Skocz do zawartości
poca

N-Gage vs. Game Boy Advance

Rekomendowane odpowiedzi

N-Gage ma nie zaprzeczalnie lepza grafikę ( ot Tony Hawk Pro Skater- zupełnie jak na PSX- super :)). Imo z chęcia bym tutaj do tematu "vs" wziałbym jakąś jedną z nowszych komórek ( no właśnie, tylko jaką, bo sam szukam, najlepiej z aparatem i 16 bit wyświetlaczem ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś nosi się z zakupem tego combo to polecam wstrzymać się. W Stanach z ceny 300$ za konsolkę zostało 200$. Jest to wynikiem totalnej klapy związanej z promocją tego produktu. n-Gage ratuje wyłącznie 3D. Wyświetlacz został przez posiadaczy (polecam zagraniczne fory, gdzie łatwiej o faktycznych posiadaczy nie zaś "kopiarzy" tekstów ze sponsorowanych artykułów) totalnie zjechany. Niestety jasność, kontrast nie dorównują najnowszemu GB. I te 4096 kolorów!!! Dlaczego!!! Ja na dniach napiszę do kuzyna ze Stanów by mi w grudniu przywiózł to "coś". Zobaczę... jak się okaże faktycznie shitem to sprzedam... W każdym razie nie stracę.

Bark licznych tytułów (podpisane kontrakty z Developerami to jedno, a produkty w sklepach to drugie) oraz ich ceny to gwóźdź do trumny n-Gage. Co jak co, ale 250 zł za grę to mocne przegięcie i nie tłumaczy tego cena nośnika. NOKIA się wyłożyła (jak dotąd). Tak bardzo się wystraszyli ewentualnej reakcji rynku, że opublikowali nieprawdziwe dane dotyczące sprzedaży n-Gage. Niezależni analitycy rynku szybko zareagowali dementując te doniesienia. Sprzedanie w pierwszym tygodniu (lub nawet dwóch... nie pamiętam już) 500 sztuk w Wielkiej Brytanii to straszny cios. Zresztą wszędzie było podobnie. Ja jednak muszę się przekonać empirycznie co ona jest warta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś nosi się z zakupem tego combo to polecam wstrzymać się. W Stanach z ceny 300$ za konsolkę zostało 200$. Jest to wynikiem totalnej klapy związanej z promocją tego produktu. n-Gage ratuje wyłącznie 3D. Wyświetlacz został przez posiadaczy (polecam zagraniczne fory, gdzie łatwiej o faktycznych posiadaczy nie zaś "kopiarzy" tekstów ze sponsorowanych artykułów) totalnie zjechany. Niestety jasność, kontrast nie dorównują najnowszemu GB. I te 4096 kolorów!!! Dlaczego!!! Ja na dniach napiszę do kuzyna ze Stanów by mi w grudniu przywiózł to "coś". Zobaczę... jak się okaże faktycznie shitem to sprzedam... W każdym razie nie stracę.

Bark licznych tytułów (podpisane kontrakty z Developerami to jedno, a produkty w sklepach to drugie) oraz ich ceny to gwóźdź do trumny n-Gage. Co jak co, ale 250 zł za grę to mocne przegięcie i nie tłumaczy tego cena nośnika. NOKIA się wyłożyła (jak dotąd). Tak bardzo się wystraszyli ewentualnej reakcji rynku, że opublikowali nieprawdziwe dane dotyczące sprzedaży n-Gage. Niezależni analitycy rynku szybko zareagowali dementując te doniesienia. Sprzedanie w pierwszym tygodniu (lub nawet dwóch... nie pamiętam już) 500 sztuk w Wielkiej Brytanii to straszny cios. Zresztą wszędzie było podobnie. Ja jednak muszę się przekonać empirycznie co ona jest warta...

Gry na GBA też kosztują niemało. Poza tym gry wyglądają bez porównania lepiej na N-Gage niż na GBA. GBA nie radzi sobie z grafiką 3D, więc logiczne, że gry wyglądają gorzej. Miałem okazję zagrać w Tomb Raidera i Tony'ego i efekt jest powalający. GBA się chowa. Nie wiem jak inne gry, ale jak na razie po tych dwóch, N-Gage jest zwycięzcą. Grafika naprawdę jest 3D (nie pseudo 3D, jak w GBA), a i nie przycina, tak jak GBA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również widziałem Tomb Raidera... 3D jest ok i pisałem, że tylko to ratuje n-Gage, ale kolory już żałosne. Wyświetlacz jest totalnie zwalony. By mnie dobrze zrozumiano... nie uważam by to było totalne shit chociaż wielu posiadaczy tak określa tą zabaweczkę. Uważam jednak, że kosztuje zbyt wiele i jak widać uważają tak również konsumenci w krajach, gdzie zarabia się lepiej niż w Polsce. NOKIA dała jak na razie ciała i szybko zareagowała. Szczególnie w USA. Prawdopodobnie jest już gotowy nowy model, który ukaże się w 2004. Takie informacje ukazywały się na wielu serwisach. Największą zmianą ma być właśnie wyświetlacz. Tak jak pisałem... zainteresowani powinni się wstrzymać. Zresztą wystarczy popatrzeć na Allegro. O ile nie lubię kupować przez aukcje to traktuję je jako barometr cen. n-Gage kosztowało ponad 2000 zł, później tak jak w sklepie 1599 zł, a teraz już 1299 zł i taniej. Ja sam jestem zainteresowany tym produktem, ale podchodzę do sprawy rozsądnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ttaaak tesh gralem na ngage'u :D na okrojonej wersji w empiku :D efekt mniaaaaam ale grafa :D hehe boli wyswietlacz aczkolwiek niebo lepszy niz w moim siemensie :( (m55) grrr :D a telefon tez zamierzam kupic ale nie wczesniej niz wakacje 2004 :D potanieje do jakies 700-800 :D mowie wam :D a gierki sie bedzie kupowalo na targach bo przeciez zlamano blokade i na jednej karcie mozna kilka gier zmiescic :D wiec... da sie zyc :D a telefon moge miec za 1000zl nieodpakowany ... :) od kolegi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam radę dla wszystkich, co chcą pograć sobie w fajne gierki 3D na telefonie. Zakupcie telefon z doysyć dużą ilością pamięci ( najlepiej rozszerzaną) byle by był system operacyjny Symbian co najmniej w wersji 6.0 i przygotujcie się na wysyp romów z N-GAGE do netu- a prawdopodobieństwo działania takiej gry jest bardzo prawdopodobne na takim telefonie :> Pewnie niedługo zrobią listę kompatybilnych telefonów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam radę dla wszystkich, co chcą pograć sobie w fajne gierki 3D na telefonie. Zakupcie telefon z doysyć dużą ilością pamięci ( najlepiej rozszerzaną) byle by był system operacyjny Symbian co najmniej w wersji 6.0 i przygotujcie się na wysyp romów z N-GAGE do netu- a prawdopodobieństwo działania takiej gry jest bardzo prawdopodobne na takim telefonie :> Pewnie niedługo zrobią listę kompatybilnych telefonów :)

Proszę to jest lista kompatybilnych telefonów :)

SE P900

Nokia 3650

Nokia 6600

Siemens SX1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec tyle ze jedynka ma wieksze mozliwosci:)

Dokładnie QD to okrojona wersja zwykłego n-gage ma IMHO QD ładniejszy wygląd ale za to nie ma odtwarzacza MP3 i czegoś tam jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi