Skocz do zawartości
Zenfist

Jakiej firmy jest Twój blok wodny

Najlepsze bloki wodne?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsze bloki wodne?

• Bloki.pl
      15
    • CPC
      13
    • Copperfield
      35
    • Discotech
      4
    • MCS
      45
    • Innovatek
      3
    • Swiftech
      8
    • PolarFLO
      1
    • DangerDen
      15

Rekomendowane odpowiedzi

super!

(tylko to poza przewodami ktore maja wiekszą srednice ZEWNĘTRZNĄ, nie wiemy nawet jak wewnatrz!)

Jak to nie wiemy? to samo pewnie ;]]]]

;)

to jest standart, kolega go przerobil tak ze c/w spadło mu do poziomu uriela bynajmniej! niestety nie dowiemy sie za szybko jak bo robi z tego dramat w aktach, zamiast powiedziec w all 1 poscie i pominac te gowniane dyskusje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super!

czy ta modyfikacja to wyszlifowanie podstawy?

(tylko to poza przewodami ktore maja wiekszą srednice ZEWNĘTRZNĄ, nie wiemy nawet jak wewnatrz!)

Nie tylko to. Żeby foty były wyrazniejsze to zobaczył bys ze jedna strona bloku jest wyzsza, a druga nizsza, po drugiej stonie na odwrót. Gorna blacha jest obrucona o około 10' moze 15' oraz jest załamana po przekątnej od wlotu do wylotu. Nie musze chyba pisać jak przez takie cos plynie woda? Powiem tylko ze fajnie syczy jak sie ucho do bloczka przylozy 8O

Wewnatrz nic nie było ruszane ! BO I POCO.

jutro zrobie kilka fotek i zamieszcze je na forach ale juz w oddzielnym temacie A beda one dotyczyły wpływu zmiany napiecia CPU na TEMP.

WIELE SIE NIE ZMIENI PRZYATAKUJE NAWET voltaz>2.2V

wszystko po to zebyscie zaskoczyli i uwiezyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super!

czy ta modyfikacja to wyszlifowanie podstawy?

Nie tylko to. Żeby foty były wyrazniejsze to zobaczył bys ze jedna strona bloku jest wyzsza, a druga nizsza, po drugiej stonie na odwrót. Gorna blacha jest obrucona o około 10' moze 15' oraz jest załamana po przekątnej od wlotu do wylotu. Nie musze chyba pisać jak przez takie cos plynie woda? Powiem tylko ze fajnie syczy jak sie ucho do bloczka przylozy 8O

jutro zrobie kilka fotek i zamieszcze je na forach ale juz w oddzielnym temacie A beda one dotyczyły wpływu zmiany napiecia CPU na TEMP.

WIELE SIE NIE ZMIENI PRZYATAKUJE NAWET voltaz>2.2V

słuchaj, nie bede z toba dyskutowal, jesli ci woda w bloczku syczy to znaczy ze jest w nim powietrze kołku, bo watpie byś osiągnął granice przeplywu turbulentnego(w sensie elektrowni wodnych) kiedy pojawiaja się pęcherzyki próżniowe. zróbmy tak, jeśli twój super zmodyfikowany bloczek pobije mój najnowszy bloczek to mozesz sie madrzyc, bo nie moge sluchac tych debilstw, to jak tuning silnika w 126p, brrr przepraszam zainteresowanych i błagam o zamkniecie tego durnego topiku, on zaraz napisze ze ma proca na 3V puszczonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tylko ze fajnie syczy jak sie ucho do bloczka przylozy 8O

Kawiatacja??? :lol:

Przy pompie CPC jest to niemozliwe, bo nawet CO nie sa w stanie wytworzyc dostatecznego podcisnienia.

Masz powietrze w bloku i nic wiecej!

Zgadzam sie w 100%. Tez nie wiem po co, bo z tego nie da sie zrobic normalnego bloku.

A beda one dotyczyły wpływu zmiany napiecia CPU na TEMP. WIELE SIE NIE ZMIENI PRZYATAKUJE NAWET voltaz>2.2V

:lol:

Czekam z niecierpliwoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porobiłem juz fotki. Zakładam topic. Jest tego duzo.

do ostatniego posta

CHOC FANTASTO I SIE PRZEKONAMY ??? ZAPRASZAM ??

JAK MASZ DO MNIE BLISKO WPADAJ, odrazu sie rozliczymy :evil:

do posta lucasa

Spokojnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Pompa nie jest od CPC, to pompa o wydajnosci 1500l/h przy wyborze ktorej kierowałem sie jak najwiekszym cisnieniem.

do posta popixa

Nie sa to ani pecherzyki powietrza, ani jakies proznie........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze kawitacja wystepuje tylko przy wielkich turbinach np. elektrowni wodnych czy statkow oceanicznych a patrzcie,  wystarczy pompeczka 250l/h :lol:

kawitacja wystepuje w pompce, nie w bloczku :wink:

Ale tu woda wpada przez dysze Venturiego prosto na turbulizatory, za ktorymi powstaje takie podcisnienie, ze tworza sie pecherzyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz nie chce kozaczyc bo ja nieztych ale jak chcesz cos udowodnic za wszelka cene a tu ci typ wyjezdza ze ''fantastow na forum nie brakowało nigdy'' i takie tam to mozna sie troszki w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ic i moze czlowieka poniesc.

zebym mogl okreslic czy blisko musial bym wiedziec skad jestes :)

JUZ PISAŁEM I NIE BEDE SIE POWTARZAŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najechaliście na Sysaka, a tak naprawdę nikt nie sprawdził wydajności tego wynalazku. Wszyscy wiemy że CPC to chłam, ale na pewno po paru przeróbkach można go trochę... podkręcić... niech ktoś wpadnie do sysaka i obada to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najechaliście na Sysaka, a tak naprawdę nikt nie sprawdził wydajności tego wynalazku. Wszyscy wiemy że CPC to chłam,  ale na pewno po paru przeróbkach można go trochę... podkręcić... niech ktoś wpadnie do sysaka i obada to.

Masz troche racji, ale w bloku nie moze nic szumiec!!!!. Nie przy takim cisnieniu jak jest w WC! Jest tam na bank powietrze i nic wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sys@k - zrozum , ze tak oryginalnego talentu nikt nie doceni. Zastanawiam jak ta twoja pompka 1500l/h jest w stanie nadazyc za potega tak kozackiego bloku. Powodzenia w kolejnych projektach :-)

p.s

zastanawiam sie kiedy 4c wyprzedzi DD w ilosci oddanych glosow. Smierdoleniaw naszym kofanym kraju nigdy dosyc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sysak sie nie zapowietrzył, żyje i pracuje.

A BLOK BYŁ JEST I BEDZIE WYDAJNY. Wydajniejszy o 100% od orginal shit CPC by K.P.

a tak btw To szykuje sie juz do tego 12h testu, tylko nie mam czasu narazie i nie wiem jakiego programu uzyc zeby robiło wykres temperatury przez te 12h. Programem wygrzewajacym bedzie PRIME95.

Zamiast pieprzyc o [gluteus maximus] marynie dajta jakies kurde rady zeby ten test mi wypadł jak najlepiej jak najdokładniej i jak najprawdopodobniej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A BLOK BYŁ JEST I BEDZIE WYDAJNY. Wydajniejszy o 100% od orginal shit CPC by K.P.

a tak btw To szykuje sie juz do tego 12h testu, tylko nie mam czasu narazie i nie wiem jakiego programu uzyc zeby robiło wykres temperatury przez te 12h. Programem wygrzewajacym bedzie PRIME95.

Zamiast pieprzyc o [gluteus maximus] marynie dajta jakies kurde rady zeby ten test mi wypadł jak najlepiej jak najdokładniej i jak najprawdopodobniej !

Wierze w Ciebie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motherboard monitor na przyklad ma mozliwosc logowania wynikow, ustawisz czas probkowania na powiedzmy 5s, dobierzesz w zwiazku z tym odpowiednia ilosc zapisow w logu i mozesz sobie potem w excelku wykres zrobic. Do wygrzewania polecam toasta, lepszy od czegoklwiek co kiedys testowalem... kiedys :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi