Skocz do zawartości
Dr.Stan

zmiana sprzętu (na słabszy) - proszę każdego o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

No i tak. Mam już płytę Jetway (SiS 730S) i Durona 1100. W poniedziałek będzie GF3.

Martwi mnie jedna rzecz. Odczyt z pamięci (ta sama kość) mam o połowę gorszy niż na ASRocku z VIA M266A.

Na razie siedzę na zintegrowanej grafice i włączyłem sobie Quake 2. Było chyba klatka na 10 sekund.

Coś mi się wydaje, że ten Jetway to nie był najlepszy pomysł. Chyba muszę pomyśleć nad czymś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asrock na jakim via??

nie dziw sie ze masz tak slaba przepustowosc pamieci - zintegrowana karta zabiera swoje - wylaczysz to powinien wzrosnac

Q2 chodzi tak slabo bo masz nieodpowiednie sterowniki - co jak co ,ale q2 to nawet na takiej grafie bedzie smigal az milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASRocka miałem z chipsetem VIA M266A.

Pomąciłem właśnie w BIOS-ie. Zmieniłem share memory na 64MB i pare innych pierdół i wyszło 344 w 3DMark2001 SE. Quake 2 też lepiej chodzi. :D

Co do sterów to rzeczywiście. Nawet nie robiłem jeszcze formata, pierwsze lepsze stery z płyty oryginalnej no i jest jak jest.

Ale coś mnie zastanawia. Przecież zintegrowana grafa zabiera pamięć z RAM-u, więc jakim cudem mogę zmieniać zegar pamięci w PowerStrip. Do tej pory nigdy takiego przypadku nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym PS to rzeczywiscie padaka ,pewnie jakis blad - zegara pamieci nie mozna zmienic , core grafy jaknajbardziej

nie chipsetu via M266A (przynajmniej nie na SocketA - jak jest na s370 nie wiem)

sa KT266A

z zintegrowana grafa KM266 i KM400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...