Skocz do zawartości
marty123

nagrzewnice - tabela wymiarow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czytam posty od jakiegos czasu i zbieram sie do zalozenia WC i malej przebudowy mojego PC (mniejsza obudowa). W zwiazku z tym ze wiekszosc uzytkownikow WC uzywa nagrzewnic samochodowych mam pytanko. Czy gdzies mozna znalezc ich wymiary zewnetrzne? Pytanie to jest o tyle wazne ze chce moja obudowe zmniejszyc do minimum i mam wolne powierzchnie o wymiarach 25x10x10 cm lub 10x10x10 a musze upchnac pojemnik z woda i chlodnice.

Mam tez propozycje aby moze osoby ktore uzywaja nagrzewnic podaly jakie sa ich wymiary i minimalne zapotrzebowanie na przestrzen.

Prosze o odpowiedzi konkretne bez typu, (magiczny guzik:szukaj) itd..

Dodam ze chodzi mi tylko o wymairy nagrzewnic a nie dedykowanych chlodnic ze sklepow internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie wymiary znajdziesz w sklepie motoryzacyjnym w katalogu firmy prodykującej elementy chłodzenia, np firma NISSENS w tym katalogu jest wszystko wymiary rysunki nagrzewnic itp :D

albo mozesz pobrać wersję elektroniczną katalogu Nissensa http://www.nissens.com/katalog/ ale nie wiem co on zawiera ,chyba to coi zwykły katalog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi, w miedzyczasie (czyli jak sie laduja kolejne strony forum) znalazlem stronke firmy Gabrat, ktora robi nagrzewnice do wiekszosci samochodow. Dla zainteresowanych link do katalogu.

Zastanawia mnie jeszcze tylko sprawa wentylatorow, czy ma znaczenie spsoob mocowania, mam na mysli wywiewanie czy nawiewanie na nagrzewnice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym obecnie wykonuje sie juz nagrzewnice w 99% z aluminium (wiadomo dlaczego)...

dlaczego :?: :P

wlasnie najgorsze jest to ze w wiekoszosci katalogow (podobnie jak w tym zapodanym przez marty123) nie podaja dokladnej budowy (uzyte materialy) tych nagrzewnic :(

a jak gadalem z gostkiem z hurtowni (zwykly fizol) - to on nie wiedzial nawet do jakich konretnie modeli (bo w markach orientowal sie jako tako) sa przeznaczone dane nagrzewnice - znal tylko numery katoalogowe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi