Skocz do zawartości
cobex

Alternatywa dla Winampa.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś innego softu to odtwarzania mp3, znudził mi się Winamp i Sonique. Winamp 5 jest zajebiście rozbudowany ale strasznie mułowaty, w Sonique nie da się katalogować plikow, nie można mieć kilku playlist. Sporo tego na sieci ale zapewne znacie się na tym lepiej, napiszta co nie co.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mi sie wydaje czy na cdrinfo tez dales taki temat? :)

i tam i tu powiem jedno slowo - foobar :)

i to nie wazne czy special czy lite czy normal version sciagniesz - kazdy z nich to klasa sama dla siebie - choc nie oczekuj po nim efektow oczobijacych - to zly adres (choc bubbla potrafi zniszczyc :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem szczerze uzywam Windows Media Player w wersji 9.

Dzieje sie tak dlatego,ze popularny winamp na mojej zintegrowanej karcie muzycznej sobie nie radzi(szumy,piski itp) i dlatego musialem wybrac WMP gdyz nie mialem innego pod reka.Ale w sumie teraz to nie problem i przyzwyczailem sie do niego,poza tym dzwiek jest taki jaki powinien(czysty).

Rozumiem ze WMP jest pamieciozerny,ale na moim 256 RAM nie robi problemow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foobar2000 i nic poza tym programem, najlepszy dzwiek, najlepsze opcje, global keys, wszystko praktyczniekonfigurowalne, wszystko czego chcesz a nie ma to dajesz znac i robia plugina:D pluginow jest sporo, brac nie wybieraz, quintesentian mialem ale foo zamiata wszystkie jakiekolwiek odtwarzalki do czasu jak sie nie pojawia wodotryski, czy oczojebne dodatki ktore sa dla dzieci a to ma tylko muze odtwarzac zajebiscie a nie fajnie wygladac...dla wygladu mozna se tapety poogladac a nie odtwarzalke mioeniac na wygladzie:) posdro i ludzie...tylko foo!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foobar2000 i nic poza tym programem

jak ktos pisze, ze cos jednego ma prawo bytu... IMHO ma malo do powiedzenia w temacie... sa rozne programy, rozne potrzeby.

quintesentian mialem ale foo zamiata wszystkie jakiekolwiek odtwarzalki do czasu jak sie nie pojawia wodotryski, czy oczojebne dodatki ktore sa dla dzieci a to ma tylko muze odtwarzac zajebiscie a nie fajnie wygladac...

widzisz... ludzie jak szukaja pluginow do playera to szukaja takie jak im odpowieadaja... niektorym dla dobrego grania potrzebna jest jeszcze ladna skorka

a tak poza tym jest duzo fajnych prostych skorek do roznych playerow... Ty widocznie szukales tych "oczojebnych" i nawet nie masz pojecia o innych

dla wygladu mozna se tapety poogladac a nie odtwarzalke mioeniac na wygladzie:) posdro i ludzie...tylko foo!!!!

oj niewiele do powiedzenia... oj niewiele... i nie odbieraj tego zbyt osobiscie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza stronka z pluginami to google - rownie dobre jest forum na hydrogenaudio poswiecone tylko temu playerowi no i google raz jeszcze

zaden inny player nie dorasta jakoscia dzwieku do foobara - wyglad i funkcjonalnosc to inna sprawa - bo niektorzy lubia jak to 'wyglada' - u mnie foobar to tylko ikona na pasku i nic wiecej

wiecej w temacie nie chce mi sie pisac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"sluchalem" roznych playerkow... i nie widze wiekszych roznic miedzy np. foobar a quintessential player albo jetaudio... i sluchajac mp3 mowisz o jakosci sluchanej muzy??

osobiscie slucham muzy z plikow ape... nie slysze zadnej roznicy miedzy foobar, a innymi playerami

a interfejs kazdy lubi inny... interfejs foobara jest dla mnie bardzo fajny, ale jak ktos pisze, ze tylko jeden program jest najlepszy jest moim zdaniem ograniczony w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ape to wav - tlyko ze jakos tylko do foobara dopisano plugin z obsluga kxproject, resamplery, 64bitowa sciezke itp - to jest cos czego konkurencja nie ma - a roznice? winamp dawal plaski jak decha dzwiek bez wyrazu...

