Skocz do zawartości
nieo

Przepustowość AccesPoint'u...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie. Jeżeli mam podłączone przypuśćmy 20 osób do jednego accespoint'a i dla każdej osoby sygnał jest na tyle mocny że może ona osiągnąć w danym momencie przepustowość 11Mb. To czy accespiont jest w stanie obsłużyć 20 połączeń z prędkością 11Mb każde, czy transfer musi jakoś rozdzielać pomiędzy poszczególne osoby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie. Jeżeli mam podłączone przypuśćmy 20 osób do jednego accespoint'a i dla każdej osoby sygnał jest na tyle mocny że może ona osiągnąć w danym momencie przepustowość 11Mb. To czy accespiont jest w stanie obsłużyć 20 połączeń z prędkością 11Mb każde, czy transfer musi jakoś rozdzielać pomiędzy poszczególne osoby?

Zabiję ci ćwieka - jak 20 osób będzie w tym samym czasie chciało skorzystać z AP, to przepustowość 11 Mbit zostanie podzielona na 20 Userów - aczkolwiek nie będzie to dokładnie 11Mbit/20

Ja w pracy testowałem AP 3Coma 11 Mbitów - podpiąłem 4 karty i zacząłem ciągnąć na wszystkich kompach z różnych miejsc w sieci różne filmy....

efekt był żałosny !!!!!!!! prędkość spadła a każdym z komputerów do około 10-13 KB/sec (100-150 kb/s)

11Mbit To jest pasmo które masz do wykorzystania w Full Dupleksie.

WiFi działa na innej zasadzie niż LAN, gdzie każda stacja (przy zastosowaniu switchy) ma do wykorzystania 100 Mbitów np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sa tez AP 22Mbit jezeli diobrze mysle...

Jesli bedzie tak jak tym mowisz to rezultaty beda tragiczne :?

Są też i AP oraz karty 54 Mbit (Dlink, Cisco, 3Com je robi) - co nie zmienia faktu, że dla sieci w której ciągle śmigają filmy (nie chodzi mi o ich oglądanie - bo tutaj pewnie ta sieć by wystarczyła) i przesyła się dużą ilość danych - to jest żadne rozwiązanie. Aczkolwiek do domu ? czemu nie ?? (choć ja w domu wolę mieć sieć 100/1000 by Wire - niż dzielone na 4 kompy 54 Mbity) wszystko jest kwestią potreb i kasy (zawsze można kupić 3-4 AP)

WOW - właśnie zobaczyłem to cudeńko !

http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...f3130304d425053

http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...f3130304d425053

aczkolwiek pozostaje zawsze fakt, że przepustowość jest dzielona pomiędzy końcówki sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi