Skocz do zawartości
GuC!o^

RADEK NIE ODPALA !!

Rekomendowane odpowiedzi

siema !! oto chodzi że mój radeonek niechce wystartować... jest to tak... naciskam power w kompie i nic.. świeci sie lampka power , wentyle na chwile drgnęły ale komp stoi... czarny ekran i cisza... ale kiedy odłącze zasilanie od radeona to komp od razu startuje.. myślałem że to lewy zasilacz ale u qmpla było to samo !! wygląda na to że jest troche uszkodzona... w serwisie za dobrą proponują mi 500zł ! a z taką wadą dostane chociaz 200zł ? a może da sie to jakoś naprawić :roll: pomocy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to raczej nie jest zasiłka... bo miałem 350W, teraz kupiłem sobie nową obudowe z 400W zasilaczem i tosamo ! chciałem go sprzedać .. byłem w sobote w serwisie i koleś nie sprawdzając karty zaproponował mi 500zł.. ale niechciała im odpalić i powiedział żebym przyszedł w poniedziałek.. potrzebuje kasy na radka 9800 dlatego nie wiem cy dadzą mi chociaż 200zł.. a ja chciałbym go sprzedać bo kasa mi potrzebna !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mieć zasilacz no name 1kW i tak Ci nie pójdzie :wink:

Np. tki Codegen 400W nie będzie się równał Chieftec'owi 400W :)

Zasilacz zailaczowi nie równy - chieftec jest napchany elektroniką , a taki no name prawie pusty jest. Napewno to jest kwestia zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to jest jakis enlight, chieftec, czy jakis megabajt, codgen, deer czy jakis inny no name???? bo jezeli masz codgena to moze to byc od zasilacza bo te zasilacze sa nie przystosowane do takich obciazen....ja mialem modecoma 350wat PFC i wczoraj zmienilem na enlighta 235watt i ma lepsze napiecia niz ten modecom wiec nie mozna sie sugerowac co jest napisane na naklejce....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe jezu a ty sie dziwisz ze ci radek nie chodzi....:) toc ten tracer jest prawie pusty w srodku i ze ma na naklejce 400WAT to tym sie nie sugeruj bo on moze ma z 200.....kup gdzies zasilacz np. Enlight od 250watt w gore chieftec, enermax jezeli kupisz znowu np. modecom to moze sie wlaczyc ale napiecia bedziesz mial ze pozal sie boze.....ja na enlighcie 235watt ciagne sprzet to co w podpisie a napiecia sa max stabilne i nie odbiegaja przy obciazenia np. -5% a ty jak bys sobie qpil enlighta 250watt to napewno by Ci starczyl....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...