miodzicho Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Witajcie. Nosze sie z zamiarem wymiany mojego wysluzonego abita z celeronem 900 na cos bardziej na czasie. Chce zakupic plyte glowna,procesor i oczywiscie pamieci. Moj wybor wlasciwie jest zawezony do Abita nf7-s (czyli wersja z sound storm).Teraz problem z procesorem,thorton czy barton? Pamieci 2x256 MB..ale jakie? Mam grafike gf2gts i na razie jej nie zmienie,zaraz powiem dlaczego,tylko czy ona pojdzie z ta plyta(AGP x4 x8). Do wydania mam okolo 1500 PLN. Prosze o jakies konstruktywne uwagi i wskazowki gdzie najtaniej kupie caly komplet. Dodatkowo czy moge do plyty np.kupic windows oem?Bo rowniez chcialbym to uwzglednic w zakupie.(Oczywiscie powyzej tych 1500 bo to jest tylko na sprzet). W przyszlosci ,okolo miesiaca chce rowniez zmienic karte graficzna.I tu kolejny klopot na jaka?Czasem lubie pograc w cos nowego. Tutaj mysle przeznaczyc okolo 500PLN. Dziekuje za kazda uwage. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Abit bedzie bardzo dobry. Mozesz tez pomyslec nad Epox 8rda+ bardzo dobra plyta i tansza o 100zl ale to juz twoj wybor. Do tego ja bym preferowal pamiatki 2x256 TwinMOS. Procesor to Bartek 2500+ i jakies chlodzenie do 80zl. A grafike hmm wez jakiegos GF4Ti 4200 64MB i bedziesz mial spoko sprzecik. Twoj stary GF spokojnie bedzie dzialac... www.esc.pl ja tam kupuje, mozna dogadac sie z wlascicielem bez problemu. Juz kilka razy musialem wymienic sprzet i u nich robie to bezproblemowo. Polecam !!! ( takie moje skromne pytanie, jaka masz zasilke ? :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Zasilacz hunt key 300W. GF?myslalem o jakims radeonie..ale skoro jednak GF... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 BYs mial podobny sprzet do mojego, a mowiac szczerze wszystko mi smiga :D wzorowo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...