kikus Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Siemka. Mam pytanie. 1. Jaki program odczyta dokładną temp. mojego procka ? Bo np. Aida32 mi wali 32 stopnie a BIOS 52 stopnie... pomocy.... 2. czy da się jakimś progsem zmierzyć temp. karty graficznej ? 3. Do ilu moze dojsc temp. athlona 0.13 ? Z gory THX za odp. na te 3 pyt ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 1. mbm u mnie oki pokazuje ale to zalezy od plyt mialem ich kilka na niektorych bylo ql a na innych temp wachaly sie +-5-6st 2. zalezy od karty czy ma jakis czujnik 3. teoretycznie do 70 lub 90 st (zaleznie od modelu) w praktyce wieszac sie lubi pow 60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 hmn... mam Asusa A7N8X.... To jaki bedzie dobry ? Asusprobe ? Jesli tak tomoze ma ktoś linka do tego proga bo ja za cholere niemoge znaleźć ! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 3. teoretycznie do 70 lub 90 st (zaleznie od modelu) w praktyce wieszac sie lubi pow 60 BO te 60* to najczesciej temp odczytywana spod procesora a jak latwo sie domyslec tam jest chlodniej niz w rdzeniu i to o jakies 20* - wiec jesli nie ma sie odczytu z diody w rdzeniu to mozna sobie spokojnie z 15-20* dodac. I wtedy masz mniej - wiecej prawdziwa temp procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgadza się. U mnie na shuttlu spod proca zaniża o 15 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 1. Nigdy nie bedziesz mial dokladnego odczytu temp. Plyty najczesciej przeklamuja odczyty w zaleznosci od wersji biosu. Najlepszy jest odczyt z diody termicznej w procku, choc w niektorych plytach nadal sa stosowane termistory pod prockiem. 2. To zalezy czy karta graficzna umozliwia taki pomiar. 3. Temp. krytyczna mozna odszyfrowac z oznaczenia procesora. Przewaznie dla Athlonow jest to 85 lub 90 stopni. Zajrzyj TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ponoc ABIT KD7 odczytuje z diody termicznej procka i dobrze pokazuje.....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Co do karty graf. to mam GeForce 2 mx 400 64mb.... A czym się sugerować? Bios czy Aida 32... ? bo miedzy nimi jest 20 stopni temp. różnicy !! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ...A czym się sugerować? Bios czy Aida 32... ? bo miedzy nimi jest 20 stopni temp. różnicy !! 8O Sprawdz jeszcze innymi programami np. MBM lub SpeedFan. Poza tym napisz jaki masz procek, na jakim napieciu i jaki cooler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...