Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Jestem w trakcie modowania podlogi w jednym pokoju i zauwazylem ze do wyciszenia komutera mozna uzyc pianki podkladowej. To taka 2-3mm pianka w wielkim rulonie ktora ma zabezpieczyc przed wilgocia i halasem. Mozliwe ze jakos zastosuje u siebie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 dobry pomysł ja u siebie zastosowałem karimatę i jestem zadowolony. Miłej pracy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 dobry pomysł ja u siebie zastosowałem karimatę i jestem zadowolony. Miłej pracy :D U mnie jest korek, tektura i gabka, rowniez jestem zadowolony. Mila bardzo robota :) dobrze ze juz skuta wylewka stara jest i schnie nowa ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 No właśnie, co jest najlepsze do wyciszania. Ja zamierzam nakupić korka i tym zapchać obudowę, przymocować pompkę, no i na korku umocuję wiatraki do chłodnicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 No właśnie, co jest najlepsze do wyciszania. Ja zamierzam nakupić korka i tym zapchać obudowę, przymocować pompkę, no i na korku umocuję wiatraki do chłodnicy. http://www.tweak.pl/forum/statistics.php i zobacz najpopularniejsze watki :) tam jest wiekszosc informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Już stosowałem tą pianke i było tak sobie. Lepiej przyklieić karimate. Mam tak teraz i stwierdzam ,że jest lepiej. Ta pianka od podłóg nadaje sie tam gdzie jest ciasno (np. prawa burta patrząc od przodu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a ja mam gdzies wyciszanie ;), podstawa zeby cos szumialo lub bulgotalo :) w kompie bo inaczej sie zle z tym czuje i mam paranoje ze cos sie schrzanilo :), tolerable noizz rulez 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Już stosowałem tą pianke i było tak sobie. Lepiej przyklieić karimate. Mam tak teraz i stwierdzam ,że jest lepiej. Ta pianka od podłóg nadaje sie tam gdzie jest ciasno (np. prawa burta patrząc od przodu). Ja ja sam przetestuje :) bedzie wielowarstwowe wyciszenie. U mnie prawa burta to warstwa korka i teORT: ORT: ORT: ktury. A od karimaty ile temp urosla ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Już stosowałem tą pianke i było tak sobie. Lepiej przyklieić karimate. Mam tak teraz i stwierdzam ,że jest lepiej. Ta pianka od podłóg nadaje sie tam gdzie jest ciasno (np. prawa burta patrząc od przodu). Ja ja sam przetestuje :) bedzie wielowarstwowe wyciszenie. U mnie prawa burta to warstwa korka i teORT: ORT: ORT: ktury. A od karimaty ile temp urosla ? w moim przypadku to jakieś 2"C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 w moim przypadku to jakieś 2"C :D Hehe u mnie spadek 1C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a ja mam gdzies wyciszanie ;), podstawa zeby cos szumialo lub bulgotalo :) w kompie bo inaczej sie zle z tym czuje i mam paranoje ze cos sie schrzanilo :), tolerable noizz rulez 8)ja chcicialem zrobic swiecacy wiatrak ale polamalem jedna lopate i zle ja slkejilem teraz jak puszcze wyszytkie 4 8x8cm t dziwiek kompa przypomina diesla (lokomotywe) na wysokich obrotach w tunelu tylko troche ciszej 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Już stosowałem tą pianke i było tak sobie. Lepiej przyklieić karimate. Mam tak teraz i stwierdzam ,że jest lepiej. Ta pianka od podłóg nadaje sie tam gdzie jest ciasno (np. prawa burta patrząc od przodu). Ja ja sam przetestuje :) bedzie wielowarstwowe wyciszenie. U mnie prawa burta to warstwa korka i teORT: ORT: ORT: ktury. A od karimaty ile temp urosla ? No niestety musze was wszystkich zmartwić ... temperatura mi spadła i to dość znacznie :lol: :lol: :lol: Nie dlatego ,ze dałem karimate bo to była ostatnia rzecz jaką dałem do kompa. Wcześniej był cały szereg modyfikacji poczynając od przeróbki zasilacza (dodtkowy wentyl) ,dalej 3 wentylki do obódowy (wole sobie nie przypominać wycinania okrągłych dziór w blasze :twisted: ) ,przeróbka