tomko Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a tak pięknie na nim pisało - 400 W i nie wytrzymał mojego xp1700 :roll: .... co za dziadostwo teraz sprzedają - producenci przeszli na ilość a nie na jakość. Na szczęście obudowa jest na gwarancji i jutro idzie do zwrotu, a na razie ciągnę na starym 235W i zdaje się chodzić lepiej od tego 400 W.... Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a jaki to byl zasialcZ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 pisze na nim coś takiego: Leadman PowerMax LP6100 ATX Switching Power Supply i jego parametry (niby): +3,3V - 28A +5 V - 30A +12V - 25A -5V - 0,3A -12V - 0,8A +5VSB - 2A Total - 400W Parametry niby niezłe, tak coś akurat pod Athlona ale co z tego jak nie wytrzymał.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ta, jakis krzak..., dobry 235 jest lepszy od niektorych 400etek ;), kumpel spalil 2 mobo i grafe przy wyciekach - a enermax przetyrzymal to wszystko, ja naprawde uwazam ze lepiej sobie uzbierac na enermaxa np fca 365, absolutnie wystarczy a to power na lata jest, gdybym nie mial dual psu to by mial na pewno enermaxa, precz z krzakami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 a tak pięknie na nim pisało - 400 W i nie wytrzymał mojego xp1700 :roll: .... co za dziadostwo teraz sprzedają - producenci przeszli na ilość a nie na jakość. Na szczęście obudowa jest na gwarancji i jutro idzie do zwrotu, a na razie ciągnę na starym 235W i zdaje się chodzić lepiej od tego 400 W.... Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo) :twisted: Jaka to była obudowa i przede wszystkim ile za nią dałeś? Ja też widziałem obudowy MiDI z zasilaczem 400W po jakieś 170 zł, a za taką cenę to nie można kupić dobrego zasilacza 400W. Mnie też chodzi lepiej 235W L&C niż 300W Codegen... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 a tak pięknie na nim pisało - 400 W i nie wytrzymał mojego xp1700 :roll: .... co za dziadostwo teraz sprzedają - producenci przeszli na ilość a nie na jakość. Na szczęście obudowa jest na gwarancji i jutro idzie do zwrotu, a na razie ciągnę na starym 235W i zdaje się chodzić lepiej od tego 400 W.... Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo) :twisted: Oczywiście, zobaczyłeś "400W" i myślałeś że będziesz miał wydajniejszą maszyne. Tutaj nie chodzi o moc, i ile jej jest lecz o jakość i stabilność zasilacza. Moim zdaniem w zupełności dla zwykłego peceta wystarcza 200, góra 250 W. Zobaczcie naprzykład obudowy Chieftec, każda midi tower ma 250 W, czy to ze względów oszczędnościowych ? Nie !Wydaje mi sie ze oni wiedzą co robią, w końcu to dobra firma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo) :twisted: he, he... dobre :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 ta, jakis krzak..., dobry 235 jest lepszy od niektorych 400etek ;), kumpel spalil 2 mobo i grafe przy wyciekach - a enermax przetyrzymal to wszystko, ja naprawde uwazam ze lepiej sobie uzbierac na enermaxa np fca 365, absolutnie wystarczy a to power na lata jest, gdybym nie mial dual psu to by mial na pewno enermaxa, precz z krzakami ;) gdzie to qupić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 ja kupilem sobie obudowe simbadda middle atx (4 kieszenie 5,25) z zasilaczem 300w http://absystem.ab.pl/cgi-bin/absystem?action=goods_big_image&g_id=28923 gwarancja 2 latka zasilacz miodzio moj komp czyli cel800@1200 lan, modem, karta tv , live , gf2 gts baracuda IV, u6, cdrw, dvd ciagnie bez problemu (stary zasilacz 235 nie wytrzymywal :) ) normalnie 5v pokazuje mi speedfan - 5v po obciazeniu cpu burnem i innymi testerami spada do 4,97 maksymalnie do 4,92 nie mam zadnych problemoof z buda tyle ze moja ma te paski w innym kolorku (podobny fioletowych dodatkoof z hp 640c :) )[/img][/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 tu macie opis do tej budy http://www.ab.pl/produkty/grupa.php?id=449...d=456&pid=28923 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...