L€€_$HY Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Moja pani ma Celerona 333 Slot 1 BOX na jakims A-Trendzie. Chodzi toto 5 x 66 oczywiscie. DivX to sie na tym ogladac nie da, niestety. Przy ok. 400 MHz raczej tez nie :( Czy Waszym zdaniem mozna zaryzykowac i sprobowac puscic proca na 100 MHz? Czy mu to niczym nie zagrozi? I jak z temperatura - bardzo sie to bedzie grzalo? Dzieki za wszelkie sugestie! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Mozesz puscic go na 100 MHz i chyba tez bedziesz musial napiecie na nim podniesc. Ja na swoim starym procku 366 spokojnie filmy ogladalem i mialem sporo w zapasie. Moze to nie wina procka? A na jakim chipsecie ma plyte glowna? Ja mialem na BX jakiesgos Claytona i spox bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 spokojnie na 100Mhz mozna pozscic i napiecie mozna dac do 2.4V napewno sie nie sfajczy nie ma prawda ale tyle nie bedzie konieczne max 2.2 bedzie chcial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Mozesz puscic go na 100 MHz i chyba tez bedziesz musial napiecie na nim podniesc. Ja na swoim starym procku 366 spokojnie filmy ogladalem i mialem sporo w zapasie. Moze to nie wina procka? A na jakim chipsecie ma plyte glowna? Ja mialem na BX jakiesgos Claytona i spox bylo. Hehe, zalezy jakie filmy :) Jak taki po 700 MB to czasem pojdzie, a czasem wyglada nieco lepiej niz pokaz slajdow. Chipset BX, sadzac z instrukcji plyta nawet dosc sensowna. OK, sprobuje sie pobawic na 100! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Moja pani ma Celerona 333 Slot 1 BOX na jakims A-Trendzie. Chodzi toto 5 x 66 oczywiscie. DivX to sie na tym ogladac nie da, niestety. Przy ok. 400 MHz raczej tez nie :( Czy Waszym zdaniem mozna zaryzykowac i sprobowac puscic proca na 100 MHz? Czy mu to niczym nie zagrozi? I jak z temperatura - bardzo sie to bedzie grzalo? Dzieki za wszelkie sugestie! :) To nie wina proca, że przy DivX'ach ci się tnie. Miałem celka 300A i spoko mi filmy chodziły. Do dziś chodzą spoko, bo tego kompa aktualnie używa mój brat. A podkręcić tego proca naprawdę warto. W końcu 500MHz to dużo lepiej niż 333MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4962 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 To nie wina proca, że przy DivX'ach ci się tnie. Miałem celka 300A i spoko mi filmy chodziły. zgodzę się z tobą. też miałem celka 300A na asus p2b i filmy na divx chodziły płynnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 To nie wina proca, że przy DivX'ach ci się tnie. Miałem celka 300A i spoko mi filmy chodziły. zgodzę się z tobą. też miałem celka 300A na asus p2b i filmy na divx chodziły płynnie No to co moze byc przyczyna? Ze tylko 64 MB SDRAM? Czy ze odtwarzane z napedu LG x52? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 To nie wina proca, że przy DivX'ach ci się tnie. Miałem celka 300A i spoko mi filmy chodziły. zgodzę się z tobą. też miałem celka 300A na asus p2b i filmy na divx chodziły płynnie No to co moze byc przyczyna? Ze tylko 64 MB SDRAM? Czy ze odtwarzane z napedu LG x52? :) Jesli ogladasz filmy bezposredni z CD to koniecznie wlacz DMA dla tego napedu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 No to co moze byc przyczyna? Ze tylko 64 MB SDRAM? Czy ze odtwarzane z napedu LG x52? :) na pewno nie cd bo miałem lg x32 więc wolniejsze i spox pamięć też nie sądzę zobacz czy masz udma włączone dla napędu(w windozie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, Do "wczoraj" miałem C333A na płycie Epox P2-122A (VIA) niestety mimo usilnych starań nie działał stabilnie ponad 375 MHz (5x75), ale z grafiką GF2MX 400 / 32 MB, Divix'y chodziły OK na CD Samsungx48 z 128 SDRAM. Ale u mojego brata na K6-2/400MHz (4x100) zarywają strasznie. Powód ? Karta grafiki - on ma chyba S3 4MB na AGP :) Pozdrówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, Do "wczoraj" miałem C333A na płycie Epox P2-122A (VIA) niestety mimo usilnych starań nie działał stabilnie ponad 375 MHz (5x75), ale z grafiką GF2MX 400 / 32 MB, Divix'y chodziły OK na CD Samsungx48 z 128 SDRAM. Ale u mojego brata na K6-2/400MHz (4x100) zarywają strasznie. Powód ? Karta grafiki - on ma chyba S3 4MB na AGP :) Pozdrówka. To chyba nie wina grafiki. U mnie chodzi płynnie na celku 300A i S3 Savage 8MB (na S3 Virge 4MB na PCI też chodziło spoko). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glum Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 mam maly problem przy tym procku (cel 333). plyta nie pozwala mi na ustawienie 100mhz - automatycznie zmienia na 66mhz (mimo, ze mam ustawione 100 na zworkach). nie ma tu nic wspolnego z niestabilnoscia, plyta nie chce podkrecic celka do 100mhz (mozliwosc zmiany magistrali mam od 66 do 150mhz) wiem, ze byl taki trik z zamazaniem nozki aby plyta nie rozpoznawala celka a procka traktowala jako PII - czyli automatycznie wskoczyla na magistrale 100mhz. pamietacie ktora to nozka byla (slot 1)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 pamietacie ktora to nozka byla (slot 1)??B52 ? :D Trzeba poszukać w starych czasopisamch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 pamietacie ktora to nozka byla (slot 1)?? B21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 pamietacie ktora to nozka byla (slot 1)?? B21 Popieram Benka (jakbyś niedowierzał :wink: ). Na bank B21. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glum Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 oki, jestem po robocie, niestety komputer sie nie uruchomil :cry: . musialem wrocic do poprzednich ustawien (tzn. 333@416) i umyc rozpuszczalnikiem procek :wink: wiecej chyba z mojego kompa nie wyciagne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...