karty graficznej i pare innych dupereli , malowanie całej budy,a na koniec wyciszenie karimatą, gąbką i materiałem do wytłumiania głośników. Ogólnie jest dużo ciszej a temperaturka na procku spadła o jakieś 3-4*C przy spowolnionym na maxa wentylatorze (a wcześniej chodził na full) ogólnie jestem zadowolony :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 No niestety musze was wszystkich zmartwić ... temperatura mi spadła i to dość znacznie Nie dlatego ,ze dałem karimate bo to była ostatnia rzecz jaką dałem do kompa. Wcześniej był cały szereg modyfikacji poczynając od przeróbki zasilacza (dodtkowy wentyl) ,dalej 3 wentylki do obódowy (wole sobie nie przypominać wycinania okrągłych dziór w blasze U mnie spadla bez dokladania wiatrakow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 U mnie w obudowie zastosowalem wyciszenie matami korkowymi, zdalo egzamin celujaco. A do tego jest chlodniej - o dziwo... 3 wiatraki w obudowie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 11 lipiec 2002 rok | SpiderMAN Serwis ModTheBox! przyjżał się obudowie z wbudowanym termometrem wywitlajšcym temperaturę na wywietlaczu LCD na przednim panelu obudowy. Poza tym możecie sobie dokładnie obejrzeć z każdej strony. Przeglšdzik znajdziecie u nich hmm czy to normalne ze mam kwadraty zamiast ś :PP cos chlopaki sie nei postaraliscie :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Już stosowałem tą pianke i było tak sobie. Lepiej przyklieić karimate. Mam tak teraz i stwierdzam ,że jest lepiej. Ta pianka od podłóg nadaje sie tam gdzie jest ciasno (np. prawa burta patrząc od przodu). Ja ja sam przetestuje :) bedzie wielowarstwowe wyciszenie. U mnie prawa burta to warstwa korka i teORT: ORT: ORT: ktury. A od karimaty ile temp urosla ? No niestety musze was wszystkich zmartwić ... temperatura mi spadła i to dość znacznie :lol: :lol: :lol: Nie dlatego ,ze dałem karimate bo to była ostatnia rzecz jaką dałem do kompa. Wcześniej był cały szereg modyfikacji poczynając od przeróbki zasilacza (dodtkowy wentyl) ,dalej 3 wentylki do obódowy (wole sobie nie przypominać wycinania okrągłych dziór w blasze :twisted: ) ,przeróbka karty graficznej i pare innych dupereli , malowanie całej budy,a na koniec wyciszenie karimatą, gąbką i materiałem do wytłumiania głośników. Ogólnie jest dużo ciszej a temperaturka na procku spadła o jakieś 3-4*C przy spowolnionym na maxa wentylatorze (a wcześniej chodził na full) ogólnie jestem zadowolony :D 8) TAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKK - wycinanie dziur w obudowie to niepowtarzalne przeżycie...miałem już dwa takie. Wiertarka, nożyce do blachy, pilnik, papier i mnóstwo krwi !!! Niemniej dziury z wiatrakami + wyciszenie cienkami arkuszami styropianu dało super efekt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 TAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKK u mnie nie było tak extremalnie. he he znaczy się bez krwi. ale papier scierny, pilnik, wiertarka i diax były, no i trzy dziury oczywiście. jedna u mnie i dwie u brata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 a co byscie powiedzieli jak by powycinac ze stropianu takie ostroslupy powiedzmy i poprzyklejac je w obudowie jeden obok drugiego zeby rozpraszly faje dzwiekowe :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 11 lipiec 2002 rok | SpiderMAN Serwis ModTheBox! przyjżał się obudowie z wbudowanym termometrem wywitlajšcym temperaturę na wywietlaczu LCD na przednim panelu obudowy. Poza tym możecie sobie dokładnie obejrzeć z każdej strony. Przeglšdzik znajdziecie u nich hmm czy to normalne ze mam kwadraty zamiast ś :PP cos chlopaki sie nei postaraliscie :o Czemu nie masz Polskich słów? To raczej twoja wina, pewnie ustawiłeś język windowsów na angielski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Ustaw kodowanie znakow w przegladarce na automatyczne albo iso 8859-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...