Jump to content
Grzechu

KAWA - jaką pijecie? Jaką polecacie?

Recommended Posts

Siema.

Jak widzicie w podpisie (moim oczywiscie) są 2 rzeczy, które mnie napędzają :wink: i właśnie jedną z nich jest kawa więc pytanie do Was - jaką kawę pijecie i jaką lubicie. Nie chodzi tylko o rodzaj ale też o dodatki (typu mleko czy śmietanka :?: , cukier czy słodzik :?: , zero dodatków :?: 8) )

Pozdro.

niedlugo chyba bedziecie sie konsultowac jakim kolorem srajtasmy lepiej du.pe podcierac <lol> 8O

Mamy dzisiaj zły dzień?

Widziałem głupsze tematy na tym forum, na innych zresztą też i większość jakoś się ciągneła, a zresztą co w tym temacie takiego złego - gdybys kochał przypuśćmy czekoladę to niechciałbys wiedzieć jaka jest najlepsza :?: :wink:

A co do poprzedników: no co Wy? kawa jest fajna :D :wink:

Pozdro.

:idea:

na codzien rozpuszczalne od Jacobsa (rozne zeby nie przyzwyczaic sie do jednego samku) - pijam raczej slaba ale czesto (zdaza sie ze nawet 8x na dobe) - 0 smietanki/mleka, 0 cukru :roll:

od swieta LaVazza - ale nie w knajpach bo tam nie daja tej z czarnego opakowania (a jak nawet to chyba zmieszana ze smieciami) :x

a co do wyzszosci herbaty nad kawa (badz odwrotnie) to nie mozna obiektywnie stwierdzic ze jedno lepsze od drugiego - organizm kadego inaczej reaguje "na dodatki" w nich zawarte bo na kofeine tak samo - i prosze mnie nie poprawiac ze w herbacie jest teina (to sa stare poglady) obecnie przyjmuje sie w herbacie jest kofeina (bo po co nadawac inna nazwe takiemu samemu zwiazkowi chemicznemu) - a skoro juz o herbacie to lubie EarlGrey'a z czarnych herbat, a na dobre zielone (nie bedace sianem) mnie nie stac :P

genghiskhan - pamietam jak zarzekales sie ze juz nic na OSLE nie napiszesz i nawet tego slowa dotrzymac nie potrafisz :P czy tylko sobie posty nabijasz :P

Tchibo Family - killer :wink: (nierozpuszczalna :!: )

3 czubate, bez mleka, bez cukru. Doskonała po 3-4 godzninach snu, pomaga w funkcjonowaniu. Nie polecam brania z Magnezem i B12, tablety najlepiej brać na wieczór a kawę pić rano(kofeina rozwala magnez). Można do kawy brać aspirynę w celu poprawienia "kopa". Na sesję, kolokwia - nie do zastąpienia :D

Pozdrawiam :!:

ja pijam nescafe rozpuszczalna, jak sie ja zrobi mocna to nie czuc kwasu albo splenizny jakby tak jak w tanich kawach. staram sie nei pic mocnej bo dziala tylko przez godzine apotem znowu zalapuje muła :D

1 lyzezcka rozpuszczalnej, 1 lyzeczka cukru, centymetr mleka :P