mam przyzwoita karte, lampowy wzmacniacz, kolumny sonus faber - roznice slysze

nawet na mp3 - ale tego mam moze pare sztuk - glownie jednak zrzuty wlasnych plyt audio w mpc -q 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem co to jest ape... i po co mi plugin kxproject? jak nie uzywam tych sterownikow (oto chodzilo?)

ani slowa nie wspomnialem o winampie...a mpc bedac lepszym formatem od mp3 dalej jest kompresja stratna... w przeciwienstwie do ape (tutaj mam tylko zgrane wlasne CD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli na tescie abx udowodnisz ze slyszysz roznice miedzy ape(wav, flac - whatever) a mpc -q 10 bedziesz jednym z grupy osob liczonych na palcach dwoch rak :) i propozycje pracy jako zlote ucho posypia sie (serio) jak deszcz

ja na szczescie nie naleze do tej grupy i wystarcza mi calowicie above braindead mpc - powiedmzy ze jest mniej uciazliwy w przechowywaniu i transporcie

a kx radze uzyc - plugin asio pozwala obejsc niektore wew funkcje live'a ratujac troche brzmienia

ostatecznie koncze ze swojej strony temat - nie moje klimaty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caly czas dopisujesz jakas bajke do moich slow... nie napisalem, ze slysze roznice jako taka.. napisalem, ze mpc jest kompresja stratna... ape nie... a sa dzwieki, ktore zawsze bedzie slychac, ze zostaly skompresowane i jest mniej szumow.

nie transportuje swoich ape.. dyski ma duze i wystarcza miejsca na ape.. kx nie uzywalem (ze wzgledu na gry) i juz nie bede uzywal.. za kilka dni przesiadam sie na Herculesa F3... EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foobar2000 i nic poza tym programem

jak ktos pisze, ze cos jednego ma prawo bytu... IMHO ma malo do powiedzenia w temacie... sa rozne programy, rozne potrzeby.

quintesentian mialem ale foo zamiata wszystkie jakiekolwiek odtwarzalki do czasu jak sie nie pojawia wodotryski, czy oczojebne dodatki ktore sa dla dzieci a to ma tylko muze odtwarzac zajebiscie a nie fajnie wygladac...

widzisz... ludzie jak szukaja pluginow do playera to szukaja takie jak im odpowieadaja... niektorym dla dobrego grania potrzebna jest jeszcze ladna skorka

a tak poza tym jest duzo fajnych prostych skorek do roznych playerow... Ty widocznie szukales tych "oczojebnych" i nawet nie masz pojecia o innych

dla wygladu mozna se tapety poogladac a nie odtwarzalke mioeniac na wygladzie:) posdro i ludzie...tylko foo!!!!

oj niewiele do powiedzenia... oj niewiele... i nie odbieraj tego zbyt osobiscie ;-)

nie odbierac tego osobiscie??? cos chyba sie Tobie zbytnio poprzestawialo w glowce i tekst ktory napisalem jest chyba dla ciebie niezbyt zrozumialy i tak: co do skorek o ktorych pisalem, czyli oczojebnych, mialem na mysli ogolnie skorki bo foobar tak jakby nie posiada skorek bo sa to oddzielne panele:)))

z "pojeciem o innych" nie ten adres koles!!!! bo chyba tylko przy winampie siedzisz rotfl....NC

i tak jak napisal to kolo wyzej ze foo to tylko ikonka w treju a nie jakies badziewia tupu wizualizacja czy zajebista skorka coby tym podwyzszyc atrakcyjnosc progsa:))

nastepnym razem sqmaj najpierw txt a pozniej go cytuj......bez osobistych wywodow w kierunko Twym...tym milym akcentem koncze swa wypowiedz bo widze ze zaczynaja sie zgrzyty i wrzuty a to za sprawa zeshizowanych typow....pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, ze okreslasz odrazu kim jeestem i co mi sie stalo z glowa... po pierwsze nie uzywam winampa, po drugie zeby zrozumiec twoj tekst musialbys go napisac z sensem... albo chociaz ulozyc logiczny ciag wyrazow... koles... EOT

spoko...Twoje uwagi wezme do serca:) i bez zbednych ceregieli: PEACE!:)

pzdr wszystkim...EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi