Grinch Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Hmm bral bym Hercules Radeon 9600 Pro 128MB TV-out DVI-out 950zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Postanowiłem wziąć HDD 80Gb zamiast 120Gb nie wiem czy dobrze ale zawsze 130zł taniej :| Co myśleć o tej decyzji? Poza tym nie mogę się zdecydować na żadną budę :roll: wiem, że wezmę zasilacz ATX Chieftec HPC-360-302-DF (245zł) no i czy ma ktoś propozycję na jakąś fajna budę najlepiej do 170zł :?: :) Tak mniejwięcej prezentuje się moja konfiguracja: Płyta główna: Abit NF7-SL(nVidia nForce2 Ultra 400 (SPP + MCP-T)) 530zł Procesor: Barton 2500 XP OEM 422zł + Zalman CNPS6000-ALCU 126zł Pamięć: Twinmos 256 MB PC400 220zł Karta Graficzna: FIC Radeon 9500 Pro 128MB TV-out DVI-out 930zł HDD: WD Caviar 80 GB WD800JB 395zł FDD: Samsung 40zł CD: CDR/CDRW Lite-ON LTR-52327S (52X/32X/52X) BOX 191zł DVD LiteOn HD 166S 163zł Obudowa: ---- xxxzł + ATX Chieftec HPC-360-302-DF 245zł +60zł Razem: 3322zł Może poszłoby coś tu jeszcze zmniejszyć np.chłodzenie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Imho mało RAMu, ale ogólnie zestaw bardzo sympatyczny. Jak nie chcesz mocno kręcić proca to weż wersję BOX - oszczędzisz na wentylatorze, a będziesz miał więcej gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Jest pewna niescislosc :D Kupujesz chlodzenie Zalman CNPS6000-ALCU 126zł a kilka postow twemu napisales ze budujesz WC, wiec po co ten cooler :?: :o Jesli chodzi o dysk, w sumie 80GB wystarczy, masz wypalare wiec jak nie bedzie miejsca to wypalisz cd. Ja mam 40 i jakos zyje :P Budy Ci niedoradze bo sie nei znam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 WC do tego kompa nie włoże więc pozostanie przy starym ;) A jak ten sie postarzeje np za rok to wtedy WC będe montował do niego :D PS.Wersji BOX nie wezme bo mi żal uszu(to przez to WC sie przyzwyczaiłem) i szukam w miarę cichego chłodzenia i najlepiej taniego bo ten zalman to troszke drogi... a może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ChieftecHPC-360-202 tańszy jest o 40zł :) PSS.Teraz szukam ładnej budy zna może ktoś stronę... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 A i czemu nf2 a nie KT600 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Gdzieś pałęta się topic KT600 a nForce2 - poszukaj tak ze 2,3 strony do tylu - tam masz wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Zastanow sie czy potrzebujesz stacje dyskow, 40 zl mozna lepiej wydac, ja nie mam FDD i nie tesknie. Zamiast nagrywarki CDRW i napedu DVD kupilbym combo LiteOn LDW-411S, wyjdzie drozej ale masz nagrywarke DVD. Jesli zalezy ci na ciszy to napedy WD sa jednymi z glosniejszych na rynku, poszukaj Maxtora lub Seagate. Pamieci minimum 512 MB (wlasciwie to optymalna wielkosc jak na dzien dzisiejszy). Jesli nie kupisz 9500 Pro to zobacz po ile sa 9600 Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Postanowiłem wziąć HDD 80Gb zamiast 120Gb nie wiem czy dobrze ale zawsze 130zł taniej :| Zla decyzja - 120 GB posiada obecnie najkorzystniejsza cene za 1 GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Postanowiłem wziąć HDD 80Gb zamiast 120Gb nie wiem czy dobrze ale zawsze 130zł taniej :| Zla decyzja - 120 GB posiada obecnie najkorzystniejsza cene za 1 GB W moim USK (ulubiony sklep komputerowy) 1 GB w dysku 120 GB (WD1200BB) kosztuje 0,78$, a w dysku 160 GB (WD1600BB) 0,72$. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Już po części wszystko załatwiłem…Problem tylko z grafą, bo w sklepie powiedzieli że mogą zamówić na www.esc.pl tyle, że muszą mieć informację czy jeszcze ją mają czy to tylko nie zaktualizowany cennik. No i jeszcze proponują płytę ASUSA zamiast ABITA też na nForce :| brać Asusa? PS. Mógłby ktoś szybko odpowiedzieć, bo mam czas do 16.30, no i może ktoś wie czy mają na esc.pl jeszcze te karty?? :) PSS.Dobra biore WD Caviar 120 GB ;) PSSS.I jak z gwarancją na tego Radeona 9500Pro na www.ecs.pl?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 1.Zamiast Abita bierz Epoxa 8rda+ tez zajebista plyta na nf2 !!! 2. W esc.pl maja jedna karte zarezerwowana do poniedzialku... :/ 3. to bierz :P 4. 24miesiace ... btw. tu masz nr. GG 1188 do dzialu handlowego w esc.pl mozesz sie szybko spytac co maja a czego nie. Pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Mam rozumieć, że ta jedna karta to ostatnia? A skąd to wiesz jeżli moge się zapytać ;) Więcej pytań nie mam i zara lece do sklepu bo mi ktoś tego Radka sprzątnie sprzed nosa :/ PS.I czy model od FICa można zmodować na 9700 czy to już tylko zależy od szczęścia :) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 SKad wiem, zapytalem na gg :D Ale chodzi o to ze ktos ta karte zarezerwowal, i jesli sie nie zglosi do poniedzialku to dopiero bedziesz mogl ja kupic. Jak cos to pytaj ich na GG 1188 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 dostałem odpowiedź że dopiero we wtorek może będą :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 no to czekaj jak mozesz, ta karta jest grzechu warta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Poczekam :/ Nie będe miał dostępu do kompa przez dobre 2dni ale to co...skora karta warta grzechu :) Najgorsze jest to, że jest to niepewne czy będzie :| A nie znasz innego sklepu w którym by mieli ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 mozesz zapytac w www.gral.com.pl ale u nich to cieko raczej... zapytaj (zadzwon) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Na gralu nie ma, a na znak.pl mają tylko wersje bez PRO :( Tak więc poczekam do wtorku :) PS.Kiedyś w końcu przyda mi się 2 dniowa przerwa przed kompem :) UPDATE: A jak nie dostanę to wezmę http://sklep.benchmark.pl/pelny_9526.html :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 I dobrze :D 3mam kciuki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 W takim razie co lepsze?? Radeon 9500Pro czy zwykły Radeon9700 ? A czemu nie ASUSik i jak ten EpoX się sprawuje? PS.Sorki, że tyle pytań, ale jak kupuje to chce mieć wszystko cacy, a nie żeby za pół roku się okazało, że trzeba coś wymienić :D PSS.Dzięki za dodanie otuchy, ale nie wiem czy wytrzymam 7 dni bez kompa :/ Tym bardziej, że Nokia Game się zaczyna 19 :| PSSS.Czy jest tu jakiś użytkownik Volcano 9… Jakie to jest głośne? Może Volcano 11 lepszy?? I czy Twinmos jest lepszy od Kingstone ? PSSSS. Dzięki dla wszystkich co mi odpowiedzieli, a w szczególności da GRINCHa, i sorki dla autora tego tematu, że mu się tak wpie****lem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 1. lepszy oczywiscie Radek9700 a jak zakrecisz to se z niego zrobisz R9700 pro :) 2. Czemi nie ASUS, a czemu tak ? :) Z Abitem mialem stycznosc i przyznam ze plyta super wszystko cacy, Epoxa mam i mowie ze jest zajebista. Zero jakichkolwiek problemow, super stabilna, swietnie sie kreci, extra dzwiek (soundstorm). Fakt nie ma SATA i wyjsc optycznych dla dzwieku. Ale nie kazdemu to potrzebne, mi nie wiec wybralem Epoxa, zwlaszcza ze jest o 100zl tanszy (mam ta plyte od kwietnia) 3. Kingstom teoretycznie jest lepszy od TwinMOS, bo marka.... ale w tych czasach coraz mniej zaczyna sie to liczyc. Ta i ta firma jest warta swej ceny, ja jak bym teraz kupowal wybral bym TwinMOS. 