Czechu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Do czego w nowych zasilaczach jest "6-pinowa wtyczka typu auxiliary" ?? sam taką mam przy swoim zasilaczu ale niestety nie mam pojęcia do czego miałbym ją wykorzystać:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ekstra zasilanie +3,3V i +5V gdyby była taka potrzeba (tak jak jest 4-pinowa wtyczka z +12V). Tyle, że ja nie widziałem jeszcze płyty wykorzystującej wtyk 6-pin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 wg specyfikacji ATX 2,1 powinna być na płytach pobierających ponad 18A z +3,3V lub ponad 30A z +5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Heh no wlasnie ja tez nie widzialem w sumie zadnego sprzetu z takim gniazdem dlatego troche sie zdziwilem jak zobaczylem taka wtyczke:) Moze w płytach serverowych jest coś takiego, ale z drugiej strony po co dawali by taka wtyczne w zasilaczach ktore są seryjnie montowane równiez w najtańszych obudowach, wiadomo ze do takiej standardowej obudowy to raczej ciezko by nawet bylo zmieścić taka płyte główną:) no chyba ze by fartem pasowala:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Norma wymaga to dają ekstra wtyk do zasiłek i tyle ;) A swoją drogą to raczej takich płyt w przyszłości nie będzie, bo teraz większość zasila procesor z +12V, a nowe karty graficzne mają własne wtyki zasilania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja widzialem plyty dwu procesorowe z takimi gniazdami (znaczy sie zdjecia widzialem). Dokladniej byly to plyty pod opterony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Ja widzialem plyty dwu procesorowe z takimi gniazdami (znaczy sie zdjecia widzialem). Dokladniej byly to plyty pod opterony :) to wyjasnia fakt montowania tych wtyczek w zasilaczach feel'a czy condona :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...