Skocz do zawartości
AJDAHO

Mój first mod

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sie pochwalic moim pierwszym modem budy , moze zwrocicie mi na cos uwage ,co mogl bym jeszcze zmienic,poprawic itd.

bok jest caly z pleksi oklejony srebrna folia w ktorej jest wyciete okno i dragon .

Jako ze do takiej taniej budy nie dostaje sie maskownic na napędy wiec takową wykonalem sam , na przod tacki przykleilem ,urzywajac tasmy dwustronnej , orginalna zaslepke , oczywiscie z wylamanymi zaczepami , aby otworzyc naped wystarczy delikatnie nacisnac w odpowiednim miejscu na zaslepke,

grafe wyciszylem montujac na nie radiator od titana ttc-d5t i montujac na nim podswietlany wicherek titana zasilany na 7V obroty rzedu 1500/1600 rpm

oto fotki mojej budy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

w dalszej kolejnosci to planuje u gory budy tam pod uchwytem dac siateczke metalowa i wentyl swiecacy zeby wyciogal powietrze

a z przodu w ten ''daszek'' nad napedami zamontuje zolte diody zeby oswietlaly w nocy front budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko buda! czym wycinałeś otwór ?? Bo tez musze coś takiego sobie zrobić tylko pozostaje kwestja odpryskiwania farby.

Pozdro.

to nie jest bok z blachy tylko pleksa oklejona srebrna folia :-] , nie niszczy sie budy a i efekt jest niezgorszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AJDAHO: 

Mogłbyś podac dokładny model tej budy i jej cenę :?:

buda to aton6210 (pisze u mnie w podpisie) ale orginalnie jest ona z zasilaczem jakims tam 350wat , jak kupujesz bez zasilki to odliczaja 40zl przynajmniej w trojmiescie a cane budy to 139zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze zinterpetowałem co napisałeś to 139 zł to cena bez zasilki, i nawet dobrze bo cenie sobie mojego Fortona :) Cene nie wygurowana, przynajmniej mi się tak wydaje jak na taką budę.  :wink:

przepraszam zle to napisalem cena budy z zasilka to 139 zl wiec be to 99zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee Jonas nie przesadzaj, dobrze mu wyszło.

Napisał przecież ze to pierwszy mod, udało mu sie utrzymać klimat budy tymi zaokrąglonymi rogami, wykazał kreatywność zastępując blache obklejoną pleksją.

Mam nadzieję, że nigdy nie zostaniesz nauczycielem :) biedne by dzieci były :) same mierne i 3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się podoba, acz mogłeś wyciąć dziurę w boku budy, i nadać jej jakiś orginalny kształt.

PS: widziałem ten model budy na oczy: jest zajebista!! aż prosi się o mod!! a ta rączka jest bardzo przydatna- zgadza się :D??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się podoba, acz mogłeś wyciąć dziurę w boku budy, i nadać jej jakiś orginalny kształt.

PS: widziałem ten model budy na oczy: jest zapupista!! aż prosi się o mod!! a ta rączka jest bardzo przydatna- zgadza się :D??

ciac w boku to nie chcialem , bo niewiedzialem jak mi to wyjdzie , pleksa + folia kosztowala 25zybli ,wiec wolalem nie ryzykowac ,

a jesli o bude to roczka wygodna jak cholera , a samo bude juz od dawna mialem na oku , bo to jest jakas przerobka TRACERA budy , dodam ze udana

pozatym wydaje mi sie ze jak wywale ten plastik pod raczka i wstawie tam siateczke a pod niz swiecacy wentylek to bedzie jazda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta, uwielbiam siatki tuningowe :D

powiem ci że przymierzałem się do tej budy i już miałem kupować, ale kumpel miał inną fajną do opchnięcia za 50zł to wziełem od niego... teraz troche żałuję... no ale cuż :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh tak się napaliłem na tego ATON 6120

Dołączona grafika

Jednak myślałem że on jest troszkę większy, bo własnie potrzebuje czegoś gdzie wentylator mógłbym wyjąc bez problemu, bo w mojej budzie, która ma te same wymiary co ten aton zasilacz przeszkadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie Ci to wyszlo. Calkiem niezly pomysl z ta folia i plexa. Jak sie wzorek znudzi to zawsze w latwy sposob mozna wymienic. Te srubki tez sie ladnie komponuja z caloscia. Jedyna wada to chyba to ze trzeba sie niezle nakrecic zeby do srodka sie dostac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie jak masz tylko nalepke na tej plexi, to mozesz zamówić w jakiejś agencji reklamowej dowolny kształt bąź rysunek wycięty z folji...

po co mam zamawiac , poszukam na necie jakigo wzoru wrzuce na drukarke ,wydrukuje,wytne ,nakleje i gotowe

Fajnie Ci to wyszlo. Calkiem niezly pomysl z ta folia i plexa. Jak sie wzorek znudzi to zawsze w latwy sposob mozna wymienic. Te srubki tez sie ladnie komponuja z caloscia. Jedyna wada to chyba to ze trzeba sie niezle nakrecic zeby do srodka sie dostac :wink:

dokladnie nad tym bede jeszcze musial popracowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro cała ścianka jest z pleksy, można by wyciąć figlarne szparki tu i ówdzie, miast w jednym miejscu, jak w sporej części "zmodowanych" czifteków. I ten smok - cóż, ni w rzyć ni w oko. Jak planujesz jakąś siateczkę "tuningową" to (skoro bardzo pragniesz mieć malowniczy rzucik na szybkach) dodaj coś w tym stylu. Żeby nie było wybełtanego pokemona, matrixa, spojlera od kaszlaka i na deser (jak wisienka na pępku) naklejki ze Świętym Mikołajem. Chyba, że luby twemu oku jest widok czterech kolorów, pięciu dodatków, siedmiu stylów architektonicznych i fefnastu szkół zdobienia blachy i plastiku. Ot, taki niewinny eklektyzm :>

