Skocz do zawartości
Zenfist

Jakiej firmy jest Twój blok wodny

Najlepsze bloki wodne?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsze bloki wodne?

• Bloki.pl
      15
    • CPC
      13
    • Copperfield
      35
    • Discotech
      4
    • MCS
      45
    • Innovatek
      3
    • Swiftech
      8
    • PolarFLO
      1
    • DangerDen
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za ankieta?

W topicu - "Jakiej firmy jest Twój blok wodny" - czuje sie dyskryminoawny z blokiem domowej produkcji - czegos takiego nei wyszczególniono - bleee.

Klikając na linka widzęinne pytani - jakie są najlepsze bloki - to zupełnie co innego ale nadal nie widzę właściwej odpowiedzi do wybrania. Nie ma ani samoróbek anie Cathar'a.

Lipa... Chociaż tyle, że ktoś sznurka podał do Cascade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powie mi ktos czemu ta cascada jest taka droga i pozadana?? z zewnatrz wyglada jak zwykly blok, a fot srodka nei widzialem :/

Zdjecie srodka http://www.employees.org/~slf/cascade/cascade7.jpg

w dodatku ten blok jest robiony na koncu swiata, w Australi.

wiem, ze jest robiony w australii, ale nie liczac przesylek i cla to u nich kosztuje

125aud *2.8= 350zl :)

po hooj te sesciokatne rurki jak to ma jeden wlot i jeden wylot i to nie nad tymi roorkami :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, nie mam wiecej pytan.  

Dalej mi sie ten blok nie podoba :/

na stronce podanej wczesniej miala dwie zlaczki, ale mniejsza o to.

mniejsza z tym czy sie podoba, czy tez nie, lecz poki co jest najprawdopodobniej najlepszym blokiem wodnym swiata. Mi w nim podoba sie wszystko oprocz ceny :|

znowu spoznilem sie na ankiete 8O

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej Cascade było 2-złączkowe, ale widać, że po zrobieniu tej specjalnej 3-złączkowej wersji Cascade SS, Cathar przestawia się na dobre na 3 złączki...

Niemiec - wszak masz prawo do tego, by nie podobał Ci się oficjalnie najwydajniejszy blok :)

Teraz top3 chyba wygląda tak:

Cascade SS

Cascade

DD RBX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej Cascade było 2-złączkowe, ale widać, że po zrobieniu tej specjalnej 3-złączkowej wersji Cascade SS, Cathar przestawia się na dobre na 3 złączki...

Niemiec - wszak masz prawo do tego, by nie podobał Ci się oficjalnie najwydajniejszy blok :)

Teraz top3 chyba wygląda tak:

Cascade SS

Cascade

DD RBX

nie bede sie wypowiadal nt. wydajnosci bo nie znalazlem zadnego porownania ;)

Nie podoba mi sie wizualnie to co jest pokazane na podanej wczesniej cenie.

Nie wiem czemu blok z tak prosta konstrukcja jest tak drogi?? Moze ktos z "naszych" go zrobi za 1/3 ceny??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konstrukcja naprawde piekna.

BTW to te rurki wchodza w kubki czy sa tylko nad nimi? Raczje nie wydaja sie wystawac poza plekse.

Ciekawe jak Cathar rozwiazal problem mieszania sie wody miedzy dwiema pleksami. Przeciez tam musi byc jakas mala szczelina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konstrukcja piekna ale zdjecia pokazuja rev1. Rev2 to jest dopiero cos.

A jesli chodzi o ankiete to taz czuje sie dyskryminowany. Wszystkie bloczki robie sam. Dwa z moich bloczkow sa wzorowane wlasnie na cascade. Dzisiaj wieczoerm wrzuce zdjecia do galeri bloczkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do cascade to pierwsza wersja miala 3 krocce, natomiast wersja 2 (obecna) ma 2. Podczas testow nie zauwazono roznicy pomiedzy 1 a 2 wylotami. Te 6 katne rurki (sprayjety) wchodza nieznacznie w te kubki w podstawie.Tez mam zamiar zrobic bloczek wzorujac sie na cascade lub koncepcyjnie zblizonym do niej Polar Flo.

Lepek jak wykonales te sprayjety? Przez frezowanie czy jakies wklejane rurki (slomki)-tak gdzies ktos zrobil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konstrukcja piekna ale zdjecia pokazuja rev1. Rev2 to jest dopiero cos.

A jesli chodzi o ankiete to taz czuje sie dyskryminowany. Wszystkie bloczki robie sam. Dwa z moich bloczkow sa wzorowane wlasnie na cascade. Dzisiaj wieczoerm wrzuce zdjecia do galeri bloczkow.

