Ramol Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Mam Radeona9100 64DDR o szer. mag. 128bit firmy SUPERGRACE (taka czarna z wiatraczkiem w ksztacie płomieni)+pamięci są samsunga(4ns).Korzystam ze sterowników 'Radeon Omega Drivers v2.6.22'. Pierwszą sprawą jest to że miała mieć rdzeń=250 i pamięć=250(lub wiecej?) natomiast w rzeczywistosci ma r=250 p=200.Jak chce ją podkręcić nawet o 20mhz to 3dmark2001se wiesza sie.Czy to moze byc wina biosu czy taki model karty do [gluteus maximus]--słyszałem że te radki sie dobrze podkręcają,ale moj jest jakis trefny.Kolejną sprawą jest vertex shader(chyba) bo na 3dmarku działa ale np. w 'Morrowindzie' woda nie jest błyszcząca, a powinna ładnie wyglądać(to samo w GTA:Vice City).Kumpel kupił niedawno tez Radeona9100 takiego samego tylko ze Sapphire'a i ma taktowanie wyzsze i ładną wodę w Morrowindzie :cry: .Moze ktos miał podobny problem i jest w stanie udzielic mi kilku wskazowek-z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 jeżeli się wiesza to rdzeń sie przegrzewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 kreca sie 9100 ladnie - zobacz moj podpis ... tak jak kolega zimny1 powiedzial - zwis to przekrecenie rdzenia a artefakty przekrecenie pamieci - skoro sie wiesza to znaczy ze to juz szczyt twojego radka - mozesz jedynie zmienic ten kosmicznie smieszny wentyl :lol: na cos wydajniejszego i probowac krecic dalej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Szukajac swojego 9100 duzo sie naczytalem o tych Supergrace 9100 . Doszlo do tego ze ta firma oszukuje po prostu ludzi . Wypuscila jakas serie z zegarami 250/250 a puzniej byly juz tylko 200/200 wlasnie takie jak twoja . SG maja badziewne chlodzenie czesto nie przylegajace dobrze do czipa wiec pomysl nad zmiana ale na cuda nie licz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...