Szymek Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Było to już wertowane ale nie zostało powiedziane do końca : która metoda jest lepsza na odklejenie radiatorów przyklejonych (np. ATI HERCULES) 1. Pozwolić się karcie jak najbardziej nagrzać i wtedy próbować zdejmować 2. Metoda z zamrożeniem karty w zamrażalniku (ile czasu ?) Co jest lepsze ? A może jest inny sposób ? Dzięki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Jak nie 1 metoda to 2 ... ktoras musi zadzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ktoras z tych dwoch musi zadzialac :wink: btw. po co chcesz sciagac te radiatory ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ja metoda z zamrazarka zabilem swojego r9000 no pro ;] a potem to juz sie nie bawilem tz radiator oderwalem ale karta juz nie wstala polecam sposb w takim razie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja mam pytanie z trochę innej beczki. Jak najlepiej (czytaj najbezpieczniej i z możliwością ewentualnego zdemontowania) założyć radiator na SB płyty głównej jeśli nie ma żadnych otworów i uchwytów wokoło chipsetu :?: Tylko bez tekstów w stylu "przyklej na kropelke", chcę mieć możliwoś łatwego zademontowania radiatora w każdej chwili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ktoras z tych dwoch musi zadzialac :wink: btw. po co chcesz sciagac te radiatory ? Chcę zdjąć, bo będę kombinował chłodzenie wodne na pamięci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja mam pytanie z trochę innej beczki. Jak najlepiej (czytaj najbezpieczniej i z możliwością ewentualnego zdemontowania) założyć radiator na SB płyty głównej jeśli nie ma żadnych otworów i uchwytów wokoło chipsetu :?: Tylko bez tekstów w stylu "przyklej na kropelke", chcę mieć możliwoś łatwego zademontowania radiatora w każdej chwili. Polecam zastosowanie taśmy termoprzewodzącej od Rosia, świetnie trzyma a na dodatek można bezproblemowo zdjąć :arrow: Giełda::Sprzedam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 dzięki turzol za radę, mam tylko nadzieję ze gdy będę chciał kiedyś odkleić radiator to nie wyrwę chipsetu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 To nie klej :) Tak więc nie będzie problemu z wyrywaniem chipsetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ... Tylko bez tekstów w stylu "przyklej na kropelke", chcę mieć możliwoś łatwego zademontowania radiatora w każdej chwili. wbrew twojej opinni klejenie na kropelke niejest takim glupim rozwiazaniem. pod jednym warunkiem - nie przesadzac z iloscia kleju (no chyba ze masz zamiar machac karta/plyta/czymkolwiek trzymajac za przyklejony radiator) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 może i kroperka nie jest taka zła, nie wiem bo nie probowałem, ale mam pewne opory co do uzycia jej w kompie, więc lepiej pozostanę przy taśmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Zapomnij ze cos wyrwiesz na tasmie :lol: Jak bedziesz chcial oderwac radiator, wystarczy ze pokrecisz radiatorem i samo zejdzie :idea: Najlepsze jest to ze na chipie nie zostanie nawet maly slad :arrow: moim zdaniem to ogromna zaleta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Brak śladów to rzeczywiście duży plus, w razie czego w serwisie nie będą się czepiać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...