Skocz do zawartości
Mappet

P2P - jaki ??

Rekomendowane odpowiedzi

kazaa to imho straszny syf i tyle

Ja uzywam Direct Connect a dokladnie oDC++ (Opera's DC++) wiec to tez polecam, ale trzeba miec duzo GB udostepnionych zeby wejsc na ciekawe huby.

Drugim dosyc dobrym p2p jest eDonkey/eMule.

Jest duzo stronek poswieconych tym programom polecam poszukac --> Google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mula mam...ale nim sie nie sciaga mp3.....znaczy sie mozna sciagnac ale sie nie oplaca....bo dlugo sie czeka....no ale DC++ mam lecz chyba z nim jest tak ze jezeli zrobie sobie liste do sciagania zaczne sciagac i jezeli w pewnym momencie wylacze program. Uruchomie go to wszystko musze sciagac od nowa, lista sie kasuje przy wylaczaniu programu.....tak jest czy moze sie myle i gdzies moge odtwaorzyc ta liste by mi dalej sciagal do tad dokad go zatrzymalem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eMule lub DC ale jeżeli masz modem to sobie darój. A jeżeli kazaa ci nie działa to sprubój z imech'em.

a to sie czasem przez u nie pisze? :)

darój bo darować ó/o

sprubój bo sprubować ó/o

no chyba że to wyjątki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mula mam...ale nim sie nie sciaga mp3.....znaczy sie mozna sciagnac ale sie nie oplaca....bo dlugo sie czeka....no ale DC++ mam lecz chyba z nim jest tak ze jezeli zrobie sobie liste do sciagania zaczne sciagac i jezeli w pewnym momencie wylacze program. Uruchomie go to wszystko musze sciagac od nowa, lista sie kasuje przy wylaczaniu programu.....tak jest czy moze sie myle i gdzies moge odtwaorzyc ta liste by mi dalej sciagal do tad dokad go zatrzymalem??

W dc jest lista i zapamietuje on co ma byc sciagniete. Jezeli zamkniesz go to mozesz pozniej powrocic do sciagania i dociagnac cos, dc nawet sam zacznie sciagac to co jest na liscie w momencie wejscia na hub (jezeli na hubie bedzie uzytkowniek z wolnymi slotami).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tematy byly poruszane wielokrotnie.

Sam uzywam DC++, eMule Plus oraz Kazaa Lite (nigdy KMD) i kazdy do sciagania czego innego.

Na eMule sciagasz albymy mp3 popakowane i jest to duzy + ...

Na DC++ mozna wznawiac pobieranie, a co lepsze - jezeli nie ma delikwenta od ktorego sciagales - mozesz wyszukac sobie inne, najbardziej odpowiednie zrodlo i sciagac z niego. Sluzy do tego opcja Search Alternates w oknie Download queue.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie najszybsze jest ftp :D no ale mowimy o p2p. z p2p najlepszy jest bittorrent (polecam shadows experimental albo bursta) - bo jest calkiem szybki - wada torrenty sie starzeja z czasem coraz mniej ludzi udostepnia pliki. emule/edonkey ma tylko 1 plus - tam jest po prostu wszystko, co do predkosci to sa tragiczne. do muzyki polecam soulseek. shareazy nie polecam - ob jak mawiaja jak cos jest do wszystkiego to jest doniczego 8) . jesli dc to tylko dc++ lub jak tu zauwazono odc++ z tym ze na dc jest wieczny problem ze slotami no i ludzie czesto chamsko ograniczaja transfery (netlimiter albo zmodyfikowane wersje klientow) - generalnie szalu nie ma i dc uzywam tylko na 1 hubie (hubie trojmiejskich uczelni - mam tam zawsze boskie transfery bo wszyscy na 10 albo 100mbit siedza - no ale to ug i pg ip restricted). Masz tu 2 najlepsze imo linki do torrentow: www.suprnowa.org, www.torrentbits.org. enjoy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darój bo darować ó/o

sprubój bo sprubować ó/o

no chyba że to wyjątki :lol:

:lol: :lol: sorry ale nie wytrzymalem, gdzie cie tego nauczyli ? :D

moze pieklo mial ta sama nauczycielke co ja w drugiej klasie podstawowki...napisalem na sprawdzianie "wędruje" a ona mi skreslila ze to blad bo sie pisze "wędróje"..a jak sie potem tlumaczyla?? ze myslala ze sie to wymienia na "wędrować"...LOLLL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi