Skocz do zawartości
YoSHi

ABIT BH6 - pytanie do userow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - wlasnie kupilem sobie sprzet do katingu - ale megakatingu - w gre wchodzi - Volcano, woda, woda+peltier 72W, LN2 i antec 430W jako zasilanie :D - sprzet to:

ABIT BH6

Celeron 366 na przejsciowce :)

64MB PC100 - ale juz w tygodniu zmiana na 256MB PC133

Voodoo 3 2000 16MB :D

obudowa z zasilaczem 250W

za calosc dalem 150zl :P

narazie zdjalem cooler (mega syf) i przesmarowalem pasta srebrna titana bo AS3 mi szkoda - dzisiaj ide oblewac urodziny wiec i tak sie nie bede bawil - wiec zostal zwykly coolerek - odpalam i krotka zabawa - procek postuje do 622 na 2.00V - to wysmienity wynik - wiec bedzie dobra zabawa :D

Mam tylko jedno pytanie - w CPU SOFTMENU mozna ustwiac FSB wedlug czestotliwosci pozniej w nawiasie jest dzielnik PCI a na koncu litera S lub N - i wlasnie tego nie wiem - co to jest to S lub N? - w instrukcji o tym nie ma. A ha - i jak sie ustawiam czestotliwosc pamieci? czy tam jest tylko synchro? Pomozcie! :)

W tym topicu bede na bierzaco opisywal boje z tym sprzetem. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: Jak wyciagniesz z procka wiecej niz 650 Mhz to naprawde dobry w tym jestes. :D Moje wstaja na 616 niestabilnie niestety nawet przy 2.1V

Po drugie: Nie mam pojecia coz oznacza S lub N :wink: Moze to jest od Spread Spectrum albo od tzw. "Turbo Mode".

Po trzecie: Pamieci zawsze sa synchro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wracam z oblewania urodzin :) - nie wiem jak sie w chacie znalazlem ale o forum pamietam :D - mimo wszystko nikt nie odpowiedzial na moje pytanie odnoscnie s lub n - patrzylem na memtescie - nie ma roznicy w przepustowosciach wiec kij wie co to jest :( ale i tak tyb S jest tylko do 115 a ja zamierzam 133 wyciagnac wiec wiecie - ale chcialbym wiedziec o co w tym chodzi.

PS zawsze najlepsze egzemplarze zdarzaja sie tym co nie kreca - tego mojego 1800+ wzialem od qmpla ktory na O/C zna sie tak jak ja na szwaniu - tak samo z tym celekiem - nikt przedemna chyba nawet do biosu nie wszwedl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...