C@MELIO Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Tak jak w temacie, moja płyta ma na zworkach do 166MHz i jak się tak ustawi to w BIOS'ie max to 199MHz (przestawiane co 1MHz). Mogliby dać od razu 200MHz nie rozumiem tego :? . Macie może jakiegoś nie firmowego BIOS'a do tej płyty (testowałem wszystkie firmowe wersje, łącznie z 1.7F)??? A może przeszłoby zastosowanie BIOS'a innej płyty :twisted: ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C@MELIO Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Na dodatek istnieje opcja podnoszenia napięcia rdzenia procesora, która JUŻ nie działa! Wcześniej chodziła ok, ale po jednym upgrade BIOS'u przestała spełniać swoją funkcję :cry: . Następna sprawa to to, że niektóre kary graficzne, które są na AGP4x chodzą na niej na AGP2x!!! Na innych płytach głównych te karty chodzą poprawnie, czyli wina ECS'a :evil: . Piszcie, pomagajcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 NIo właśnie, też mam to mobo. Pmóżcie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 sprobujcie ustawic zworki FSB na te pozycje ktora nie jest oznaczona (obydwie do gory) - moze akurat bedzie 200MHz. jesli niezadzial t ooznacza ze sie nie da - dla 200MHz bedize wtedy 40MHz na PCI a to raczej niewskazane dla dysku twardego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 mam to plyte i nie próbowalem jeszcze fsb <200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C@MELIO Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 no ja próbowałem <200MHz, ale 200 się nie da :cry: jest 199 ale wtedy dzielnika nie ma i siadają mi inne urządzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 zgred-> chętnie bym to zrobił, tlyko co będzie jak walnie pci 40?? Czy zdąże uruchomić kompa i sprawdzić pci?? Czy dyski zgina??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C@MELIO Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 dwie zworki na górę to właśnie FSB 166MHz. :idea: Ale faktcznie jest jedno "puste" ustawienie :arrow: przeciewne ustawienie do 133MHz, zaraz to sprawdzę i powiem czy działa cy ne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 czekam z niecierpliwością, szkoda że nie ma czegoś w stylu cheepobiosu do tej mobo, bo chciałbym sie mnożnikiem pobawić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 hmm tak sie składa ze mam te płytką i myslałem ze cos takiego jak o/C na neij nei isatnije, ale widze że panowie dajecie sobie radę, jesli można jakiego biosu używacie i skad zassanego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ja właśnie przymierzam sie do falsha na coś nowego, ale ta mobo ma tylko oficjalne biosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 hmmm, mam te mobo i jak tylko usawie sobie athlona 1900 to wywala mnei z 3dmarka, opcji do zwiększania napięcia nie widizałem, moze mam stary bios, a przy oakzji zwiększając fsb na tmy mobo zwiększa się też pci i agp, chyba ze wy macie inaczej :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ile tu bledow 1. po ustawieniu fsb200 i tak bedzie pci 40 2. dysk nie padnie tak szybko,jak wam sie wydaje 3. jezeli plyta nie ma fizycznie zmiany mnoznika to zaden bios nic nie zdziala jezeli nie ma biosu =>200 ,a PLL pozwala na wyzsze to mozna uzyc np. CPUFSB9 i spod windowsa zmieniac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...