Naturlich możesz ów post wydrukować, zmiąć w kulkę i dać kotu do zabawy. Ja tylko orzekłem co bym tu popsuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro cała ścianka jest z pleksy, można by wyciąć figlarne szparki tu i ówdzie, miast w jednym miejscu, jak w sporej części "zmodowanych" czifteków. I ten smok - cóż, ni w rzyć ni w oko. Jak planujesz jakąś siateczkę "tuningową" to (skoro bardzo pragniesz mieć malowniczy rzucik na szybkach) dodaj coś w tym stylu. Żeby nie było wybełtanego pokemona, matrixa, spojlera od kaszlaka i na deser (jak wisienka na pępku) naklejki ze Świętym Mikołajem. Chyba, że luby twemu oku jest widok czterech kolorów, pięciu dodatków, siedmiu stylów architektonicznych i fefnastu szkół zdobienia blachy i plastiku. Ot, taki niewinny eklektyzm :>

Naturlich możesz ów post wydrukować, zmiąć w kulkę i dać kotu do zabawy. Ja tylko orzekłem co bym tu popsuł.

czemu mam twoj post niszczyc wkoncu prosilem o krytyke konstruktywna - twoja co prawda taka nie jest ale jak ktos nie ma co robic to sie moze powyzywac ja mu tego nie zabronie , moze bys pokazal co sam zrobiles zebym wiedzial jaki kierunek powinienem obrac

a skoro tak ciogle z tymi szparkami i nektarem vaginalnym startujesz to chyba ci jednak czegos brak(no sam piszesz w koncu ze jestes AMATOREM - rozumiem ze w tej kwestii wlasnie ) , jak chcesz tak tanczyc na kurhanach przeciwnikow(pewnie disco z pola) to wydaje mi sie ze masz jakies kompleksy i z tego sie bierze ten twoj pseudo Frojdowski styl wypowiedzi , okreslajac siebie mianem SCURVYSYNUS MAXIMUS przejawiasz brak szacunku dla wlasnego ojca (pewnie cie przerasta) o matce nie wspominajac

czekam na twoje zdjecia bo nie wiem jak wydobyc artyzm z mojej budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miszczu, trzeba było napisać na początku jakiego dysklejmera - "komu się nie spodoba moje pudełko, to ma w kły". I byłaby sprawa jasna, a tu co? Skrytykowali to się obraża, nóżką tupie i bredzi coś o matce, psie i czymś tam jeszcze. Trąd na cię, sporysz na twe zboża, pryszczyca na nierogaciznę i obwisłe piersi twym siostrom. Allach akbar!

Jak dorośniesz i przestaniesz się zachowywać jak przedszkolak, którem chuligan zabrał łopatkę, to wróć, może pogwarzym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AJDAHO:

Mógłbyś zrobić fotkę wewnątrz, która by pokazywała w jakiej odległosci od siebie jest Cooler i zasiłka :?:

I kolejne pytania:

Co to jest na rączce takie dziwadło, jakiś przycik czy co :wink: :?: :twisted:

Czy obudowa ma miejsce w środku na wiatraki :roll: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miszczu, trzeba było napisać na początku jakiego dysklejmera - "komu się nie spodoba moje pudełko, to ma w kły". I byłaby sprawa jasna, a tu co? Skrytykowali to się obraża, nóżką tupie i bredzi coś o matce, psie i czymś tam jeszcze. Trąd na cię, sporysz na twe zboża, pryszczyca na nierogaciznę i obwisłe piersi twym siostrom. Allach akbar!

Jak dorośniesz i przestaniesz się zachowywać jak przedszkolak, którem chuligan zabrał łopatkę, to wróć, może pogwarzym.

kolezko sympatyczny , przejzalem twoje posty ostatnie i widze ze potrafisz tylko krytykowac ,nawt nie opiszesz co proponujesz zmienic , twojej budy jak nie widzialem tak pewnie nie zobacze(moze sam jej nie widzisz - Bozia dwie lewe raczki dala , czy moze do tej pory ktos ci pieluszki zmienia ze nic zrobic nie potrafisz sam) , widze ze zFrojdowszczyzna juz troche zbastowales czyzbys sie zdenerwowal ?

moze pare PRAWDZIWYCH slow przeczytanych na wlasny temat tak cie z rownowagi wyprowadzilo, rozladuj sie reka to ci pomoze na te zle , panienskie chwile ,

ja prosze o krytyke bo jak zaznaczylem jest to moj pierwszy mod i bym chcial wiedziec co poprawic , a widze jakis GAMOŃ niedowartosciowany sie powymandrza napisze obrazliwie ale nic na temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeś się czepił tego Frojda i tak dalej jak kiła sołdata. Napisałem ci, co i jak proponuję zmienić, a że ty masz kłopoty z percepcją i rozumieniem słów dłuższych niż trzysylabowe, to czemu mnie za to winisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeś się czepił tego Frojda i tak dalej jak kiła sołdata. Napisałem ci, co i jak proponuję zmienić, a że ty masz kłopoty z percepcją i rozumieniem słów dłuższych niż trzysylabowe, to czemu mnie za to winisz?

zaprezentuj mi swoje osiagniecia na polu moddingu bo chyba rzeczywiscie cie nie rozumiem i musze cos zobaczyc zeby zrozumiec

ps po tym jak sie przyczepilem do Frojda to ty sie od niego odczepiles - jakis normalny styl wypowiedzi masz teraz :lol: czy moze ukladasz nowe formulki do decydujacego starcia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...