIE W <font color="#FF0000">[ciach!]</font> GNOJE Z OHPprosimy o owoca dla tego Pana..po takich tekstach to raczej nie dostaniesz odpowiedzi już na żadne pytanie... :!: :!: :x :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 GA 7VA (jak pisali wczesniej) nie ma mozliwoci zmiany mnoznika :? dla ciebie to i tak ie ma znaczenia bo twoj ma go(mnoznik)zablokowanego.. Co do 34-49 to byla temperatura a nie napiecie... :lol: Masz pewnie ramy 133 ale mozesz ta zworka o ktorej pisales mozesz podkrecic je na 166 o ile pojda (to juz jakies O/C 8) ) jezeli nie pojda to mozesz zawsze zmieniac magistrale co 1 mhz do tylu ile ram pozwoli, ale lepiej nie przekraczaj 151 mhz powinien ci wtedy wyjsc 1245 mhz(166x7,5), ale najprawdopodobniej bedziesz musial podnieszc mu napiecie btw. Jak juz go podkrecisz to moze wylacz kaloryfer bo po co ci 2 w pokoj 8) Tak twoje podkrecanie widzi laik czyli ja :P Update: Jak mozesz to nie klnij na ludzi chcieli by ci pomoc ale nie maj nerwow do... takich pytan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Noi wyjaśnia siek teroia, o której trąbią w szkole, że polacy czytać ze zrozumieniem niepotrafią :oops: Dobrze że w podstawówkach wprowadzili i w gimnazjum egzaminy w których część dotyczy czytania ze zrozumieniem :wink: xthcx- przeszedłeś te egzaminy :lol: :lol: :lol: A teraz tak napoważnie: :arrow: 1. Niewiem czy wiesz ale na forum ludziska się szanują (jaja są ale do jakies granicy i tzra wiedzieć kiedy przestać), a jak ktoś kogos obraża to wpada taka osoba co się nazywa moderator i karmi owocami 8) :arrow: 2. Nie tylko na tym forum pisze się na temam o/c i nalezy czytac różne źródła FAQ na różnych stronkach :wink: :arrow: 3. Przeczytaj dokładnie to co napisałeś bo można napisac krótszy topic i bardziej przejrzysty :wink: :arrow: 4. Jak niemasz zielonego pojęcia na tamat podkęcania to konsultuj sie z kolegami którzy maja już jakieś doświadczenie, bo procek to nie klocki lego, że się da wszystko napirawić jak siek spsuje :wink: pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 (...) "LOL MIESIACA" for you RAZOR forum jest poto by pytac a ty mi tu skaczesz no tak nobo ty odrazu friko umiales, nie potrafisz mi odpowiedziec na pytanie ale za to potrafisz konia walic na monitor wkladac pytosa w wiatrak procesora no aby lepiej chlodzil co nie buahahaha LAMUSIE buhahahah WALCIE SIE W [ciach!] GNOJE Z OHPxthcx, ban za niedopuszczalne zachowanie. lopo, fireblade3, RAZOR (w mniejszym stopniu, bo na temat również napisałeś), Neon69, ayem, Demboch -- darujcie sobie lolowanie kogoś. Wystarczyło napisać normalnie, że się nie orientuje i powinien doczytać, a nie się wyśmiewać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...