GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 siema !! oto chodzi że mój radeonek niechce wystartować... jest to tak... naciskam power w kompie i nic.. świeci sie lampka power , wentyle na chwile drgnęły ale komp stoi... czarny ekran i cisza... ale kiedy odłącze zasilanie od radeona to komp od razu startuje.. myślałem że to lewy zasilacz ale u qmpla było to samo !! wygląda na to że jest troche uszkodzona... w serwisie za dobrą proponują mi 500zł ! a z taką wadą dostane chociaz 200zł ? a może da sie to jakoś naprawić :roll: pomocy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 to twoj i kolegi zasilacz nie wyrabia. odłacz cd-rom fdd i wentylatory zbedne i podłacz karte do prądu. i zobacz czy wystartuje. jak dlamnie to zasilka nie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 nie to raczej nie jest zasiłka... bo miałem 350W, teraz kupiłem sobie nową obudowe z 400W zasilaczem i tosamo ! chciałem go sprzedać .. byłem w sobote w serwisie i koleś nie sprawdzając karty zaproponował mi 500zł.. ale niechciała im odpalić i powiedział żebym przyszedł w poniedziałek.. potrzebuje kasy na radka 9800 dlatego nie wiem cy dadzą mi chociaż 200zł.. a ja chciałbym go sprzedać bo kasa mi potrzebna ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 A zasilanie do karty jak podpiąłes?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 sorry jestem początkujący... :wink: możesz jaśniej... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 sorry jestem początkujący... :wink: możesz jaśniej... :wink: no na karcie masz taka wtyczke przy brzegu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 no to ja wiem.... jak odłącze od tej wtyczki zasilanie komp rusza.. wtyczka jest komp nie rusza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 a jaki zasilacz masz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 400W... na 350 W było to samo ! w serwisie też nie mogli odpalić... powiedzieli żebym w poniedziałek przylazł.. ciekawe czy dostane za nią chociaż 200zł :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Możesz mieć zasilacz no name 1kW i tak Ci nie pójdzie :wink: Np. tki Codegen 400W nie będzie się równał Chieftec'owi 400W :) Zasilacz zailaczowi nie równy - chieftec jest napchany elektroniką , a taki no name prawie pusty jest. Napewno to jest kwestia zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ale to jest jakis enlight, chieftec, czy jakis megabajt, codgen, deer czy jakis inny no name???? bo jezeli masz codgena to moze to byc od zasilacza bo te zasilacze sa nie przystosowane do takich obciazen....ja mialem modecoma 350wat PFC i wczoraj zmienilem na enlighta 235watt i ma lepsze napiecia niz ten modecom wiec nie mozna sie sugerowac co jest napisane na naklejce.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ale kiedyś tak nie było... i nawet w serwisie se nie poradzili.. ale w sumie kolo sprawdzał ją tylko 5 minut.... może w poniedziałek jak przyjdzie "specjalista" to coś poradzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 a jaka grafe miales kiedys??? pewnie nie radka tylko jakies nv...zajrzyj do budy jaki masz zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Jakie masz gniazdo na karcie (HDD, czy FDD)?? Jak FDD to podłączasz przez molexa, czy wtyczkę od zasilacza do flopka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 mi też to wygląda na problem z zasiłką jeżeli po włączeniu słyszysz jeden długi pisk to najpewniej jest to sepsuta grafa, jeżeli nie to na 90% zasiłka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 pisku nie ma ! a zasilacz TRACERa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 hehehehe jezu a ty sie dziwisz ze ci radek nie chodzi....:) toc ten tracer jest prawie pusty w srodku i ze ma na naklejce 400WAT to tym sie nie sugeruj bo on moze ma z 200.....kup gdzies zasilacz np. Enlight od 250watt w gore chieftec, enermax jezeli kupisz znowu np. modecom to moze sie wlaczyc ale napiecia bedziesz mial ze pozal sie boze.....ja na enlighcie 235watt ciagne sprzet to co w podpisie a napiecia sa max stabilne i nie odbiegaja przy obciazenia np. -5% a ty jak bys sobie qpil enlighta 250watt to napewno by Ci starczyl.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...