pepelino Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Witam wszystkich. Pytanie pewnie dla was banalne, ale ja jestem poczatkujacy i wiele rzeczy z XP nie kumam. Chodzi mi o taka sprawe.Zainstalowalem XP prof, jestem w sieci blokowej i nie wiem jak sie ukryc przed innymi w sieci. Uruchomilem firewalla w XP ale ciagle widoczne sa w sieci Zaplanowane zadania, Drukarka, My shared doc .Jak zrobic, aby dostep do siebie zabespieczyc haslem lub po kliknieciu na moja ikonke w sieci pisalo np. ze jestem niedostepny. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Jezeli sam spróbujesz wejsc na swój komputer przez siec to zawsze wejdziesz. Na ustawieniach domyslnych systemu inni nie powinni miec dostepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 We wlasciwosciach polaczenia lokalnego sprawdz, czy masz zainstalowane "Udostepnianie plikow i drukarek w sieciach Microsoft Networks". Jezeli nie, to nie powinno byc udostepnione nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ale i tak będa udostepnione pewnie zaplanowane zadania :? hmm gdzies miałem link do nijakiego "cinka" znajde to wrzuce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ale i tak będa udostepnione pewnie zaplanowane zadania :?Jakim cudem?? Skoro serwer SMB (udostepnianie plikow itd.) nie dziala, to z poziomu windowsowego otoczenia sieciowego i wszelkich polaczen na tym porcie nie moze byc nic widoczne.... Komputer poprostu nie istnieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepelino Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ale w tym przypadku ja tez ne widze komputerow w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 odznacz udostepnianie plikow etc we wlasciwosciach polaczenia, juz powinienes byc niewidoczny. jak nie zadziala to zainstaluj dobrego (czyt. lepszego od systemowego) firewalla i wytnij udostepnianie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ja polecam cos takiego (spod zadnego windowsa nie bedziesz widoczny choc pingi itp beda dzialac to nie bedzie cie widac w siecie lokalnej): net config server /hidden:yes PS. zapomnialem dodac ze w wierszu polecen to sie wpisuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Zakladajac ze to dziala (nie mam jak sprawdzic) to wydaje mi sie, ze jedymy efektem bedzie niewidocznosc kompa w sieci. wpisanie w lini polecen \\nazwa_komputera zapewne i tak pozwoli na wejscie na komputer ofiary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Zakladajac ze to dziala (nie mam jak sprawdzic) to wydaje mi sie, ze jedymy efektem bedzie niewidocznosc kompa w sieci. wpisanie w lini polecen \\nazwa_komputera zapewne i tak pozwoli na wejscie na komputer ofiary...Jest tak jak napisałeś. Jak ktoś zna nazwe kompa to i tak moze wejśc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 fakt :D ale przynajmniej ukrywa kompa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...