kobus Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 otoz widzialem ostatnio na alegro w cenie jakos 150zl :) jaki jest tego efekt? i wogole pod jakie wjescie sie to podlacza itd :) jakby ktos wiedzial to bede wdzieczny za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 małe info: http://www.pl.tomshardware.com/graphic/200...7/v7700-07.html to dzieki www.google.pl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ja w reku mialem 2 pary okularow 3d ... 1. takie z papieru co puszczali kiedys za starych lat programy w teleranku :lol: - nic tam za chiny nie widzialem 3d :lol: 2. te z IMAX'u 8O - wypas na maxa - jak nie byles to polecam jednak nie wiem jak sie maja zwykle okulsy 3d do tych z IMAX'a bo tam film jest specjalnie robiony inna technika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ja mialem te o ktorych piszesz... Gainwarda.. migawkowe.. efekt identyczny z tym w iMAX.. szczeka opada. jedytna wada to zmeczenie wzroku(a nawet lzawienie) po 30min. dziala to pod kazda grafa nVidii poczawszy od TNT podlacza sie pod D-Sub czyli standardowe wyjscie.. a do wtyczki okolarkow - monitor. 150zl to drogo.. za 130 mozna kopic... poszukaj.. ale IMHO warto.. nawet zeby sie pobawic i srzedac :D mialem gainwarda.. ale te od Elsy dzialaja tak samo. musisz miec dobry monitor! odswiezanie min. 120... a dla przyjemnej gry conajmniej 140Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 MasheX sa moze takie okulary migawkowe do ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 niestety.. nie slyszalem.. bo tego co wiem jest to kwestia tego ze ati ma inny sposub wyswietlania grafiki.. dokladnie niewiem dlaczego.. ale niestety.. niema.. a szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Ja mialem okulary z G-Force'm ASUSA ;) oczywiscie jedynka gforce ;) i tez mrygaly jak cholera ale wystarczylo zmienic odswierzanie na 100 czy 150hz ;) i juz nie bylo problemu no ale za tych czasow mialem 14calowy monitor ktory na maxa mial 60hz :D wiec to bylo nie mozliwe :D pozniej jak zakupilem 17calowy monitorek to wtedy byla jazda fajny efekt nie wiem jak filmy ale gry wygladaly zajebioscie :D np taki Quake 2 to krew sie lala z poza monitora ;) fajny efekt az sie chcialo palcem dotknac ;) hehehe i byly tez zdjecia 2d w trojwymiarze ;) szkoda ze nie mam takich w mojej Ati ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 uuuueeee ja mam monitor co max jest 80hZ :/ wiec lipa raczej? co sadzisz MasheX eh a mialem dopra chec .... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 heh jednym słowem maszs lipny monitor :/ Zapomniaj o "brylach" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 80Hz w efekcie by dalo 40Hz na okularkach.. wiec lipa.. minimum 60Hz musi byc.. czyli na monitorze 120. dlatego ze monitor musi wyswietlic obraz dla lewego i prawego oka na przemiennie, jesli jest wyswietlany obraz dla lewego oka to prawe jest zaslaniane przez okularki. i tak w kolko.. dlatego 120Hz w efekcie daje 60Hz... proponuje sprawdzic realna maxymalna czestotliwosc.. bo czesto monitor pociagnie wiecej niz ma w papierach. nie odpowiadam za ewentualne uszkodzenia zwiazane ze zmiana Hz. bo niktore monitory jak nie daja rady takiej czestotliwosci to sie psuja.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Dokladnie obraz jest wyswietlany na przemian raz prawe oko raz lewe ;) ja zmienilem rozdzielczosc na 640x480 co udalo mi sie ustawic odswierzanie na 150hz :D wiec juz dalo sie grac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Dokladnie obraz jest wyswietlany na przemian raz prawe oko raz lewe ;) ja zmienilem rozdzielczosc na 640x480 co udalo mi sie ustawic odswierzanie na 150hz :D wiec juz dalo sie grac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 A jak to wygląda jak się ma LCD ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ee.. jak LCD Ci zapeni odpowiednie odswiezanie.. to bedzie latac.. oczywisciepod D-Sub nie DVI ;) i niewiem jak z opoznieniami ktore w sumie w nowszych lcd sa znikome.. ale jednak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Co tam okólarki- chełm VR to jest coś :P Grałem na tym z 6 lat temu w Doom-a 2 i Quake 1. Chociaż muli człowieka takie coś po dłuższej zabawie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 no.. tyle ze ten helm mial bodajze rozdzialke 320x240... wiec ja dziekuje.. ;) na okularkach migawkowych moge se pograc nawet na 1024x768 bo monit mi pozwala.. a na lepszym to i na wiekrzej mozna grac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 a mozę są jakieś hmm....programy (nie koniecznie firmowe) do ati zęby takimi okularkami siepobawić :?: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 tek jak pisalem.. z tego z co kiedys gdzies wyczytalem jest to kwesta srzetowa.. tego ze ati ma inny sosub generowania grafiki.. teraz jade do pracy ale jak wroce to oszukam tego textu jeszcze raz.. ;] i rozwine watek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 mam pytanko. mianowicie jak podłącza sie te okulary? zamiast monitora , czy jakoś inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Szukaj na tej stronie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Dżizus! Kaeres coś ty z av zrobił ?!?! 8O 8O :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 mam pytanko. mianowicie jak podłącza sie te okulary? zamiast monitora , czy jakoś inaczej? okulary podpinasz pod wyjscie na karcie graf, tez mialem kiedys okularki ASUSA z GF2 MX pozyczonym ;) i w nie wszsytkich grach to dzialalo, a oczy bolaly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Heh, ale jakby zrobili, żeby można było tak jak w IMAX'ie... ehhhh tam to jest efekt... i oczy nie bolą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 szukałem na tamtej stronce ale nie znalazłem, okulary podłącza sie w to gniazdo do którego podłącza sie monitor?[d-sub] i czy monitor też trzeba potem jakoś podłączyć?? ja sie zaczynam interesować produktem gainwarda 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ja mialem te o ktorych piszesz... Gainwarda.. migawkowe.. efekt identyczny z tym w iMAX.. szczeka opada. jedytna wada to zmeczenie wzroku(a nawet lzawienie) po 30min. :lol: :lol: :lol: Nie no, nie przesadzajmy - smaka koledze robisz a to wcale nie jest takie wspaniałe :lol: Okulary 3D oferują złudzenie efektu 3D, poprzez szybkie zakrywanie raz jednego, a raz drugiego oka. Po pól h siedzenia w czymś takim zaczynają cholernie boleć oczy i nie da się grać praktycznie. Filmy w IMAX powstają na zupełnie innej zasadzie :!: Tam okulary mają specjalne filtry, które sprawiają, że jednym okiem widzisz jeden obraz, a drugim inny, przy czym oba z nich wyświetlane są na ekranie. Następnie nasz mózg składa sobie te obrazy w całość i generuje głębie tak samo, jak robi to w rzeczywistości - dlatego w efekt IMAX jest tak realistyczny. W przypadku gier, mamy tylko marne złudzenie 3D, ponieważ obraz wyświetlany jest normalnie (zwykle 2D), a okulary zasłaniają na przemian oczy. Dlatego właśnie przez okulary mogawkwe nigdy nie będziesz miał takiego efektu jak w IMAX'ie :!: Mogliby zacząć robić gry 3D, ale tp już inna kwestia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ja to jak wypije kilka piwek to mam 3D za free ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 ja to jak wypije kilka piwek to mam 3D za free ;)A co, normalnie w dwóch wymiarach widzisz? Fajnie masz :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Ja miałem 3D Elsy,. ale sprzedałem - choćby dlatego, że mam teraz karte ATI i monitor LCD (ciakwe, ale na LCD nie da się ich używać - tłumią obraz - praktycznie ekranu nie widać). Ja niestety tego 3D nie do końca widziałem - to wina lekkiej wady wzroku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...