Skocz do zawartości
Rafalmag

Plexi buda + WC + pompa CO + zel-ledy

Rekomendowane odpowiedzi

rout:

tak, nagrzewnica od zuka,

jak juz pisalem: duzo rurek, bo 3 bloki rownolegle i duza srednica :twisted:

Bude robiłem przez wakacje, nie codziennie (+ jakies wyjazdy). Sam nie wiem jak dlugo, a kompa skladalem (przekladałem ze starej metalowej budy do nowej) +WC przez tydzien. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory zwracam honor z tymi krawędziami. przyjrzałem się bliżej i to był jednak ten klej.. co nie zmienia faktu ze pewnie klejone na gorąco takim klejem silikonowym (?) ja chcę skręcać obudowę, a nie kleić. masz jakies rozmiary na te wycięcia w tyle obudowy? bo to wyszlo ci ekstra. sam dodatkowo zamowilem taką zapinkę do kart pci, bo zabawa ze sklejaniem roznych boczkow zeby dokręcać karty do obudowy mnie troche odstrasza. mobo przykręciłes bezpośrednio do plexi?

aha - moze masz jakąś fotkę tylnej sciany obudowy, tak rzebym mogl spojrzec na to inaczej niz pod kątem? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Czytałeś opis na mojej stronce? Tam jest napisane, że to było klejone silikonem do akwariow (przezroczyste gluty) i klejem silikonowym FixAll (biały glut). Klej silikonowy to nie ten na ciepło, tylko taki "wyciskany pistoletem".

:arrow: Myślałem też o skręcaniu śróbkami, ale jak skręcisz dwie płytki o grubości 4mm pod kątem prostym? Pozostaje tylko klejenie.

:arrow: Rozmiarów nie mam , wszytko jest na planach (na stronce), a reszte robiłem tak: mierzyłem starą obudowe i od razu zaznaczałęm na plexie jak ciąć.

:arrow: Ja już nie bawiłem się w tą "zapinke do kart PCI". Karty wiszą w powietrzu, trzymjąc się tylko w slotach :twisted:

:arrow: Mobo przykręciłem bezpośrednio do plexy :twisted: . Użyłęm długich śróbek (chyba M3) + nakrętki + podkładni wycięte z gumo-korka. Pierw zrobiłęm tylko 2 warstwy podkładek, ale teraz jest ich dużo (4-5 już nie wiem :P). Musiałem to trak podnieść, bo sledź karty jest dość wysoki :/

:arrow: Jak będziesz robił to pamiętaj, aby się nie śpieszyć !! To najważniejsze! Ja pod koniec się trochę pospieszyłem i wierciłem już w złożonej obudowie, no i oczywiście pekło mi to co wierciłem - czyli tył obudowy. Musiałem to jakoś mocno połaczyc, więc zaspoinowałem to Distalem i klejem Expoxydowym wypełniającym, co bardzo nieestetycznei wygłada (dlatego wcześniej nie było zdjęc tyłu :P)

:arrow: Wszytskie fotki są już na mojej stronce :)

link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi