Skocz do zawartości
tomko

He, he...właśnie udało mi się wykończyć nowy zasilacz....

Rekomendowane odpowiedzi

a tak pięknie na nim pisało - 400 W i nie wytrzymał mojego xp1700 :roll: .... co za dziadostwo teraz sprzedają - producenci przeszli na ilość a nie na jakość. Na szczęście obudowa jest na gwarancji i jutro idzie do zwrotu, a na razie ciągnę na starym 235W i zdaje się chodzić lepiej od tego 400 W.... Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze na nim coś takiego: Leadman PowerMax LP6100 ATX Switching Power Supply i jego parametry (niby):

+3,3V - 28A

+5 V - 30A

+12V - 25A

-5V - 0,3A

-12V - 0,8A

+5VSB - 2A

Total - 400W

Parametry niby niezłe, tak coś akurat pod Athlona ale co z tego jak nie wytrzymał....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta, jakis krzak..., dobry 235 jest lepszy od niektorych 400etek ;), kumpel spalil 2 mobo i grafe przy wyciekach - a enermax przetyrzymal to wszystko, ja naprawde uwazam ze lepiej sobie uzbierac na enermaxa np fca 365, absolutnie wystarczy a to power na lata jest, gdybym nie mial dual psu to by mial na pewno enermaxa, precz z krzakami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak pięknie na nim pisało - 400 W i nie wytrzymał mojego xp1700  :roll: .... co za dziadostwo teraz sprzedają - producenci przeszli na ilość a nie na jakość. Na szczęście obudowa jest na gwarancji i jutro idzie do zwrotu, a na razie ciągnę na starym 235W i zdaje się chodzić lepiej od tego 400 W.... Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo)  :twisted:

Jaka to była obudowa i przede wszystkim ile za nią dałeś?

Ja też widziałem obudowy MiDI z zasilaczem 400W po jakieś 170 zł, a za taką cenę to nie można kupić dobrego zasilacza 400W.

Mnie też chodzi lepiej 235W L&C niż 300W Codegen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak pięknie na nim pisało - 400 W i nie wytrzymał mojego xp1700  :roll: .... co za dziadostwo teraz sprzedają - producenci przeszli na ilość a nie na jakość. Na szczęście obudowa jest na gwarancji i jutro idzie do zwrotu, a na razie ciągnę na starym 235W i zdaje się chodzić lepiej od tego 400 W.... Może powinni (wzorem producentów sprzętu audio) podawać 400 W (pmpo)  :twisted:

Oczywiście, zobaczyłeś "400W" i myślałeś że będziesz miał wydajniejszą maszyne. Tutaj nie chodzi o moc, i ile jej jest lecz o jakość i stabilność zasilacza. Moim zdaniem w zupełności dla zwykłego peceta wystarcza 200, góra 250 W. Zobaczcie naprzykład obudowy Chieftec, każda midi tower ma 250 W, czy to ze względów oszczędnościowych ? Nie !Wydaje mi sie ze oni wiedzą co robią, w końcu to dobra firma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta, jakis krzak..., dobry 235 jest lepszy od niektorych 400etek ;), kumpel spalil 2 mobo i grafe przy wyciekach - a enermax przetyrzymal to wszystko, ja naprawde uwazam ze lepiej sobie uzbierac na enermaxa np fca 365, absolutnie wystarczy a to power na lata jest, gdybym nie mial dual psu to by mial na pewno enermaxa, precz z krzakami ;)

gdzie to qupić :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem sobie obudowe simbadda middle atx (4 kieszenie 5,25)

z zasilaczem 300w http://absystem.ab.pl/cgi-bin/absystem?action=goods_big_image&g_id=28923

gwarancja 2 latka zasilacz miodzio

moj komp czyli cel800@1200 lan, modem, karta tv , live , gf2 gts

baracuda IV, u6, cdrw, dvd ciagnie bez problemu (stary zasilacz 235 nie wytrzymywal :) )

normalnie 5v pokazuje mi speedfan - 5v

po obciazeniu cpu burnem i innymi testerami spada do 4,97 maksymalnie do 4,92

nie mam zadnych problemoof z buda

tyle ze moja ma te paski w innym kolorku (podobny fioletowych dodatkoof z hp 640c :) )[/img][/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...