romek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ludzie jak zlikwidowac ten post pisze do moderatora i nic 1497173[/snapback] Post usunięty, tylko nie wiem dlaczego EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Hej. Mam pytanie. JAkie są gry najbardziej uzależnione od karty niż od procesora? Edytowane 19 Czerwca 2005 przez sewsew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 o lol :lol: masz do wyborugru: 2d i 3d .Zgadnij ktore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 NIE chodzi mi o 2d czy 3d. W ogole sie pytam. BO np HL2 jest bardziej od procesora, a DOOM3 od Grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 NIE chodzi mi o 2d czy 3d. W ogole sie pytam. BO np HL2 jest bardziej od procesora, a DOOM3 od Grafy. 1504148[/snapback] Proc dzis jest glownie wymagany w grach taktycznych i strategiach, a wiekszosc gier dzisiaj idzie na karte graficzna albo na ram.Na ram i na grafe ida gry,ktore sa olbrzymie powierzchniowo a tylko na grafe cala reszta (jesli posiada sie 512mb bo dzis kazda gra tyle wymaga:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Hej. Mam pytanie. JAkie są gry najbardziej uzależnione od karty niż od procesora? 1504087[/snapback] Lepszy procek wiecej ci da np. do NFSU1 (byc moze i 2 czesc tez) Ale i tak do wiekszosci gier potrzebna jest lepsza karta niz proc, bo po to wlasnie posiada te wszystkie TnL'y, Pixel shadery itd, aby poprostu odciazyc proca, ale jak jest w/w sa czasami wyjatki. ;) PS. Jak mi sie przypomni to dopisze jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Hej. Mam pytanie. JAkie są gry najbardziej uzależnione od karty niż od procesora?Sądząc po twoim podpisie to znasz odpowiedź. Procek stara padaka (jak u mnie) a gierki chodzą aż miło :rolleyes: Gierki zależne tylko od procka to te bez akceleracji np duke nukem 3d, dzisiejsze gry chyba bez wyjątku najbardziej obciążają grafę i potrzebują kupę pamięci może faktycznie np. w strategiach gdzie po ekranie poruszają się tysiące ludzików procesor ma kardynalne znaczenie, ale w samochodówkach, TPP, FPS, RPG i ich mieszankach gdzie główny nacisk postawiony jest na bajery graficzne to tak jak mówiłem karta+RAM NFS:U 1 i 2 U mnie działają nienajgożej w full detalach i 1024x768 4xAA Z gierek które u mnie o coś się czepiały to jedynie demo battlefielda2 marudziło przy cieniach i oświetleniu na max (choć podejrzewam że to wina 64MB karty) no i nie jest to sprzęt do bicia rekordów w 3d(s)marku2001. Tak z ciekawości jak u ciebie wypadają testy w grach np. timedemo w doom3(33FPS wymuszony high 1024x768 noAA) w cs:s stres test itp.w końcu masz conajmniej 2x szybszą kartę i podobnego proca? Edytowane 20 Czerwca 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 w DOOMIE3 Timedemo mam koło 30 FPS , na 1024 768 AA4X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 w DOOMIE3 Timedemo mam koło 30 FPS , na 1024 768 AA4X 1505293[/snapback] Nieźle, na takich ustawieniach doom3 ciągnie u mnie ledwo 19 FPS! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Proc dzis jest glownie wymagany w grach taktycznych i strategiach, a wiekszosc gier dzisiaj idzie na karte graficzna albo na ram.Na ram i na grafe ida gry,ktore sa olbrzymie powierzchniowo a tylko na grafe cala reszta (jesli posiada sie 512mb bo dzis kazda gra tyle wymaga:)) 1504173[/snapback] Najnowszy Unreal (zdaje sie tournament 2007) ma wymagac optymalnie 2048 MB RAM! Ta wiadomosc mnie rozwalila :) Czytalem na jakims serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Czy to dużo...obecnie optymalna ilość to 1024...do premiery UT daleko...sam się zastanawiam czy sobie gdzieś na wakacjach nie rozbudować pamięci do właśnie 2GB (później jeszcze A64 i luzz)... Im większe gry tym więcej ramu...simple... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Czy to dużo...obecnie optymalna ilość to 1024...do premiery UT daleko...sam się zastanawiam czy sobie gdzieś na wakacjach nie rozbudować pamięci do właśnie 2GB (później jeszcze A64 i luzz)... Im większe gry tym więcej ramu...simple... 1506194[/snapback] Wlasciwie masz racje ale wez pod uwage ze w sklepach zestawy dalej maja po 256. Dlatego 2048 robi wrazenie. Mam obecnie kompa z 1024 (nie z podpisu) i do gier to jest wystarczajace. Unreal wychodzi za rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) u mnie w miescie w sklepach kompy mają od 256 do 1024 ramu przecietnie 512 ale najlepsza jest polewka z kartami grafiki i prockami :lol: najlepszy komp to sempron 2800+ i do tego albo radek 9550 (niewiadomo jaki :blink: kto wie czy nie 64 bity ), albo 9250 lub fx 5200 i 512 DDRAM w innym sklepie to za głupiego semprona 2600, gf fx 5500 i 512 ramu chca ponad 3000 zł :lol: albo konfigi pisane fajnym jezykiem - ''radeon 256 mb'' , ,,karta z 256 mb ramu bardzo wydajna w nowych grach'' - a czesto są to radeony 9250 :lol: Edytowane 20 Czerwca 2005 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casmon Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Post usunięty, tylko nie wiem dlaczego EOT 1497328[/snapback] Jak usunięty jak nie usunięty. A może ja mam jakieś haluny?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...