Skocz do zawartości
grzesiekf

Radeon 8500 czy jakaś inna ??

Rekomendowane odpowiedzi

Ale chyba dużej różnicy nie ma co? I czemu jest gorszy ? czy ta różnica wynika tylko z tego że są to różne chipsety czy firma czy co? Bo np. 9000Pro ma przecież większe taktowanie i pamięci i rdzenia-więc co robi że mój herc będzie lepszy?

http://Radeon9000.Radeon9100.ag.bocznica.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzesiekf:

Wybór dobry, jak za tą cene, jednak mam nadzieję, że jak bierzesz poza allegro to nie płatne z góry na konto. Bo koleś może cię wy...ac a komentarza negatywa jak mu dasz to allegro skasuje bo było to załatwiane poza allegro.

Co do tego Gf3 TIT 200 za 250 zł to ja kupiłem, ale nie przez allegro tylko przez GG :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzesiekf:

Wybór dobry, jak za tą cene, jednak mam nadzieję, że jak bierzesz poza allegro to nie płatne z góry na konto. Bo koleś może cię wy...ac a komentarza negatywa jak mu dasz to allegro skasuje bo było to załatwiane poza allegro.

Co do tego Gf3 TIT 200 za 250 zł to ja kupiłem, ale nie przez allegro tylko przez GG :P

Miałem kupować poza allegro no ale w końcu kupiłem na allegro, właśnie dlatego bo się bałem tego gościa - ale myślę że w miarę pewny jest ponad 130 pozytywów 1 negatyw ale jakoś się tam tłumaczył na tego negatywa i jest od 2 lat na allegro. A jak by mnie wych.u.j.ał. to allegro podobno zwraca kase do 300zł. No a kasa już u niego jest bo wpłaciłem przelewem - taki wymóg żeby allegro zwróciło te 300 zł, zresztą on by się nie zgodził za pobraniem bo ja mam tylko jednego pozytywa i jednego negatywa - właśnie za wygranie aukcji i urwanie kontaktu :D ale to już było dawno i nawet nie pamiętam czemu tak zrobiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzesiekf:

Miałem kupować poza allegro no ale w końcu kupiłem na allegro, właśnie dlatego bo się bałem tego gościa - ale myślę że w miarę pewny jest ponad 130 pozytywów 1 negatyw ale jakoś się tam tłumaczył na tego negatywa i jest od 2 lat na allegro. A jak by mnie wych.u.j.ał. to allegro podobno zwraca kase do 300zł. No a kasa już u niego jest bo wpłaciłem przelewem - taki wymóg żeby allegro zwróciło te 300 zł, zresztą on by się nie zgodził za pobraniem bo ja mam tylko jednego pozytywa i jednego negatywa - właśnie za wygranie aukcji i urwanie kontaktu :D ale to już było dawno i nawet nie pamiętam czemu tak zrobiłem.

Jeśli sprzedał ci poza aukcją - to nie jesteś chroniony niczym. Allegro nie odda ci kasy (jeśli koleś zrobi cię w konia), a ty gościowi nie masz prawa wystawić negatywa (bo oficjalnie nie wygrałeś jego aukcji)