4. Nie ma problemu, jestesmy poto by pomagac, radzic :) Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziombel Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 podobno sie nie znasz, nie jestes zorientowany...heh...;) jesli znasz ceny i wydajnosc to sie nie pytaj ludzi tylko idz do sklepu i im powiedz ;D w sklepach komputerowych sprzedaja prawdziwi fachowcy :D:D:D <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 podobno sie nie znasz, nie jestes zorientowany...heh...;) jesli znasz ceny i wydajnosc to sie nie pytaj ludzi tylko idz do sklepu i im powiedz ;D w sklepach komputerowych sprzedaja prawdziwi fachowcy :D:D:D <lol>:? zebys wiedzial ze pracuja, ale to jest moze 5% calosci ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Qrcze tak patrząc to może lepiej w takim razie wziąć EPoX 8RDA+ :?: Abit mi się podoba, ale oni w sklepie marudzą, "że jest awaryjny, a ASUS jest fajniejszy, a dźwięk jest taki sam" :? :?: PS.Tacy to fachowcy w sklepie :) PSS.Czym się różni u Abita wersja S od SL :?: Wiem tylo tyle, że S ma coś dodatkowo w zestawie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 1. No to weź EPoX'a napewno nei będziesz żałował. Czy Abit jest awaryjny, mi się wydaje, że nie. Sprawdz temat o płyce Abit nie ma tam wiele przypadkow jakiejśc wielkeij awaryjności. Ludzie też pisali o EPoX'ie że mają z nim same problemy, coś nie działa, coś się niechce włączyć. Ja sam niewiem czy to przypadek, jakaś wadliwa wersja mobo czy może wina leży po stronie użytkowników. 2. Abit w wesji SL nie ma przejściówki ABIT Serillel, reszta to samo co w NF7-S (S oznacza Soundstorm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Już qwa daje zamówienie...a im wyszła cena 4044zł 8O I nic bym do tego nie miał gdyby nie to, że pamięci chcą mi władować Kingstone 512Mb cl.2.5 bo Twinmos nie mają :evil: Płyte ładują ASUSa A7N8X Deluxe zamiast ABITa :evil: i do tego wszystkiego dorzucają koszty własne w wysokości 60zł :!: Qwa jak kupowałem u nich 3 lata temu D650 z Gf2 i z innymi spasami to tego nie robili :evil: PS.I jeszcze jedno pytanie...Czy jak mam Tuner TV to mogę korzystać z jego podczerwieni do przesyłania plików na komórkę ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Ty to może olej ten sklep wieśniacki :| Składasz u nich kompa a oni Ci jeszcze 60zl doliczaja :o . NIemasz jakeigos innego... moze esc..pl tam zamow... Co do portu podczerwieni, to neiwiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Nie problem w sklepie tylko, w tym kto akurat mnie obsługuje :| Wczoraj gadałem z innym to mówił że bez problemu załatwi Twinmosy bo sam takie ma i sa spas, a dzis inny marudzi że ich nie sprzedają :| Co do Asusa to się jeszcze zastanowie...Podobno we wszystkich testach jest pierwszy (?) :| Może ktoś wie coś na temat tej podczerwieni, bardzo mi by to ułatwiło sprawę :? Jakby co to biorę taki Tuner: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9516 :!: Do poniedziałku cos sobie złoże :D I najgorszy problem to z pamięciami prócz Kingstone jest jeszcze: Major, GeIL :| PS.Dowiedziałem się jeszcze że wszystkie ceny są z Komputronika, a nie z Rainbowna :) PSS.Kupuje tam, bo Ojciec tam kupił już 9 kompów na firme więc jakby jakieś choćby najmniejsze problemy to nie podskoczą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Po pierwsze Kingston a nie Kingstone Po drugie Asusa sobie odpusc - plyta w sumie porzadna, ale demonem OC to ona nie jest. W sumie to wszystkie plyty pod nForce'a 2 sa podobne wydajnosciowo - rzadko zdazaja sie jakies powazniejsze roznice. Jednak jesli mozna miec lepsza plyte to po co kupowac gorsza? Po trzecie - Major to zapewne no-name na firmowych kosciach. Natomiast co do Geil'a to pamieci tej firmy w wersji cl 2.5 nie sa jakies super - osiagaja calkiem niezle fsb natmiast na cl 2 nie chca za bardzo chodzic. Natomiast te w wersji cl 2 sa swietne, ale kosztuja odpowiednio wiecej (za pewnosc, ze beda chodzic na wysokim taktowaniu). Osobiscie polecam ocz2700 dostepne w Proline - hulaja na ponad 200 MHz i kosztuja okolo 250 zl (nie kojarze dokladnie) za kosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...