Skocz do zawartości
Dr.Crash

Sposób na zdjęcie coolera!

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, powiem tak. Koleś zakupił gotowy zestaw. Aktualnie chce zmienic cooler na bardziej wydajniejszy. i tu tkwi problem, jak usunąć ten stary? Procek to AMD, więc należy postępować delikatnie. A oni go chyba przyspawali :D , bo trzyma się jak diabli. Ma ktoś jakiś patent?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie domyslam jaki to radiator, koledzy takie maja. Duzy radiator ktory sie rozszerza do gory i wiatrak 80x80 z metalowa oslonka tak?? jesli to taki sam to jest problem, klips jest baaaaardzo twardy, tak mocno przyciska ze 2 razy plyte dziabnalem zanim zdjalem. Jest tam z jednej strony klipsu takie wyciecie na plaski wkretak, znajdz taki nie za szeroki na koncu i pomysl, trzeba wlozyc i ciagnac w strone radiatora jednoczesnie dociskajac do plyty, ale uwazaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze jest uzyc dwoch wkretakow. wiekszym dociskasz z gory klips do plyty, mniejszym jednoczesnie odginasz w kierunku od coolera np. na zasadzi dzwigni, czyli opierajac mniejszy wkretak o sam cooler... zawsze tak robie i tez nic jeszcze nie popsulem, a pierwszy raz sciagalem mojego coolermastera jakis kwadrans... potem sie wyrobil (ja tez) i zjechalem do 15 sekund...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...