rapsos Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Poczytałem troche na ten temat, ale mam tylko większy mętlik wgłowie. Chce zrobić łacze miedzy dwoma kompami w mieszkaniu max 20metrów i 2 ściany z cegieł. No i nie wiem w końcu czy to bedzie działac, czytam raz, ze ta, raz ze nie?? Ma ktos doświadczenie z tym?? 1-karta PCI z antenką wolno stojąca 2-PCMCIA antenka wbudowana. Pytania: -co to ca tryb ten ad hoc?? -czy jest możliwe dodanie później 3 karty, czy potrzeby jest AP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Mam doczynienia z WLANem od ok roku więc postaram Ci się pomoc :D. Jesli chodzi ci o polączenie przez ściany to powinno raczej chodzić lecz zależy to od grubości tych ścian. Wiem ze na wbudowanych antenkach (tych malutkich co daja do kart) na otwartej przestrzeni mozna uzyskac ok 1000m. na karcie Planeta WL 8305(ja mam taka ;)). Więc w domqu powinno ci bez problemu chodzić jeszcze możesz również zmiejszyć transfer jeżeli sygnał byłby nie za mocny, ale jeśli chcesz używac do kopiowania dużych plikow to musisz miec mocny sygnał żeby móc ustawić wysoką prędkość. Wiem że ad-hoc to połączenie 2 anten bezpośrednio ze sobą (takjakby p2p) a IC chodzi ci chyba o Infrastructure czyli to jest baza. Jest możliwe podłączenie 3 karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapsos Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Dzieki. Generalnie jak się połączy powyżej 1MB to będę zadowolony. Do przerzucania plików ma sieć na skrętce. Raczej chodzi mi o www słuchanie mp3 itp. mam na oku karte ralinka z anteną mocowaną RP-SMA. Czy 3 katre też poprzez tryn ad hoc sie dodaje, czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Tak łączy się w trybie Ad-Hoc. Wygląda to tak że: 1 komp łączy się z drugim a 2 komp łączy się z 3 i powstaje sieć 3 kompów. Jednak to jest jak reakcja łąńcuchowa po wyłączeniu 2 kompa tracisz łącznośc z 3. W tym wypadku musiałbyś połączyć się np. anteną 1 kompa z anteną 3 kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...