Skocz do zawartości
lo-kozak

GAINWARD 3 TI 450 GS - 8200 CZY TO NIE ZA MAŁO ...

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM.Mam problem.Kupiłem kilka dni temu karte GAINWARDA ti 450 gs.Standardowo ma taktowania 200/450 ale podobno mozna z niej duzo wycisnac.Mi sie jednak nie udało chyba...Maksymalne taktowanie przy którym jest karta przechodzi stabilnie 3dmark 2001 se to 240/515 .Wiec nie za duzo.Przy czym zdobywa 8200 pkt.Moj sprzet to MSI kT 333 , Athlon 1700+ przetaktowany na 1,95 MHZ czyli kolo 2600+ , 256 DDR 266 mhz , dysk 80 7200 baracuda ... czy ten wynik nie ejst za slaby ?? co ewentualnie moge zrobic aby go powiekszyc.Mam stary bios do plycie glownej msi ale to chyba nie ma znaczenia.Nie zmienialem go od kupna czyli od prawie roku.Czekam na opinie bo nie wiem co o tym myslec ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj wynik to ponad 12tys ale sprzet naprwde mocno wykrecony. Procek do 2.2Ghz [idzie wiecej (2.5GHz) ale zasilacz wymieka] grafa wykrecona do 275/595. Najprawdopodobniej nie masz GS tylko powerPacka do tych dają troche gorsze pamieci i ogolnie gorzej sie krecą zato dostaje sie do tych wersji duzo softu. A moze nie zainstaloweles sterow do plyty glownej i agp [VIA Pack 4in1] to daje jakies 2tys i odpowiednie sterowniki instalnij jakies 40.72 < i wyzsze wynik powinien skoczyc trche do gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec procek idzie na 12.5 x 155 . A ddr chyba mi sie samy podkrecily na czestotliwosc 333 kiedy procka podkrecilem ...nie wiem co robic - nie podoba mi sie ten wynik.... moze warto nowy bios wgrac do plyty glownej ?? bo mam standardowy ktory dostalem przy kupnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec procek idzie na 12.5  x 155 . A ddr chyba mi sie samy podkrecily na czestotliwosc 333 kiedy procka podkrecilem ...nie wiem co robic - nie podoba mi sie ten wynik.... moze warto nowy bios wgrac do plyty glownej ?? bo mam standardowy ktory dostalem przy kupnie.

Nowy bios rzadko podnosci wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...