grzesj Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Pomocy! Kupilem nowa plyte glowna Epox 8KRA2 na VIA KT600. Dziala niby elegancko (procek Athlon 1700 XP na 2400) ale jest ogromny problem z dzwiekiem. I to tylko na Sb Live bo na integrze dziala bez zarzutu. Otoz przy odtwarzaniu muzyki, filmu (w grach ten problem nie wystepuje) dziwiek i obraz zatrzymuja sie na chwile i wystepuje dudnienie, za moment wszystko jest oki. Dzieje sie tak na sterach oryginalnych od Creativa, na basic wdm od Microsoftu - ok. Pomozcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ja juz nie wiem co z tymi epoxami ,u mnie jak wkladam MF801 to tez sie chrzani sproboj innych sterownikow ,sproboj z via packiem ,sproboj bez sprzedaj SB i jedz na zintegrowanym ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Taaa.... Przekladalem Live`a do roznych slotow probowalem rozne stery via service packi i nic! U kumpla na tej samej plycie dziala Audigy bez problemu u pozostalych dwoch na tymze epoxie tez sie wali Live - dokladnie ten sam problem "freezingu". Taki sam problem wystepowal na starych plytach via kt133 i 266. Juz sam nie wiem. Teraz na integrze jade. Probowalem takze via pci latency patch-nie pomoglo. No coz... Przyjdzie kupic Audiga... :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 a probowales sterownikow od Audigi ,to prawie to samo co Live moze problem tkwi w sterownikach do Live ,a w Audigi cos poprawili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Stary to nic nie da. To są te same stery. Sciagalem juz rozne i oficjalne i nie oficjalne i nawet YouP-PAX`y. Ciagle to samo. Podobno pomaga wylaczenia ACPI w kompie ale plyta glowna nie ma takiej opcji. MOzna to jakos wyłączyc instalujac Xp ale nie pamietam jak. No coz poprobuje jeszcze. Czy nikt wiecej nie ma takich problemow? A mialem kupic epoxa na nForce`ie. Ehh... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 No i dalem sobie rade! Trzeba zainstalowac Xp bez ACPI. Nie dziala wtedy fynkcja wstrzymania ale kto by tam jej uzywal. Bez ACPI Live! siedzi tak jak powinien na 5 IRQ i wszystko dziala bez zarzutu. Jak wylaczyc ACPI??? Otoz podczas instalacji Xp kiedy pisze nacisnij F6 aby zainstalowac inny sterownik RAID wciskamy F5!!! Wyswietla sie menu i zamiast komputer z ACPI wybieramy Standardowy komputer PC. I juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 oo, nie wiedziałem że podczas instalowania WinXP można ustawić co ma zostać zainstalowane :/ a trzeba wyłączać ACPI w BIOSie? jeżeli tak to potem podczas wyłączania kompa będzie napis - można teraz bezpiecznie wyłączyć komputer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Hej. Jezeli mozesz wylaczyc ACPI w biosie to pozniej nie musisz wylaczac go podczas isntalacji tak jak ja to robilem wciskajac F5. Ja po prostu nie mialem opcji wylaczenia ACPI z poziomu biosu i dlatego musialem tak zrobic. Co do wylaczania kompa. I na to jest sposob. Wchodzisz w menedzer uradzen i klikasz na widok i potem ukryte urzadzenia. Pokaze sie cos takiego na wezel NT apm legacy ktory jest wylaczony. Trzeba go wlaczyc i po sprawie. Nie dziala tylko stan wstrzymania a tak ogolnie wsio oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...