Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a czy to pewne, ze nie ujrzymy baraka w u133 ? :(

Nie , bo to nic nie daje przeciez i tak nie osiagniesz takiej przepustowosci . Juz dawno byla o tym mowa , ze Maxtor zrobil ten standard ze wzgledow marketingowych .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y zajelibysie poprawa jakosci czworek a nie jakies bajery przezroczyste wymyslac

Ale z ciebie raptus 8O , przeciez BIV sa naprawde dobre , a jak ktos nie umnie uzytkowac to sie kazdy dysk sypnie .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe o ile wzrośnie wydajność w porównaniu do IV

Z tego co wiadomo ma byc lepszy czas dostepu , ale jak wiadomo w BIV tez mozna znacznie go zwiekszyc , zmieniajac tryb cichy na performance .

BV ma byc jna jeszcze cichszych lozyskach . No i te talerze 60 GB tez sa wazne :) . Mysle ze wydajnosc to one pokaza dopiero na Serial Ata .

Pozdrawiam Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xan czy możesz napisać co dokładnie trzeba zrobić żeby polepszyć czas dostępu w barakudzie4 ????????????

Plik nazywa sie Seaaam.exe i znajdziesz go na ftpie Seagate, odpalasz go pod dosem, a reszte juz sam wykryje .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y zajelibysie poprawa jakosci czworek a nie jakies bajery przezroczyste wymyslac

Ale z ciebie raptus 8O , przeciez BIV sa naprawde dobre , a jak ktos nie umnie uzytkowac to sie kazdy dysk sypnie .

Arek

a czy normalne uzywanie komputera to zle uzytkowanie dysku?

naprawde wiem jak dbac o dysk a ty mnie posadzasz o zle uzytkowanie.Przypomina mi to gadke gosci z serwisu, "padl dysk, a co ty z min robiles?", odrazu zakladaja ze wina lezy po stronie uzytkownika, co mnie bardzo w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia, bo dysk uzywalam nawet bardziej niz ostroznie, nie krecilem fsb,dysk jest dobrze schlodzony itp., a co do czworek to jest wiele zlych opinii. naprawde, uwierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek

a czy normalne uzywanie komputera to zle uzytkowanie dysku?

naprawde wiem jak dbac o dysk a ty mnie posadzasz o zle uzytkowanie.Przypomina mi to gadke gosci z serwisu, "padl dysk, a co ty z min robiles?", odrazu zakladaja ze wina lezy po stronie uzytkownika, co mnie bardzo w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia, bo dysk uzywalam nawet bardziej niz ostroznie, nie krecilem fsb,dysk jest dobrze schlodzony itp., a co do czworek to jest wiele zlych opinii. naprawde, uwierz.

Ok , zle sformulawalem zdanie , chodzilo mi o czynniki takie jak wachanie napiecia , kiepskie zasilacze , zly transport itd( wez pod uwage gielde w wawie , przeciez to cud ,ze tam tez sprzet ktory sprzedaja jeszcze dziala :) ) . A skoro mowisz ze B IV sa awaryjne to ok, twoja sprawa widac sie spotkales z takimi . Tyle ze wiekszosc moich znajomych ma Barracudy , chyba tylko jeden Maxtor jest , ja sam mam BIV i jak narazie zadnych problemow ( dlatego uwazam je za malo awaryjne , ale jezeli pracujesz w serwisie badz masz dostep do serwisu to wiesz wiecej odemnie, wiec sie nie bede klucil .

Pozdrawiam Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...