Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 hmm .. mam wlasnie takie celka i nie bardzo chce ruszac na FSB wyzszym niz 83 MHz i PCI=41.5 MHz ... znaczy sie rusza na FSB=90 ale PCI ma wtedy tylko 30 Mhz i jeden dysk odmawia posluszenstwa dokladnie to nie widac partycji w windowsie .. zastanwiam sie czy jak przy FSB=90 dam dzienik 1/2 i PCi bedzie wynosic 45 Mhz czy to wszytsko nie pojdzie z dymem :))) Licze na jakas podpowiedz ,ewentualnie doswiadczenia z tak wysokim PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczyk Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Najlepiej daj fsb na 100mhz i dzielnik na 13 ,twoj proc powinien pojsc natakim fsb a wtedy przynajmniej bedzieszmial nominalne taktowanie pci czyli 33mhz (PCI na 45 to juz baaardzo duzo...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Walnij FSB na 100 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Moje doswiadczenia z celkiem 366. Napiecie na 2,1V FSB 100 wszystko smigalo na standardowym coolerku. Po podkreceniu wychodzi 550 MHz. Wtedy masz standardowe taktowanie PCI i AGP. PCI 41 MHz to juz bardzo duze ryzyko. Plyta moze nie chciec CI pokazac w BIOSIE FSB wyzszego od 95. Wtedy musisz zakleic pin B21 na slocie lub przeciac odpowiednio sciezke dochodzaca do gniazda procka lub niekiedy BIOS oferuje opcje ustawiania poziomu na tym pinie (juz nie pamietam jak to sie nazywa) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 wlasnie o to chodzi ze nawet na napieciu 2.4 lub 2.6 nie chce ruszyc jakas lipna seria i wlasnie sie zastanawiam czy nie dac FSB=90 ale PC przy dzielniku 1/2 bedzie wynosic 45 Mhz i nie wiem czy sie cos nie spali ... :((( a plyta daje szyne nawet 155 MHz :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 moze nowy bios na plycie cos wniesie nowego ?? brak dalej pomyslow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 nie nie ... BIOS mam najnowszy .. ale kurde za cholere nie bedzie chodzil na FSB=100 .. wstawac wstaje .. ale nic poza tym .. zwioch przy ladowniu windy a dokladnie przed .. podnoszenie zasilania nic nie daje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek3 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Pewnie masz za słabe chłodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 chlodzenie jest dobre bo kumpla celek tyle zze na ppga tez 366 chodzi w moim kompie na mojej plycie z moim sprzetem i chlodzeniem na 660(5.5x120) a zreszta proc jest zimny w czasie pracy ma okolo 24 do 27 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...