Mam nadzieję, że ciebie nie wy....uja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj złożyłem kompa bo mi ta karta przyszła w końcu. No ale qrwa nie wiem czy ta karta nie jest trochę uszkodzona: jak się uruchamia windows jak już pulpit widzę to jakie paski poziome się pojawiają i znikają za sekundę, to samo się dzieje jak daję właściwości ekranu i przycisk ustawienia/zaawansowane - jakieś paski latają przez chwileczkę, drugi objaw to taki że nie mogę ustawić odświerzania, tzn. niby ustawiam przy rozdzielczości 1024x768 odśw. 85Hz a ekran mruga jak przy 60Hz. Zainstalowałem jakieś dema-prezentacje z płyty gdzie jest oryginalny sterownik i włączyłem jakiegoś delfina (pewnie jakaś prezentacja) no i zawiesił się komp - obraz zniknął i pojawiają się pasy na monitorze, nic się nie da wtedy zrobić. Raz jak uruchomiłem kompa to było wszystko ok. Odświerzanie ok, przy tym delfinie nic się nie działo i w ogóle chulało jakoś. No i dałem uruchom ponownie i dalej to co było. Teraz szukam jakichś nowych sterowników chociaż nie wiem czy to coś pomoże bo jak było raz dobrze to nie wiem czy to przez sterowniki. Powiedzcie mi jeszcze co mogę mieć źle ustawione albo coś. Czy to może być karta walnięta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc zainstalowałem najnowsze sterowniki i dalej to samo. Pomóżcie mi bo nie wiem co mogę zrobić, co sprawdzić, co ustawić-nie wiem czy zgłaszać wała na allegro czy w.p.i.e.r.d.o.l.i.ć. gościowi który mi to sprzededał czy co.

Co do odświerzania to to ustawiłem. Ale reszta jak wyżej.

Co mam robić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc zainstalowałem najnowsze sterowniki i dalej to samo. Pomóżcie mi bo nie wiem co mogę zrobić, co sprawdzić, co ustawić-nie wiem czy zgłaszać wała na allegro czy w.p.i.e.r.d.o.l.i.ć. gościowi który mi to sprzededał czy co.

Co mam robić???

grzesiekf, trzymaj język na wodzy. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mam robić???

grzesiekf, trzymaj język na wodzy. :evil:

miope jak zwykle na straży obyczjności :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy moim 8500 HIS też te paski są (przy uruchomieniu kompa i po włączeniu zaawansowanych) stery raczej nic nie pomogą. Ja już tak sie łudze że stery coś zdziałają od catalistów 3.0 . ale imo karta full wypas. Ja mam z tych początkowych radków (275/275) i narazie wszystkie gry chulają jak tralala.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj złożyłem kompa bo mi ta karta przyszła w końcu. No ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie wiem czy ta karta nie jest trochę uszkodzona: jak się uruchamia windows jak już pulpit widzę to jakie paski poziome się pojawiają i znikają za sekundę, to samo się dzieje jak daję właściwości ekranu i przycisk ustawienia/zaawansowane - jakieś paski latają przez chwileczkę, drugi objaw to taki że nie mogę ustawić odświerzania, tzn. niby ustawiam przy rozdzielczości 1024x768 odśw. 85Hz a ekran mruga jak przy 60Hz.

1. Też mam takie paski/mrugnięcia od początku ale wsio działa bez problemów.

2. Panel sterowania -> ekran -> ustawienia -> zaawansowane -> displays -> Monitor -> ręcznie ustaw max rozdzielczość obsługiwaną przez monitor i jego max częstotliwość odświeżania :idea: Wszystko będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem ajk reszta Twoich problemó ale delfin to na 100% zasilacz =)

właśnie to demko i ew. Aquamark3 najlepiej sprawdzaja czy karta ma dośc prądu ;)

mam zasilacz 350W, athlona 200+, tego radka, jeden dysk, 2 cd romy, karta sieciowa na pci -- mi się wydaje że mocy jest pod dostatkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Primo

(nie chcę cie straszyć, ale zajrzyj tu): http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=304...+karty+hercules

Secundo

wg mnie, nie wyrabia zasilacz. Te Radki hercules'a 9100 sa bardzo czułe na wahania napięć.

Sam miałem kiedyś 9100 herculesa i pojawiały mi się takie same pionowe pasy.

Po zmianie PSU z codegena na to co mam w podpisie było wszystko GIT.

Napisz jakiej firmy masz zasilacz bo te 350W to nie mówi zawiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie chodzi o moc..

tylko radek jest bardzo wrażliwy na spadki napięcia.. jak śą wachania to sie tak dzieje..

miałęm Megabajta 350W i musiałem obniżyc taktowanie do 210/210

wymieniłęm na chiefteca iśmiga jak w podpisie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...