Masz jakis link, bo nie moge nic znalezc na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jedzie do mnie promocyjny Uriel rev.2 . Przynac sie kto glosowal na CCCP??? :F

JA MAM CPC! BOLI CIE TAK TO CPC ? KUPIŁEM GÓWNO A PRZEROBIŁEM W BLOK KTORY MOZE BIC NIE JEDEN Z WYMIENIANYCH ! O/ 12MM CAŁY UKŁAD. A TO ZE CPC WYPADA BLADO PRZEZ 6MM RURKI I BRAK CHLODNICY NIE OZNACZA ZE KONSTRUKCJA BLOKU JEST ZŁA.

ALE PANA P.... I TAK NIETRAWIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj sa zdjecia rev2 cascade http://forums.procooling.com/vbb/showthrea...25&pagenumber=5 .

Lepek jak wykonales te sprayjety?

W pierwszej wersji mojego bloczku uzylem pustych wkladow od dlugopisu :D , w drugiej cienkiej rurki miedzianej ale dalej szukam czegos jeszcze mniejszego (szukam jakiejs cienkiej kapliary).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jedzie do mnie promocyjny Uriel rev.2 . Przynac sie kto glosowal na CCCP??? :F

JA MAM CPC! BOLI CIE TAK TO CPC ? KUPIŁEM <font color="#FF0000">[ciach!]</font> A PRZEROBIŁEM W BLOK KTORY MOZE BIC NIE JEDEN Z WYMIENIANYCH ! O/ 12MM CAŁY UKŁAD. A TO ZE CPC WYPADA BLADO PRZEZ 6MM RURKI I BRAK CHLODNICY NIE OZNACZA ZE KONSTRUKCJA BLOKU JEST ZŁA.

Hmm wszystko jest mozliwe ale w to nie uwierze puki nie zobacze :lol: No chyba ze rozlutowales ta (pusta skrzynke pelna drutu ) i polutowales od nowa ( pomysl nawet spox z tych rurek co to sie walaja luzem w srodku zrobic dysze nad jadrem , nawiercic lekko spod co by byly rowki jak w Cascade i jeden wylot na taki bloczek wystarczy i mamy lutowana imitacje Cascade z CPC ( tzw. CPC-extreme MOD ) LOL :twisted:

IMHO to jest od CPC wydajniejsze :P :

http://www.overclockers.com/articles678/

http://www.overclockers.com/tips980/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA MAM CPC! BOLI CIE TAK TO CPC ? KUPIŁEM <font color="#FF0000">[ciach!]</font> A PRZEROBIŁEM W BLOK KTORY MOZE BIC NIE JEDEN Z WYMIENIANYCH ! O/ 12MM CAŁY UKŁAD. A TO ZE CPC WYPADA BLADO PRZEZ 6MM RURKI I BRAK CHLODNICY NIE OZNACZA ZE KONSTRUKCJA BLOKU JEST ZŁA.

Boski jestes , myslisz ze z wiekszym fi rurek cos wskurasz? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam Ci 10 jak nie wiecej powodow, ze jest beznadziejna.

Lepek > tnx za link :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. WIDZE ZE CHCECIE ZROBIC ZEMNIE SCIEMNIACZA, KLAMCE, I CWANIAKA WIEC NIE MAM WYBORU.

OPUBLIKUJE ZDJECIA ZMODOWANEGO CPC (jak skoluje cyfraka jak nie to specjalnie dla tych pie... niedowiarkow zrobie na zwykłym) I TEMPERATUR JAKIE OSIAGNEŁEM TO MAM JUZ DZIS

NA POCZATEK tempki

Dołączona grafika

ZDJATKA PODCZAS GDY KOMP NIE JEST OBCIAZONY

Dołączona grafika

umiesciłem czas połaczenia zeby nie było ze zimnej wody wlałem !@!

NO I OSTATNIE ZDJATKO ODNOSCNIE TEMP

Dołączona grafika

I NIECH KTOS NAPISZE CZY TO WIDAC BO TO MOJ PIERWSZY RAZ Z UDOSTEPNIANIEM ZDJEC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://server/sysak/temp2.jpg

hahaha, mysle ze takie urle do zdjec to przeginka

ROTFL

Taaa, chyba ktoś zbyt dosłownie wziął przykład w FAQ. Sys@k, listy darmowych serwerów już wielokrotnie były na forum.

PS. Widzę, że "Łowcy czarownic" szybko zdobywają rynek, gratulacje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi