Skocz do zawartości
indy

lekkie problemy z kręceniem radka 9600, może jakieś sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o kartę szafira, domyślne taktowanie to 325@400, ja wycisnąłem 411@526 i skończył mi się pasek w rage tweak, kiedy podkręcam powerstrip to mam błędy na ekranie. ze sposobu odczytywania czasu dostępu wynika że mam 5ns i max taktowanie to 400, a ja taktuję 526, co według ich przelicznika daje mi 3,8na, karta ma obecnie na ustawieniach domyślnych 3100 3d marków 2k3, dodatkowo nie wiem czy nie przegrzewam pamięci, bo nie da się na nich załorzyć radiatorów, proszę o jakieś sugestie, z góry thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o kartę szafira, domyślne taktowanie to 325@400, ja wycisnąłem 411@526 i skończył mi się pasek w rage tweak, kiedy podkręcam powerstrip to mam błędy na ekranie.  ze sposobu odczytywania czasu dostępu wynika że mam 5ns i max taktowanie to 400, a ja taktuję 526, co według ich przelicznika daje mi 3,8na, karta ma obecnie na ustawieniach domyślnych 3100 3d marków 2k3, dodatkowo nie wiem czy nie przegrzewam pamięci, bo nie da się na nich załorzyć radiatorów, proszę o jakieś sugestie, z góry thx

Bardzo ładnie wykręciłeś tego 9600 mi udało się tylko do 3k w 3D 2003 (wcześniej miałem co innego niż w podpisie). Podejrzewam, że więcej z niej nie wyciśniesz. Granicą jest pojawienie się artefaktów w jakimś Mark-u ew. grze (dla pamięci) a dla proca na karcie zwis kompa.

BTW na KAŻDE pamięci da się założyć radiatory :D A jak masz chłodzenie na karcie graficznej przeszkadzające w montażu takowych-zmień na jakiś inny cooler z radiatorem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...