dymy Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Nie będę zbytnio komentował tego głupiego posta, powiem tylko tyle ktoś z was :wink: miał jakąś wersję 7500LE z Minta, nie zaprzeczam temu, że firma ta sama produkuje te karty, po drugie ja nie pisałem o brązowej LE ale o zielonej 7500, która była kupiona w ACTION /czyli takiej hurtowni komputerowej gdzie się bierze sprzęt na firmę/ karta ta była kartą ATI z serii kart sprowadzanych od ATI dla firmy Mint w tej chwili może są problemy z tymi kartami ale pół roku temu były /i jak ktoś napisze, że nie to niech najpierw zaciągnie informacji w tej sprawie albo w ACTION albo w MINT - obie firmy z W-wy strony internetowe też mają :)/ Najgorzej denerwują mnie opinie zakichanych amatorów zorjentowanych w temacie tyle o ile, którym przewinęła się przez ręce brązowa spuścić całą markę z wodą. Osobiście nie oponuje na śmierć i życie za ATI, ale jak ktoś już może dostrzegł staram się /podrzucając wam linki/ pokazać jak ten problem został naświetlony przez kompetentnych ludzi. To na Tyle Pozdrawiam Wszystkich :wink: roztrzęsionych NVidowców, a pomyśleć tylko, że wszystko to spowodowała Prawda o ATI 7500 firmy MINT /ATI/ ..oj! jak bola takie slowa z ust prawdziwego fachowca. wybacz, staralem sie tylko przekazac moje skromne spostrzezenia koledze ktory przymierza sie do (..) mam szczera nadzieje ze trafi na rownie zielony (dobry) egzemplarz jak Ty. btw: nigdy nie twierdzilem ze Mint wczesniej nie rozprowadzal za posrednictwem Actiona markowych (ba nawet zielonych czy teczowych) Radkow ktore kulaja ze heeej. nie podwazam tesh opini ludzi ktorzy publikuja wyniki testow na uznanych www. nie spuszczam rowniez zadnej calej marki tylko jeden produkt i to nie ze wzgledu na kolor (co cie tak bawi w tym ciemnobrazowym laminacie?) ale przez fakt iz przez moje raczki przeszly 3 egz. R7500LE Mint (PBA) i zaden nie pokazal tego czego spodziewalem sie po przeczytaniu opini i obejrzeniu wynikow testow publikowanych przez zacnych ludzi na uznanych www. tak wiec moj nie koniecznie samozachowawczy pan (i) podpowiada mi ze to nie przypadek i nalezy odradzac innym dobrym ludkom coby nie kupowali ! R7500LE Mint w Actionie ! z drugiej strony jestem ciekaw ile takich zielonych Radkow widzial taaaki fachman jak Ty by moc moje uwagi nazywac glupimi a mnie zakichanym amatorem. na marginesie dodam ze ciemnobrazowy znaczy ciemnawy-na-pewno-nie-zielony bo ciezko mi przywolac kolor laminatu karty ktora ostatni raz widzialem tydzien temu nie myslac o tej dyskusji. ..a jesli w Actionie pojawia sie znowu jakies Radki 7500 i beda kulac ze heeej to sobie takiego sprawie chocby nawet byl zielony! cya & loozik ziomal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 A tak ogolnie to jest sens kupowac takie monstrum jezeli ja mam durona? I tylko 128MB RAMU? Czy ma tez sens kupienie nawet Radeona 7500? nie mowiac juz o GeForce 4 MX440!!!! :lol: :lol: :roll: :roll: ..kupuj GF4MX-440 ULTRA a jak nie masz to zwykla GF4MX-440! ..a zaraz potem dowal jeszcze 128 ramu (w nowszych grach przy 128 jesli mu zabraknie to reszte dociaga sobie ze swapa a to zawsze potrafi zwolnic na mgnienie GPU) a procek jeszcze Ci pociagnie.. :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Proszę bardzo o to odpowiedź,- narazie tyle co znalazłem to ATI8500 MINTA obecnie sprzedawany i ogólnodostępny w kolorze zielonym i oryginalny z ATI, wiem że miało być o modelu 7500, ale myślę że i tak tym i owym udowodniłem, że faktyczne produkty ATI były i są nadal w ofercie MINTA /a modeli 7500 takich jak ten widzałem naprawdę sporo/ swojego czasu MINT chyba nawet nie miał własnego odpowiednika tej karty, podaję link dla przyszłych szczęśliwych nabywców :) :) :) http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=3448 A oto specyfikacja tejże karty /może też kiepska co???/ MINT BY ATI 8500 64M DDR TV+DVI Typ złącza AGPx4 Pamięci 64 MB DDR (3,6ns Hynix) Procesor ATI R 200 Chłodzenie procesora aktywne Rodzaj wyjść D-sub, DVI-I, S-Video Rodzaj wejść brak Rozdzielczość 2048x1536 Zgodność programowa Direct X, OpenGL 1,3 Pakiet zawiera: Sterowniki, kabel S-Video, adapter DVI-DSub Opis 2x RAMDAC 350 MHz - dual viewTaktowanie 275/275 MHzZielony kolor laminatu TV Chip ATI Theatre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Dodam tylko jeszcze, że w ''ACTION'' ten model stoi dokładnie: MINT BY ATI 8500 64M DDR TV+DVI 579,00 1 rok No cóż troszkę taniej, no ale w końcu to ''hurtownia'' i trzeba brać na firmę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Po dlugich perypetiach jestem wlascicielem Radeona 7500ULTRA z pamieciami EtronTech 3,5ns! standardowe taktowanie zegarow to 270(core)/460(memory)...i teraz pytanko...skad mozna sciagnac latke do 3dMarka 2001? Bo narazie mam troszke ponad 3600p. na 1000MHz(7.5X133ach te upaly :) pamieci na 266CL2 reszta max agresywnie...tio chyba troszke za molo punktow?Albo mam za slabego procka zeby wykozystac w pelni te karte :( :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 A jaką ty chcesz ściągać łatę do 3DMarka, przecież takiej nie ma - chyba że Ci chodzi o wersje SE, ale nie wiele zyskasz była wypuszczona głównie z myślą o KYRO ja na twoim miejscu zobaczyłbym na ile da się ją bezpiecznie podkręcić /kości chyba nie złe, chociaż ja mam Hynix :)/, moja spoko idzie na 295 x 490 a na starcie miała takie samo taktowanie jak Twoja i punkty też mi nieźle skoczyły /do podkręcania polecam programik ''Rage 3DTweak'' dla Radeonów/ i pokombinuj ze sterami ja po kolejnej zmianie zyskałem kiedyś ponad 200 pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...