jakac Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 fajne co nie http://www.tcinternet.net/users/pctoolbox/.../benchmarks.htm :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Niezłe wyniki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 widzialem juz te wyniki kiedys, no i co tu duzo mowic sa dosyc obiecujace ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Bardzo ladne wyniki, 3dfx to byla niezla firma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Bardzo ladne wyniki, 3dfx to byla niezla firma... Popieram :( niestety Nvidia ich dobila Geaforcem , zobaczcie sobie jaka jakosc w grach jest na tych kartach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chodzi mi o Voodoo :) bo o nvidi raczej nie mowie . Pozdrawiam A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 no qrde, tylko ta karta troche spora :) i ma kilka chpisetooff, o poborze pradu nie wspomne :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 ma dokladnie 4 GPU i hyba 128mb pamieci niewiecie ile to moze kosztowac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Gdyby nie je.......ana Nvidia, mielibyśmy teraz Voodoo 8 10000 ze 256 DDR SGRAM taktowanym pownie ze 2GHz no i z zajebistą jakościąm nie mówie już o Fsaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Właśnie wywaliłem z podpisu typ mojej karty graficznej, bo sie jej wstydze (niestety Nvidia), proponuje uczcic firme 3dfx minutą ciszy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 W Voodoosach bylo fajne to , ze one znacznie zwiekszaly swoja predkosc wraz ze wzrostem zegara jednostki centralnej , i pewnie na 2 Gh XP bedzie jeszcze szybciej ta karta chodzila :) , a jezeli chodzi o cene to byla na poczatku bardzo duza( wrecz gigantyczna) , 3DFX robiac ta karte az na 4 procach staral sie dogonic Geforca ale nie udalo sie :( . A jezeli chodzi o zasilanie i pobor mocy :) to bylo oddzielne wejscie na karcie , zeby AGP nie zjarala . Co ciekawe Nvidia przez chwile po wykupieniu 3DFXa chciala pociagnac nowe karty , ale sie wycofali nawet ze wsparcia sterownikow :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 to były super karty. jak wspomnę swoje woodoo3 to aż... :cry: jeszcze grałem na tym w q3a i ut. miałem ją w drugim kompie jakość obrazu super nie pisze już o jakości divx na voodoo i na nv :? napisze tylko że filmy zawsze na kompie z voodoo oglądałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 jak usłyszałem że 3dfx padł to przez tydzień wqrwiony chodziłem...... nadal mam voodoo3, ale już mi to przestaje wystarczać.... nie lubie niewidii, dzięki Bogu, że jest jeszcze ATI..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 chcecie powiedzieć że na voodoo jest ładniejszy obraz nish na ati (np radeon8500)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Niestety taki jest rynek i kto lepszy, tańszy i bezkonkurencyjny ten wygrywa. Płaczecie za 3dfx a narzekacie na GeForcy? Gdyby nie invidia, to byście Voodoo 5 nie zobaczyli i przez następnych x lat. Po prostu jako lider nie miał po co produkować nowych kart , ale jak tylko wyszły TNT to sie zrobiło gorąco. nvidia odtąd stale wydaje nowe karty i nowe generacje, a na głupie Voodoo 3 trza sie było naczekać, że hoho... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 decnis_600 przesadzasz z tym ze nvidia dobila 3dfx'a. Takie sa prawa rynku. Strasznie mnie smiesza te fanatyczne wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Był 3dfx, jest Nvidia i Ati, a później będzie xxx. Świat idzie do przodu, a rynek rządzi się swoimi prawami. A Voodoo 1 było krokiem milowym w grafie 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 qrde ja chce zpowrotem 3dfx-a........moze wszyscy przestaniemy kupowac karty Nvidii albo jakis strajk.........oczywiscie to tylko zart.......ale chciałbym miec voodoo 5 ile to kosztuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 qrde ja chce zpowrotem 3dfx-a........moze wszyscy przestaniemy kupowac karty Nvidii albo jakis strajk.........oczywiscie to tylko zart.......ale chciałbym miec voodoo 5 ile to kosztuje? Ta z 4 GPU to pewnie jakies ogromne sumy i w Polsce to jej pewnie nie dostaniesz , widzialem kiedys na allegro 4500 i 5500 , i nie byly takie drogie , ta dwu procesorowa jakies 550 zl . Tyle ze juz teraz nie ma zabardzo sensu pakowac sie w te karty , bo wsparcie jest coprawda na voodoofiles.com , ale roznie z tym bywa . Z tego co wiem do najwiecej kart 3dfxa maja ludzie w stanach ,wiec jak masz znajamoego w USA to ci sprowadzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 gdyby podnieść 2 krotnie taktowanie rdzenia 6 krotnie pamięci to jeszcze z 1,5 roku można jechać na takiej karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 gdyby podnieść 2 krotnie taktowanie rdzenia 6 krotnie pamięci to jeszcze z 1,5 roku można jechać na takiej karcie. W tych kartach troche inaczej sie liczy ich moc obliczeniowa , bo czesc obliczen spada na jednostke centralna i dlatego im wyzsze cpu tym voodoo jeszcze przyspieszaja , ale masz racje lepiej Radka 8500 LE kupic . A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Voodoo 5 6000? $2000+......jak znajdziesz..... Proud owner of Voodoo 5 5500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 ILE??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Voodoo 5 6000? $2000+......jak znajdziesz..... To jest chyba cena sprzed roku , wiadomo ze tych kart jest malo , ale az tyle napewno nie kosztuje . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Malo?!? Okolo 40 pracujacych, wiec na dzisiaj jest to "collector item". Nie badz zdziwiony, jezeli bedziesz musial zaplacic wiecej niz $2k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Prawdziwy monopolista: nawet po śmierci jego produkty kosztują tyle, że nic tylko sie za głowe złapać i ukręcić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Gdyby nie je.......ana Nvidia, mielibyśmy teraz Voodoo 8 10000 ze 256 DDR SGRAM taktowanym pownie ze 2GHz no i z zajebistą jakościąm nie mówie już o FsaaNo i oczywiscie w cenie 2000 zl. Heh, chyba cie pokrecilo, jak tak by sie stalo jak ty mowisz to mielicysmy taki monopol na rynku kart graficznych ze mala bania...Tylko 3fdx by sie liczylo ;], dobrze ze tak sie stalo jak sie stalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Pewnie, że dobrze. Jedna firma wyprzedza drugą... naturalna kolej rzeczy. Teraz ATI zmiecie nVidię swoją 300'tką i znowu czekają nas nowe generacje, możliwości, wydajność... no i przede wszystkim OBNIŻKI, OBNIŻKI, i jeszcze raz OBNIŻKI!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Pewnie, że dobrze. Jedna firma wyprzedza drugą... naturalna kolej rzeczy. Teraz ATI zmiecie nVidię swoją 300'tką i znowu czekają nas nowe generacje, możliwości, wydajność... no i przede wszystkim OBNIŻKI, OBNIŻKI, i jeszcze raz OBNIŻKI!!!Nie koniecznie Ati rozrombie Nvidie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Ja mam nadal 2x Voodoo2 i żal mi będzie z nimi się rozstawać jak dostane nowego kompa :cry: Postawie je sobie na półce i tam będą stały zawsze, nikomu ich nie sprzedam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 decnis_600 przesadzasz z tym ze nvidia dobila 3dfx'a. Takie sa prawa rynku. Strasznie mnie smiesza te fanatyczne wypowiedzi. Może i troche przesadzam, ale powiedz mi kto wykupil 3dfxa ? Kto w tym samym czasie zalał rynek tanimi i niczego wartymi geforcami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...